Sok lakástulajdonos nem tud róla, de bérbeadáskor és tulajdonosváltáskor már kötelező a lakóingatlanok villamos hálózatának ellenőrzése, a villamos biztonsági felülvizsgálat. Mutatjuk a tudnivalókat és az árakat.
37952761
Alaposan berúgta a szegedi ingatlanpiacot a kínai BYD autógyár építése. A várt áremelkedés miatt vannak, akik előrehozták a lakásvásárlást a gyerekeik számára. A hírverést jelzi, hogy egy új, 28 lakásos társasházat egyben, kulcsrakész állapotban is meghirdettek eladásra az Ingatlanneten 1,6 milliárd forintért.
37695529
A nagy ipari beruházások szokatlan árhelyzetet tudnak okozni egy nagyváros ingatlanpiacán. Erre példa Nyíregyháza, ahol sokan keresnek albérletet, így ezek drágultak, miközben a lakásáraknál csökkenés tapasztalható, már az új ingatlanoknál is engednek az árból.
35288359
A következő hetekben több ezer fiatal költözik el otthonról, és kezdi meg az egyetemi, főiskolai tanulmányait. Összefoglaltuk, mire érdemes figyelni a lakásbérleti szerződés aláírása és a beköltözés előtt a diákoknak, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.
34241567
Az albérletek iránti keresletet fokozza, hogy az idén a tavalyinál jóval több, 95 ezer új hallgatót vettek fel felsőoktatási intézménybe, minden másodikat vidéki egyetemre. Megszaporodtak a diákokat megszólító lakáshirdetések, megmutatjuk az árakat az egyetemi városokban.
34043069
Sok diák és szülője kezd ilyenkor bérbeadó lakást keresni. Nem elég azonban megtalálni a megfelelőt. Ha a bérbeadó és a bérlő sem akar később jogi rémmesébe csöppenni, érdemes alaposan megnézni, mikor és hogyan mondható fel a szerződés. Megmutatjuk, mire kell figyelni.
33455078
A kormány 21 százalékkal megemelte a magáncsőd alatti kifizetések, illetve kötelezettségek felső összeghatárát. Az ilyen adósok az eddiginél sokkal drágább ingatlanban is lakhatnak ezután.
31393055
A magas infláció ellen sokan ingatlan vesznek. Megnéztük, mennyi a törlesztője egy budapesti panelhez felvett lakáskölcsönnek, és mennyire veszik figyelembe a bankok a bérbeadásból származó bevételünket.
30596558
Nemcsak albérletbe adhatjuk a lakásunkat, házunkat vagy annak egy részét, hanem magánszálláshelyként is hasznosíthatjuk, például az Airbnb-n hirdetve. Érdemes megnézni, hogyan adózzunk utána, és milyen kötelezettségeink vannak még vele. 
29288072
Az iskolaév kezdetével új albérleti szezon is indul azoknak, akiknek új diák költözik a lakásába, vagy most adja ki az ingatlanát ilyen célra. Az ebből származó bevétel után adózni kell, aminek összefoglaltuk a szabályait. 
29108318
A ponthatárok megismerése után új helyzetben kezdődik az egyetemisták és szüleik rohama az albérletekért. A megdrágult kiadó lakások között válogatva most már a rezsiről is jobban érdemes tájékozódni.
28528487
Kezdődhet a nagy albérletkeresés az egyetemi városokban az új tanév előtt. Megnéztük, érdemesebb-e itt panelt venni annak, aki a nagyobb keresletre alapozva kiadásra szánja a lakását. 
23061850
A lakásárak, albérleti díjak és hitelkamatok egymással versenyezve emelkednek. Kiszámoltuk, mire elég, ha az albérlet helyett inkább megpróbálunk kölcsönből lakást venni magunknak.
21595876
Országosan mintegy 70 ezer, míg Budapesten, a kiemelt négy egyetemen kb. 20 ezer új egyetemi hallgató kezdi meg tanulmányait szeptembertől. A Bank360.hu megnézte az aktuális kollégiumi és albérletárakat, és egy példaszámítás alapján összehasonlította a saját lakás vásárlása és az albérlet költségeit.
9717299
Örömteli, ha valakit felvettek a választott felsőoktatási intézménybe, azonban nem egyszerű azok helyzete, akik most albérletet is keresnek, hogy legyen hol lakni. A bérleti díjak akár 150-180 ezer forint körül is alakulhatnak havonta. Lehet, hogy jobban megéri lakást venni?
314444
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!