A jelenlegi városi csok év végi megszűnése miatt várt keresletélénkülésből eddig alig éreznek valamit az ingatlanközvetítők. Helyettük egyelőre inkább a befektetési céllal vásárlók adtak némi lendületet a lakáspiacnak.
35259496
Napelemes háztartási kiserőművek és energiatárolók telepítését támogató pályázat indul Napenergia Plusz Program néven, 75,8 milliárd forintos keretösszeggel. A beruházás 65 százalékára szerezhető támogatás.
35079583
Nemcsak a rendeleteket nézhetik árgus szemekkel azok, akik állami támogatással szeretnék megoldani a saját lakáshoz jutásukat. A jövőre kedvezőbbé váló falusi csokot most csak néhány banknál lehet igényelni, de több is fontolgatja, hogy elindul vele. A sima CSOK-ot minden nagybanknál meg lehet kapni, de aki még a jelenlegit akarja felvenni, annak nagyon figyelnie kell arra, hogy le ne maradjon a december 31-i benyújtási határidőről. Márpedig a CSOK Pluszról eddig elhangzottak alapján lesznek olyanok, akiknek sok millió forint lehet a tétje annak, hogy minden papírjuk meglesz-e a benyújtáshoz az év végéig.
34902571
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) a mostani formájában 2024-től megszűnik, és januártól már csak a kijelölt preferált kistelepüléseken lehet majd igénybe venni a támogatást. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a program vége előtt igényelt csok-ot ne lehetne felhasználni 2024-ben vagy akár később is, sőt erre több lehetőség is van. Összegyűjtöttünk minden fontos kérdést azok számára, akik év végéig még szeretnének élni a csok támogatás adta lehetőségekkel.
34783048
A babaváró hitel a jelenlegi feltételekkel december 31-ig vehető fel, januártól jelentősen szűkül azoknak a köre, akik jogosultak lehetnek a támogatásra. Az igénylőknek a következő évtől hatályba lépő változások mellett a szeptembertől bevezetett változásokra is figyelniük kell. Az utolsó hónapokban igénylőknek foglaltuk most össze, hogy mely módosításokat érdemes szem előtt tartani, ha még szeretnék felvenni a 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt.
34760242
A lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások és kedvezményes hitelek – csok, falusi csok, babaváró hitel. Azokon a helyeken, ahol alacsonyabbak a lakásárak, az ingatlanvétel nagyobb részben fedezhető belőlük, sőt, akár a teljes vételárra elég lehet az elérhető összeg, és még felújításra, bővítésre is maradhat keret. Ahol viszont magasabbak az ingatlanárak, szükség lehet plusz pénzre, például piaci lakáshitelre.
32501825
A legjobbkor jön az ingatlanpiacnak, hogy újra meghosszabbítja a kormány az új lakások 5 százalékos kedvezményes áfáját, ami év végén járt volna le. Azt még nem tudni, hogy a magánszemélyek építkezéseinél megmarad-e az áfa visszaigénylésének jelenlegi lehetősége.
28626923
Az állami támogatások kiszélesítése kezdetben sokat segített a családosoknak a lakáshoz jutásban, de ha nem emelik az összegüket, akkor a babavárót és a csokot megeszi az ingatlanárak emelkedése. 
26116486
Június végével megszűnik a kistelepüléseken elérhető, magasabb összegű családi otthonteremtési kedvezmény, illetve az áfa-kedvezmények egyik típusa is. Összefoglaltuk, mire és hogyan lehet még igénybe venni a hamarosan véget érő kedvezményeket.
21757609
Az elmúlt napokban milliók várták a postást vagy nézték a bankszámlájukat, hogy megérkezett-e a családi szja-visszatérítés jellemzően több százezer forintos összege. Megmutatjuk, mit tehetnek azok, akik nem kapták meg a pénzt keddig, vagy nem annyit, amennyire számítottak.
18860158
Akár Valentin-napi ajándéknak is felfoghatják a mobilhasználók, hogy éppen február 14-én veszi kezdetét a támogatott készülékcsere program, amihez telefononként 20 ezer forintos állami támogatás jár. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.
18786898
Azok kapják meg a családi szja-visszatérítést a leghamarabb, akiknek a postás viszi. Ők már a napokban hozzájutnak az összeghez. Aki bankszámlára kérte, az február 14-ig. Az sem marad le róla, aki még nem igényelte, de annak lesz vele tennivalója.
18539008
Súlyos százezreket kapnak vissza a gyerekeket nevelők jövőre. 809 ezer forintig akár a teljes idei szja-juk megérkezhet február 15-ig a számlájukra. De ha nem figyelünk, el is veszthetjük ezt a lehetőséget. Összefoglaltuk, mik a legfontosabb tudnivalók és teendők.
17864284
Ha valaki csak ilyen típusú jövedelemmel rendelkezik, akkor nem fog tudni személyi kölcsönt felvenni. Megoldást jelenthet ebben a helyzetben egy adóstárs bevonása a hitelügyletbe
15311143
Minden részlet és tudnivaló a 2021. január 1-től igénybe vehető lakásfelújítási támogatásról. Milyen feltételekkel vehető igénybe a maximum 3 milliós állami otthonfelújítási támogatás?
11083478
Az otthonteremtési program öt új elemmel bővült az utóbbi hetekben, valamint maximalizálni akarja a kormány a jelzáloghitel felvételekor esedékes közjegyzői díjakat is. Összefoglaltuk a tudnivalókat, és kiszámoltuk, milyen megtakarítások jelenthetnek egy ingatlan vásárlásnál.
10853720
Falusi CSOK és "hagyományos" CSOK is igényelhető a támogatott településeken. Cikkünkben összehasonlítjuk a két támogatási formát, és kiszámoljuk, hogy milyen esetben melyiket lehet érdemes választani.
9424004
Jelentős engedményeket vezetett be a kormány a lakás- és családtámogatásokkal kapcsolatban. A cél egyértelmű: ne essenek el az igénylők a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a CSOK-tól, a babaváró hiteltől és a többi népszerű családtámogatástól. De vajon elég segítséget jelent az igénylőknek az állami segítség, vagy így is sokan szorulhatnak ki a jogosultak köréből? Ennek járt utána a Bank360.hu.
8442338
Lázban tartja a fiatal házasokat a babaváró hitel. A Bank360-hoz is rengeteg kérdés érkezik az igénylés feltételeivel kapcsolatban, ezek közül gyűjtöttük össze azt az ötöt, amivel legtöbbször találkozunk.
3860289
A babaváró támogatásra azok a fiatal házasok jogosultak, ahol a feleség már elmúlt 18, de még nem töltötte be a 41. életévét. Ez a leírás sok párra igaz, de ha megnézünk minden feltételt, kiderül, hogy sokan elesnek a babaváró támogatás lehetőségétől. Ezek a babaváró hitel buktatói.
3860085
Utánajártunk, valóban befolyásolhatja-e az Európai Bizottság a babaváró támogatás feltételeit.
3858984
Utánajártunk, milyen feltételek vonatkoznak azokra a párokra, akik július elejére várják a babát, és igénybe szeretnék venni a babaváró hitelt.
3850698
2019. július 1. után kedvezőbb feltételekkel kérheted a jelzáloghitel elengedését az államtól. Ekkortól már a második gyermek után is igényelhető lesz 1 millió forint kedvezmény, a harmadik gyermek után pedig további 4 millió forint támogatásra lehetsz jogosult. Összegyűjtöttük a feltételeket és tudnivalókat.
3806772
Az utóbbi időben rengeteg hír jelent meg a családvédelmi akcióterv intézkedéseiről, elsősorban a CSOK-ról és a babaváró támogatásról. Összegezzük, mennyi vissza nem térítendő állami támogatást lehet igényelni a már megszületett illetve a 2019. július 1. után születendő gyermekek után.
3591909
A magáncélra felhasználható megtakarítások közül az egyik legfontosabb a nyugdíj előtakarékosság valamelyik formája - bármelyik termék mellett döntesz, nem lehet elég korán elkezdeni befektetni a jövőbe. Egy hosszú távú nyugdíj megtakarítással biztosíthatod a saját és a szeretteid számára is a gondtalanabb életet idősebb napjaidra.
2617509
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!