A számlanyitásról sok embernek bankfiók, ügyintéző és sok papír jut az eszébe, pedig ez már a múlté. Bankszámlanyitáshoz a legtöbb esetben már ki sem kell lépni a lakásból, ügyintézőt és dokumentumokat pedig személyesen nem fogunk látni, csak online.
38556406
Szeptembertől az MNB ajánlása alapján várhatóan minden banknál napi limitösszeget vezetnek be az átutalásokra a csalások ellen. Ezt az ügyfelek átállíthatják esetileg, ha nagyobb összeget akarnak valamiért utalni. Van olyan bank, amelyiknél már most is van ilyen védelmi korlát, az OTP pedig a hét elején értesítette az ügyfeleit, hogy májusban 1 millió forintos limitet vezet be az átutalásoknál.
38478703
Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig. A jogszabály hatályba léptető rendelkezéseiből azonban kiderül, hogy erre csak 2025-től nyílik lehetőség.
38443786
Vezetői körlevélben utasította a bankokat az MNB, hogy amikor árat emelnek, világosan magyarázzák el az ügyfeleknek, miért döntöttek így, és lehetőleg színes betűkkel vagy háttérrel kiemelve jelöljék a kondíciós listákban.
38440723
Bár a bankok az infláció mértékével emelhették volna az idén számlavezetési és egyéb díjaikat, a többségük jóval szerényebb mértékű drágításról döntött. Főleg azok az ügyfelek jártak jobban, akik digitálisan bankolnak, és nem használnak készpénzt.
38366095
A bankoknak a honlapjaikon is be kell mutatni, hogy az ügyfelek hogyan védekezhetnek a kibercsalások ellen, május 15-ig pedig azokat is külön figyelmeztetniük kell, akik meghatalmazást adtak a bankszámláikhoz.
38291689
A bankok az egyes számlacsomagokhoz többféle bankkártyát is kínálnak. Íme, néhány hasznos tanács, mit érdemes megfontolni a választásnál. Nem mindegy például, mennyit utazik az ügyfél, milyen extra szolgáltatásokat szeretne igénybe venni.
38267851
A Nemzetgazdasági Minisztérium törvénymódosító javaslatával a postákra is kiterjeszti a havi 150 ezer forintos készpénzfelvétel lehetőségét, amivel ezután kártyával már így is élhetnek a bankszámlás ügyfelek.
38267848
A húsvét a gyerekek egyik kedvenc ünnepe. Egyre több pénzzel is megajándékozzák őket ilyenkor. Ez a szülőknek is jó alkalom arra, hogy a gyerekeiket segítsék a tudatos pénzhasználatban. Adunk öt tanácsot, hogy a nagy örömnek ne sírás legyen a vége.
38142937
Erősen indul április a pénzügyekben. Jön a kötelező fizetési kérelem, véget ér a lakásbiztosítási kampány, kivezetnek két kamatstopot, csökken az állampapírok kamata, a bankok pedig emelik a díjakat. Ezekre a változásokra érdemes felkészülni hétfőtől.
38141815
Áprilistól a bankoknak fogadniuk kell a fizetési kérelmeket. Ezzel a praktikus lehetőséggel baráti vacsora ránk eső részét ugyanúgy egy gombnyomással kifizethetjük, mint a rezsiszámlánkat. Nem kell sárga csekk, és még a tranzakciós díjat is megspórolhatjuk.
38141773
Tavaly már 18 ezer magyarnak csalták ki a bankszámlaadatait, a bankkártyás csalásokból pedig tízszer ennyi van, és ezek értéke is egyre nagyobb. A kiberbűnözőknek bedőlő ügyfelek vesztesége néhány év alatt megsokszorozódott.
38062135
Minden harmadik bankkártyás ügyfél mobillal fizet, a kártyás vásárlások értéke pedig már a duplája a készpénzfelvételekének, és egyre többen jönnek rá, milyen praktikus szolgáltatás a teljesen ingyenes fizetési kérelem.
37993435
Tanulni, világot látni és megtakarítani szeretnének a magyar fiatalok. A kártyás és mobilfizetés már alap számukra, de a készpénzről sem mondanak le. Harmaduk már ügyfele a neobanknak, viszont a hagyományos bankokkal sem elégedetlenek.
37990678
Egyetlen újabb kereskedő sem vezette a bolti készpénzfelvételt tavaly július óta. Aki megpróbálta, az sem járt sikerrel, a bankok ugyanis nem kínálnak olyan terminált, amelyik kezelni tudná ezt a funkciót.
37697635
Egyre többet emlegetik a digitális jegybankpénzt, mint a jövő fizetőeszközét. A bevezetésének rengeteg előnye lenne, de nagyon sok fejlesztést igényel a központi bankok részéről, hiszen a gyakorlatban több millió ember és vállalkozás számláját kellene vezetni.
37549147
Bárki áldozatul eshet a telefonos és internetes csalóknak, de ha betartunk néhány szabályt, nem tudják kifosztani a bankszámlánkat. A Bank360 szakértője az RTL Reggeliben mondta el, mit kell tennünk.
37483486
Milliárdokkal károsítják meg a kiberbűnözők a magyar bankszámla-tulajdonosokat is. A Bank360.hu szakértői összeszedték a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket betartva védekezhetünk a csalások ellen.
37465909
Naponta záporoznak ránk azok az üzenetek, telefonok, amelyekkel az internetes csalók ki akarják söpörni a bankszámlánkat. A módszereik egyre kifinomultabbak, de néhány alapvető szabály betartása megvéd bennünket a pénzünk elvesztésétől. Nézd meg a hat legfontosabbat!
37275214
Közzétette az új bankszámlaárait az OTP Bank. A csütörtöki ígéretének megfelelően egyes tranzakciók és csomagok díja valóban csak 9,9 százalékkal emelkedik, de sok szolgáltatásnál keményen érvényesítik a 17,6 százalékos tavalyi inflációt. 
37258876
Mostanra mindenkinek meg kellett kapnia a díjkimutatást az előző évi bankszámlaköltségeiről. Érdemes megkeresni az erről szóló levelet és elvégezni egy kalkulációt, mert ha jobb ajánlatot találunk, könnyen tudunk bankot váltani. 
37222624
A bankváltás fontos döntés, hiszen nem mindegy, melyik pénzintézetre bízzuk rá a pénzügyeinket. Sokan azért nem váltanak, mert félnek az ügyintézés, pedig az egyszerűsített bankváltást már elintézi helyette az új pénzintézete.
5974890
A számlanyitás ma már az egyik legegyszerűbb banki művelet. Online is megoldható anélkül, hogy el kellene mennünk otthonról, és akár egy szelfi is elég lehet a szerződés megkötéséhez. A számlanyitással ráadásul rögtön pénzt is kereshetünk, ha jól választunk bankot.
37055710
Megvan az első bank, amely közzétette a bankszámlák 2024-es árszabását. A K&H a tavalyi évhez hasonlóan az éves inflációval megegyező mértékben emeli az árakat április elsejétől, ami 2023-ban 17,6 százalék volt. Van olyan pénzintézet is, amelytől már márciusban magasabb díjakra számíthatunk, mások viszont májusig kivárhatnak az emeléssel.
37030471
Sokan azt hiszik, jobban járnak, ha dombornyomott bankkártyájuk van vagy sms-értesítést kérnek a banki tranzakciókról, és jó, ha papíron is megvan nekik a havi értesítőjük. Ezek a szolgáltatások viszont drágák, és ma már fölöslegesek, elhagyásukkal tízezreket lehet spórolni.
36994906
Január végéig kell kiküldeniük a bankoknak az értesítést a bankszámla-költségeinkről. Ha sokalljuk, amit a levélben látunk, ne féljünk másik számlacsomagot választani, mert ma már egyszerűen megtehetjük ezt, akár az új bankunk is elintézi helyettünk a tennivalókat.
31326620
Sokan vannak, akik nem jönnek ki a havi fizetésükből, pedig nem keresnek rosszul. A családon belül is sok vita forrása, hogy ki mire szórta el a pénzt, és mennyivel járult hozzá a közös kiadásokhoz. A Pénzkérdés szakértői most abban segítenek, hogyan lehet nyomon követni a költségeket, és igazságosan fizetni a közös számlákat.
36775501
Érdemes lesz átnézni a bankszámlák költségeit és a biztosítási díjakat, mert a legtöbb pénzügyi intézmény érvényesíti az áraiban a 2023-as inflációt, amelynek hivatalos mértékét ma tett közzé a statisztikai hivatal. Sok helyen automatikusan jön majd a 17,6 százalékos tarifaemelés.
36753127
Az év elején két évet drágult, mégis olcsóbb, mint egy éve: mi az? Ez az alapszámla, ami bárkinek elérhetővé teszi legalább a fapados bankolást. A lehetőség vonzó, de nem mindenkinek jó, érdemes alaposan megnézni, nyerünk vagy vesztünk vele.  
36753028
A hazai bankoknál bárkinek joga van alapszámlát nyitni. Ennek minimális díja nagyot drágul 2024-től, de még így is olcsónak számít, havi 1000-1334 forint, amivel versenyképes az olcsó bankszámlákkal szemben is. 
31200023
Hiába vagyunk túl az inflációs sokkon, a bankolásban még csak most fogjuk megérezni a hatását. Az előző éves inflációt ugyanis az idén építhetik be a pénzintézetek az áraikba, ami jelentős drágulást hozhat áprilistól a bankszámla piacon. Januárban a tavalyi költségkimutatást is kézhez kapja minden számlatulajdonos, ami jó lehetőség a pénzügyek átnézésére, akár a bankváltásra is.
36690370
A fintech-cégek kényelmi szolgáltatásait a hazai bankok is nyújtják, de hiába. A számlák töredékéhez adtak hozzá másodlagos azonosítót, ezekre alig utalnak pénzt, és a fizetési kérelem is néhány különcködő ügyfél hóbortja. 
36511627
Sosem volt még ennyi bankszámla Magyarországon, mint az idén szeptemberben, a devizaszámlák, a bankkártyák száma is történelmi csúcson van, és egyre többen fizetnek a telefonjukkal a kártyjuk helyett helyett. 
36358063
Támadnak a kiberbűnözők a Black Fridayon. Ezeket a szabályokat mindenképpen tartsa be, ha nem akarja gyászos hangulatban tölteni az akció utáni napokat és a karácsonyt. Némi odafigyeléssel megvédheti a bankszámláját a kiberbűnözők akcióitól. 
35806318
Újabb hazai bank, a Gránit száll be abba a versenybe, ami az egyik fő szempont azoknál, akik Revolut kártyát használnak. Ez pedig a kedvező árfolyamon történő, olcsó és egyszerű devizaváltás és felhasználás. A Gránitnál erre havi 550 ezer forintig van mód mostantól.
35705314
Már egymillió magyar ügyfelet szolgál ki, de még nincs itteni leánybankja a Revolutnak, ami nagyon nem tetszik az MNB-nek. Egyelőre a Revolut láthatóan jól elvan enélkül, a jegybanknak pedig a figyelemfelhívásnál több eszköze nincs.
35660356
Október elejétől már küldhetnék a bankok az állampapírok tájékoztató levelet az ügyfeleknek, de a legtöbb hitelintézet csak decemberben postázza ki a dokumentumot. A tartalma már régen köztudott, de az abban szereplő kamatokat aligha kapja meg majd az ügyfél.
35283250
Aki nem akar fölöslegesen fizetni a bankjának, annak érdemes időről időre összehasonlítani a bankszámla ajánlatokat. Ezt ma már egy kalkulátorral néhány perc alatt megteheti, a váltással kapcsolatos átállításokat pedig megcsinálja helyette az új bankja.
35208190
Augusztus végére több állampapírt tartottak a magyar háztartások az értékpapírszámláikon, mint amennyi bankbetétjük volt. Bár a pálya az állam által kibocsátott hitelpapíroknak lejt, a befektetési alapokba is nagyon sok pénz áramlott. 
35118109
A Sberbank ügyfeleinek még személyesen vagy levélben kellett kérni, de a következő bankcsődnél már az interneten elintézve is vissza lehet kapni a beragadt bankbetéteket a biztosított összegig.
34902565
Hangutasításra is elvégzi az átutalást Kate, a K&H Bank mesterséges intelligenciára alapuló asszisztense. Az ügyfélkör 65 százaléka már találkozott Kate-tel, 6,5 százaléka pedig havi szinten igénybe is veszi. 
34901971
A pénzügyek internetre terelődése miatt a bűnözői módszerek is mind kifinomultabbak, egyre több és nagyobb összegű az ügyfeleknek okozott kár. Az MNB ezért olyan új előírások betartását várja el a pénzintézetektől, amelyekkel növelhető az ügyfelek biztonsága, megakadályozható a csalás, és a már bekövetkezett kárt is nehezebben varrhatják a nyakukba a bankok.
34901944
Magyarország szembe megy a globális trenddel, további 8 százalékkal bővült a lakosság pénzügyi vagyona 2022-ben. A magyarok soha nem vásároltak még annyi értékpapírt egy év alatt, mint tavaly.
34873225
Az MBH Bank már 2023. május óta működik, de a három tagbank informatikai beolvasztása csak most zárul le. Ezért szeptember 29-től több napos bankszünetre számíthatnak az ügyfelek, akiknek az ilyenkor aktivizálódó csalók és adathalászok támadására is figyelniük kell.
34832527
Több mint 400 ezer fogyatékkal élő van Magyarországon. A mozgáskorlátozottakat már elég jól kiszolgálják már a bankok, a látássérülteknek viszont gyakran tanút kell vinniük, aki felolvassa nekik a szerződéseket, a hallássérültek pedig a jeltolmáccsal mehetnek a fiókba.
34812709
Elindult az iskola és a szülői értekezletek is, amelyek programpontja az osztálypénz. A szülői munkaközösségben mindig kiemelt feladat az osztály pénzügyeinek kezelése, a készpénzes beszedés ma már ritka. Számlacsomagot kifejezetten erre egyelőre csak egy nagybank kínál.
34713295
Rekord számú bankszámlát nyitottak a magyarok az idén, a magas infláció miatt visszaszorul a készpénzhasználat, és egyre többen fizetnek mobillal. Sajnos a csalók sem restek, sok ügyfelet átejtettek az idei második negyedévben is. 
34703137
Hozzászokhattunk már több éve, hogy az utalásainkat azonnal megkapják a címzettek, ahogyan mi is a nekünk érkezőket. Szeptembertől ennek a maximuma duplájára emelkedik: tízről húszmillió forintra. Ehhez már csak az kell, hogy legyen húszmillió forint a számlánkon.
34507123
A magas kamatok ellenére a háztartások egyre nagyobb adósságot halmoznak fel, de nem lakást vesznek, hanem a fogyasztásra kell az extra pénz. A banki betétek összege drasztikusan csökken, bár vannak, akik befektetik a pénzt, és nem felélik. 
34478506
Egyre több magyar bankszámlás nem jön ki a hónap végéig a fizetéséből, 250 milliárd forint a kényszerűségből felhasznált folyószámlahitelek összege. Ez ugyan kézenfekvő megoldás, ha vésztartalékra van szükség, de drága mulatság folyamatosan mínuszban tartani a folyószámlát.  
34446685
Hitelkártya-akciók alig vannak az iskolakezdés előtt, pedig a kártyahitel is jó eszköz lehet ilyenkor. Igazán azonban azok járnak jól vele, akik kamatmentesen tudják használni a bankok pénzét. Akik nem figyelnek a visszafizetésre, azoknak viszont sokba kerül ez a pénzforrás. 
34446661
Egyre több magyarnak van külföldön bankszámlája, megtakarítása, és a már sokak által használt Revolut is ilyennek számít. A magyar adóhatóság ezekre a pénzekre is rálát, kap róluk információt, ezért az ilyen számlákon lévő megtakarításokat sem lehet elrejteni előle, és a kapott kamatot is le kell adózni, ráadásul másként, mint ahogy azt az itthoni pénzeinknél megszoktuk.
34410218
A magas infláció elleni védekezés érdekében olyanok közül is sokan vágtak bele a befektetésekbe, akik eddig nem vásároltak értékpapírokat a megtakarításaikból. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat az ehhez szükséges értékpapírszámlák nyitásáról és használatáról. 
34318448
Több százezer magyar már lépett, és megpróbálta megvédeni a megtakarítását az inflációtól, emiatt rekord mennyiségű értékpapírszámla nyílt. Sokan azonban hezitálnak, a pénzek egy része az információhiány miatt marad a cihában vagy hever a bankszámlákon kamat nélkül. 
34116077
Az MNB irányadó kamata ugyan már 3 százalékkal csökkent, de aki jó helyen keresi, továbbra is találhat 10 százalék feletti lekötött betéti kamatot a bankokban. Néhányuk még a lekötés nélkül számlán lévő pénzre is ad 7-8 százalékot.
34042862
A diákhitel mellé nyitható bankszámlák az ingyenesség terén még a hagyományos diákszámlákra is rálicitáltak. Számos extra kedvezményt kínálnak, így versenyeznek a fiatalok kegyeiért. A hagyományos diákszámlák kondíciói persze továbbra is kedvezőek, és olyan bank is van, ahol a diákhiteles számlához kapcsolódó kedvezményeket diákhitel nélkül is elérhetők.
34008998
Hiába vált lehetővé júliustól az ingyenes bolti készpénzfelvétel, a cash-back, mégsem érhető el szinte sehol. A bankok már engedik, a boltok viszont húzzák a szájukat, nem érdekeltek a bevezetésében. Külföldön népszerű a szolgáltatás, de ott meg is éri a boltokban és a bankoknak. 
34022843
Sokkal jobban félünk a különböző internetes csalásoktól, mint a betörésektől. A tíz legnagyobb félelmünk közül hat köthető ilyen visszaélésekhez, jellemzően valamilyen banki csaláshoz. Az aggodalomra van is ok, mert meredeken emelkedik az ilyen visszaélések száma.
33734687
Júliustól bankközi árfolyamon válthatnak különböző devizák között az Erste lakossági ügyfelei. Ezzel újabb nagybank száll be a Revolut elleni harcba azokért az ügyfelekért, akik figyelnek a külföldi vásárlásaiknál felszámolt árfolyamra.
33694265
Számos fejlesztést hajtanak végre a fizetési rendszerben a következő hónapokban. Az azonnali fizetés összeghatárát kitolják, jön az ezer forintos alapszámla és az ingyenes bolti készpénzfelvétel is. 
33527489
Hitelért nem állnak sorban a magyarok, de a bankszámlák száma történelmi csúcsra ért, a devizaszámlák népszerűsége különösen megugrott. A készpénzfelvétel kétéves mélyponton, a mobiltelefonos fizetés viszont rohamosan terjed, már csaknem minden ötödik tranzakció ilyen.
33428951
Rövid idő alatt többszörösére ugrott az ilyen csalások száma, a rászedett banki ügyfelek kára pedig milliárdokban mérhető. Új módszerekkel próbálkoznak a csalók, a telefonos, internetes manipulátoroknak bedőlők átlagosan több százezer forintot is bukhatnak. Az adathalászok is egyre sikeresebbek, az óvatlan károsultak pedig fájdalmas tanulópénzt fizethetnek.
33428939
A bankok már gőzerővel készülnek a bolti készpénzfelvételre. Ha csak rajtuk múlik, minden magyar bankkártyás felvehet majd havonta kétszer maximum 40 ezer forintot a boltok kasszáiban is ingyen. A kérdés csak az, hogy a kereskedők ezt meg fogják-e engedni. 
33304202
Sorra zárnak be a bankfiókok, de ha valaki személyes ügyintézést akar, akkor már van helyettük egy kényelmesebb megoldás is. A mobilbankárok már házhoz mennek, akár munkaidőn kívül is. Egyre több hitelintézetnél kérhető ez a szolgáltatás, és a bankok új kölcsöneik számottevő részét már így intézik. 
33183254
A kamatadó után ahhoz hasonló mértékű újabb adót is kell fizetni a magánszemélyeknek a kamat- és hozamjövedelmük után. Ezzel további előnyt kapnak az állampapírok, amelyek hozama eddig is adómentes volt. A bankoknak ráadásul még reklámozni is kell az állampapírokat.
33167354
Minden piacán bővült a Gránit Bank, amely csaknem megduplázva 1000 milliárd fölé növelte a mérlegfőösszegét. A digitális innovációk folyamatosak, jövőre pedig jön a befektetési és privátbanki üzletág. 
33157349
2023 júliustól havi 40 ezer forintot ingyen fel lehet venni bankkártyával a boltok kasszáinál. Ehhez már csak az kell, hogy ezt a hálózatok is lehetővé tegyék.
33051041
A lakossági számlák közül általában a diákszámlákat lehet a legolcsóbban igénybe venni, erre a bankok egy része még rátett egy lapáttal és számos kedvezményt is kínálnak a kedvező számlavezetés mellé. Összegyűjtöttük az aktuálisan elérhető diákszámla kedvezményeket.
33023624
Megvan, mely bankok közül választhatnak a diákhitelt igénylő hallgatók július 1-től: négy pénzintézet felelt meg az előírt feltételeknek. A kötelező kedvezmények egy részét már most is kínálják a piacon elérhető diákszámlák.
32954801
A ballagás sok diák számára nemcsak a búcsút jelenti az iskolájától, hanem egy jókora pénzösszeget is, amit ilyenkor a rokonoktól, ismerősöktől kap. Nagy a csábítás az elköltésére, de egyben kezdőtőke is lehet a takarékoskodáshoz. Ha még nincs bankszámlája, jobb alkalom nem is kell a megnyitásához.
32798969
Több mint 460 milliárd forinttal nőtt a magyarok külföldi bankokban tartott betétjeinek összege tavaly. A mélyponton lévő forintárfolyam és a kamatot nem fizető magyarországi bankok miatt választhatták sokan a határon túli pénzintézeteket. A magyarok banki megtakarításainak csaknem egynyolcada van már külföldön. 
32755523
A dombornyomott kártya drágább, de a gyakorlatban nem sokat ér. A magasabb presztízsű arany és platina kártyák sok tízezer forintos díját is csak annak éri meg kifizetni, aki valóban ki is használja az extra szolgáltatásokat. 
32050352
Május elsejéig tíz bank emeli meg számlaköltségeit a tavalyi infláció miatt. Az ügyfeleknek érdemes átnézniük a költségeiket, összehasonlítani a bankok ajánlatait, és akár számla- vagy bankváltással csökkenteni a kiadásaikat.
32441186
A diákszámlák jellemzően kedvezményes csomagok, amelyek jóval olcsóbbak, mint a hagyományos számlák. Ha jobban megnézzük, nem is kevés az a költség, ezért érdemes összehasonlítani az ajánlatokat a döntés előtt. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy hol mennyiért bankolhatnak ma a fiatalok, akár már kisgyerekként.
32217164
Tudatos bankolással a töredékére csökkenthető a banki szolgáltatások ára, a készpénzhez ragaszkodó ügyfeleket viszont magas díjakkal büntetik a pénzintézetek. A korszerű, digitális szolgáltatások alapvetően nem drágák, nagyon kényelmesen bankolók csak minimálisan fizetnek többet a számlacsomagjukért, mint a filléreskedők. 
32216756
Évente 6-7 ezer forintot fizet ki egy átlagos banki ügyfél sms-ekre, sokan közülük már teljesen fölöslegesen. Több banknál ugyanis kiválthatók ezek az üzenetek push értesítésekre, amelyek ingyenesek. Csak egy okostelefon és a bank mobilapplikációja kell a szolgáltatáshoz. 
32134073
Áprilistól nagyobb sebességre kapcsolt a bankszámlák drágulása. Több pénzintézet elsejétől emelt a tavalyi átlagos inflációval, három nagybank pedig májustól fog ugyanennyivel. Már csak néhány pénzintézet nem jelentett be díjnövelést.  
32072291
Szokatlanul hosszú idő után, de végül tény lett a tervből: a kormány rendeletében a jelenlegi 3000 ezer forintról a harmadára, 1000 forintra csökkentette a bankoknál vezethető alapszámlák maximális havidíját.
32050373
Ma már előbb lehet egy gyereknek bankszámlája és -kártyája, minthogy megtanul írni, olvasni. Így nagyon hamar hozzászokhat a modern pénzhasználathoz. Sokuknál egész komoly bevételt jelent a húsvéti ajándék pénz, ami okot is adhat a számlanyitásra, és akár célzott megtakarítás elkezdésére is.
32049326
Felmérte a Magyar Nemzeti Bank, mennyit kell fizetni a bankszámlák használatáért. Megdöbbentő számokat kapott: nagyon sokat fizetnek a magyarok az sms-ekért és a bankkártyáért. Ráadásul ezt sokszor fölöslegesen teszik, mert lenne olcsóbb és számukra ugyanúgy megfelelő megoldás.
31983581
Hároméves az azonnali fizetési rendszer, amellyel együtt nemcsak az öt másodperces átutalást, hanem egy sor más modern és praktikus szolgáltatást is kaptak a bankszámla-tulajdonosok. Ezeket a fintech-cégeknél imádják, a bankoknál viszont alig veszik igénybe a magyarok. Pedig ha egyszer végre rájuk kapnának, naponta alkalmaznák ezeket, mint például a mobilos fizetést.
31964744
Nincs egy éve, hogy a Budapest Bank beolvadt az MKB-ba, most készülhetnek az ügyfelek az újabb fúzióra: április 30-án létrejön az MBH Bank a Takarékbankból és MKB-ból. Minden fontos információ az ügyfeleknek az egyesülésről.
31900562
Van olyan pénzintézet, ahol már 6 éves kortól elérhető a diákszámla. Utána jártunk mire lehet használni ennyi idősen egy bankszámlát, és milyen feltételekkel lehet igénybe venni.
31870217
Márciustól jelentősen megemelte a bankszámlaköltségeket a legnagyobb hazai bank. A tavalyi infláció mértékével, 14,5 százalékkal drágulnak az utalások, a bankkártyák, a számlavezetés és jóformán minden díj az OTP-nél.
31745108
Az átlagos nettó fizetéshez igazították kilenc éve a 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi limitet. Ez azóta sem változott, és ma már a minimálbér sem fér bele. Az átlagfizetést a legtöbb banknál több ezer forintért lehet felvenni. 
31684259
Az OTP várhatóan már márciusban jelentősen megemeli a bankszámlái díjait, több pénzintézet pedig áprilisban követi a piacvezetőt. Az ügyfelek a tavalyi átlagos inflációval megegyező drágulásra számíthatnak.
31517843
Legkésőbb néhány napon belül minden számlatulajdonos megtudja, mennyibe került tavaly a bankszámlája, függetlenül attól, hogy hol bankol. Ha sokalljuk a kapott összeget, egyszerűen van lehetőség a bankváltásra. 
31296866
Január végéig kell a lakossági folyószámlával rendelkező hazai ügyfeleket tájékoztatni a 2022-es bankszámla- és kártyaköltségekről, hamarosan pedig az is kiderül, hogy mennyivel drágulnak idén a számlacsomagok. Az MNB idén kiemelt figyelmet fordít a hitelintézetek számlákkal kapcsolatos díjmódosításaira, és jogsértés esetén azonnal intézkedik.
31279016
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) néhány napja megjelent rendelete alapján szinte minden hazai nagybank kénytelen új ATM-eket telepíteni. Hamarosan az egészen kis településeken is megjelenhetnek a bankautomaták. 
31278884
A jelenlegi 3000 forintról a harmadára, 1000 forintra csökkentené a kormány a bankoknál vezethető alapszámlák maximális havidíját - derül ki a kormany.hu oldalán közzétett jogszabálytervezetből. Ezzel a módosítással az alapszámlák felvennék a versenyt a piacon kínált többi számlacsomaggal.
31278743
Kevés az egy főre jutó ATM-ek száma Magyarországon, a készpénzforgalom viszont sokkal nagyobb, mint más országokban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hazai hitelintézetekkel egyeztetve hozta létre a jogszabályt, nem minden banknak kell új automatákat telepítenie, és a Revolut is kimaradt a szabályozásból.
31233182
Bankszámlát nyitni ma már pofonegyszerű, akár online azonosítással is megvalósítható. Kortól függően akár VideóBankon keresztül is nyitható egy diákszámla. Már 14 év feletti gyermekünknek is nyithatunk ilyet, amivel biztonságosan és ellenőrizhető módon használhatja a zsebpénzét.
30219668
Megjelent a kormányrendelet a diákhitelekhez szükséges számlanyitás feltételeinek módosításáról. Ez alapján július 1-től a kölcsönt felvevők csak közbeszerzésen kiválasztott banknál vezetett számlára kérhetik a pénzt.
30197606
Egy banki fúzió vagy informatikai átállás gyakran több napos macera az ügyfeleknek. Most már le van írva, mit várhatnak el ilyenkor az ügyfelek.
29755388
A legtöbbször élelmiszervásárlásokból, a legtöbbet pedig utazások szállásköltségére adott vissza az Erste májusban indult Moneyback szolgáltatása. Volt olyan ügyfél, aki egy vásárlásra 6500 forint jóváíráshoz jutott.
29175776
A Revolut Bank egyik legnagyobb előnye a hazai kereskedelmi bankokkal szemben a kedvező devizaváltás lehetősége. Erre érkezett most válasz a legnagyobb magyar banktól.
28788356
A szeptembertől katájukat vesztő bt.-seknek és egyéni vállalkozóknak nemcsak új adózási formát kell választaniuk, hanem sokuknak új bankszámlát is. Megnéztük, melyik bank mivel csábítja őket.
28726004
A nyári szünetben a legtöbb bank a minimális költséggel járó számlacsomagok mellé ajándékokat is kínál a diákoknak. Okoskütyü, füles, belépő vagy akár készpénz is járhat a számlanyitásért.
28531475
A Magyar Nemzeti Bank azt szeretné, ha a Revolut a félmillióra tehető magyar ügyfelét egy itt működő leánybankon keresztül szolgálná ki. Erre egyelőre nem lehet kényszeríteni, de a jegybank szerint a megfelelő ügyintézés és biztonság érdekében szükség lenne rá.
28483472
Július 1-jétől a tranzakciós költség maximum összege 6000 forintról 10 000 forintra nő, ami a K&H Bank előzetes hirdetményébe már be is került. Kiszámoltuk, mit jelent a módosítás az ügyfeleknek.
26234765
Csaknem egy évtizede kell már fizetni az államnak a mindennapi pénzügyi tranzakciók után. Az extraprofitadók egyikeként ez a teher is nő, és kiterjed az értékpapírügyletekre is. Ezt kell tudni a tranzakciós illetékről.
23885827
Külföldi út vagy nyaralás előtt örök téma, hogy mennyi pénzt váltsunk. Már nem kell vastag bukszával útnak indulnunk, de valamennyi készpénz, apró azért legyen nálunk.
23553781
A nyári vakáció előtt nem árt megnéznünk, jár-e, köthető-e utasbiztosítás a bankkártyánkhoz, vagy előnyösebb és egyszerűbb külön kötni ilyet. 
23369908
Lakáshitel felvétele előtt azt is érdemes kiszámolni, hogy mekkora különbségek vannak a törlesztőrészletben akkor, ha vállaljuk a havi jövedelmünk átutalását a kölcsönt nyújtó bankba.
21689299
Így nyithatnak számlát és bankolhatnak Magyarországon az ukrajnai menekültek és más külföldiek. Van olyan bank, ahol már a hrivnyát is beváltják.
20908141
Megtörtént a Budapest Banknak és az MKB Banknak a fúziója. Megnéztük, az egyesülés után milyen számlacsomagokat kínál az régi-új MKB, és mennyire igazodik már ehhez a Takarékbank. 
20607742
Speciális betétvédelmi szabályok vonatkoznak az MKB és Budapest Bank ügyfeleire a március végi beolvadás után. Ezek alapján érdemes dönteniük arról, mit tesznek a megtakarításaikkal. 
19972735
Szinte már mindennapossá vált az interneten, hogy a bankok nevével visszaélve próbálják meg csalók az adatainkat vagy/és a pénzünket megszerezni. Cikkünkben összefoglaltuk a leggyakoribb módszereket, valamint azt is, hogyan védekezhetünk ellenük, és mit kell tenni, ha már bekövetkezett a baj.
19810762
A postai utalások után a Takarékbank fiókjaiban is megkezdődött a Sberbank betéteseinek kártalanítása. Az OBA azt javasolja, hogy betűrendben menjenek be az ügyfelek. Meg is adta, ki melyik nap.
19639171
Megkezdte a Sberbank betéteseinek kártalanítását az OBA. A károsultak postán, átutalással vagy a Takarékbank fiókjaiban juthatnak hozzá a pénzükhöz 100 ezer eurós összegig.
19598653
Március 31-től a Budapest Bank ügyfelei az MKB Bank ügyfeleivé válnak, ha akarnak. Összefoglaltunk minden információt, amit a BB-seknek tudniuk érdemes az MKB-frigyről, akár maradnak a banknál, akár újat keresnek.
19574911
A jegybank arra hívta fel az érintettek figyelmét, hogy az ilyen típusú kommunikáció semmilyen körülmények között - különösen a jelen helyzetben - nem elfogadható.
19510471
A hétfői kereskedésben órák alatt elérte a forint a 400-as árfolyamot, a bankokban és a pénzváltóknál pedig már ennél drágábban lehet eurót venni.
19493584
A Sberbank megszűnése miatt sok ügyfélnek kell új bank után néznie. Van olyan, ahol akár 80 ezer forintot is össze lehet gyűjteni a csatlakozással. Azért is pénz kaphatunk, ha sberbankos ügyfelet viszünk a bankunkhoz.
19472278
Olyanok is befizethetnek most gyanútlanul a Sberbanknál befagyott számlaszámra sárga csekkel, akiknek erről fogalmuk sincs. A csekken nincs rajta a bank neve, de szerencsére a kód alapján azonosítani lehet.
19461364
A hiteleket ezután is fizetnie kell a Sberbanktól kölcsönt felvevőknek. A pénzintézet végelszámolója most elárulta, mit kell tenniük, milyen számlaszámra kell fizetniük a hiteleseknek.
19392931
A sberbankos ügyfelek mindenhonnan záporozó kérdéseire 20 válaszból álló tájékoztatást adott ki az MNB. Ebben sok kérdésre valóban megtudhatják a választ a károsultak, mégha nem is mindegyikre.
19391989
Sorban állnak a bankok a sberbankos ügyfelekért. A számlanyitás egyszerűen és gyorsan megoldható, akár online is. A kényszer egyben lehetőség is, ezért érdemes alaposabban szétnézni, mert ezzel is lehet spórolni. Összegyűjtöttük, milyen számlacsomagok közül választhatnak az ügyfelek.
19337521
A Sberbank bezárása miatt sokan kényszerülnek bankot váltani, aminek a versenytársak örülhetnek. Az Erste Bank máris jelentős érdeklődés növekedésről számolt be, ami a lakossági és a vállalati szektort is érinti.
19332697
A sberbankos betétesek azt már tudják, hogy szerdától is maximum hétmillió forintot vehetnek fel a számlájukról 30 napig, de vajon mit csináljanak azok, akiknek hitele van a magyar Sberbanknál?
19175401
Hirtelen a legnépszerűbb betűszóvá vált a SWIFT a hírekben, amely pedig Magyarországon eddig leginkább egy autótípusként volt ismert.
19174825
Március 1. helyett március 24-ig meghosszabbítja az OTP Bank a SmartBank mobilbanki alkalmazás használatának lehetőségét. A legnagyobb hazai pénzintézet közleményéből kiderül, hogy több százezer felhasználó még mindig nem regisztrált az új szolgáltatásra.
19163236
Magyarországon egy orosz kézben lévő kereskedelmi bank működik, amelynek az ügyfelei aligha most élik a legnyugodtabb pillanataikat. A Bank360.hu megnézte, van-e miért aggódniuk, és mit jelenthet számukra az Oroszország elleni szankciók pénzügyi csúcsfegyvere, a tervezett SWIFT-embargó.
19138618
Új adathalász módszerrel próbálkoznak csalók: hirdetésekkel tévesztik meg az ügyfeleket, és viszik el őket a hamis banki oldalra, ahol megszerzik az adataikat – figyelmeztette levélben ügyfeleit az Erste Bank. A szükséges lépéseket megtették a hirdetések eltüntetésére, de nem árt résen lenni, ugyanis más bankok nevében is egyre gyakrabban próbálkoznak a csalók.
19121398
Sokan ma is annál a banknál vannak, ahol megnyitották első számlájukat. Egy számlacsere azonban, főleg azok körében, akik évek óta ugyanazt a csomagot használják, többezer forint spórolást is jelenthet. Megvizsgáltuk milyen előnyökkel járhat a váltás, ami lehet akár bankon belüli is.
18460681
Barna Zsolt lesz a születő új magyar bankóriás elnök-vezérigazgatója. Vezetésével a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúziójából 2023-ra jön létre az új hazai szuperbank.
17816644
A 2008-as pénzügyi világválságot követően kedvezővé váló banklétesítési feltételek és a piaci környezet hatására a kontinensen elsőként az Egyesült Királyságban jelentek meg nagy számban a digitális banki megoldásokat szállító startupok.
13276996
Mostanra az összes bankszámla-tulajdonos olvashatja a tavalyi év díjkimutatását. Ebből kiderül pontosan, hogy mennyibe került egy év alatt a bankszámla. Ha a végösszeg nagysága meglepően magas, talán itt az ideje keresni egy olcsóbb számlát. Megmutatjuk, hogyan érdemes nekifogni a keresésnek.
13184338
A koronavírus-járvány miatt sokan kezdtek el nagyobb hangsúlyt fektetni a spórolásra, emellett visszafogják a költéseiket és igyekeznek tudatosabb pénzügyi döntéseket hozni. Ennek ellenére a lakosság jelentős része még mindig nem rendelkezik annyi megtakarítással, hogy jövedelemkiesés esetén legalább három, de inkább hat hónapig fedezni tudja a kiadásait. Korábban már összegyűjtöttünk számos tippet, ami abban segít, hogy jobban be tudd osztani a jövedelmed, ehhez most egy sorvezetőt is adunk segítségül.
12035753
Minden banki ügyfél levelet kap a napokban, amiben a bankszámlánkat kezelő pénzintézet részletesen feltünteti az előző évben felszámolt bankolási költségeket. Már tavaly januárban is érkezett ilyen levél, akkor viszont még csak 5 hónap alapján kaphattunk képet a felszámított díjakról. Idén azonban a teljes 2020-as banki költségeket áttekinthetjük a levél segítségével. A kimutatás rávilágít, ha túl magasak a díjak, így más lehetőség után nézhetünk. A levelet január 31-ig kapjuk kézbe, elektronikus számla használata esetén pedig a Netbankban találhatjuk meg.
11993423
A Budapest Bank nyerte el elsőként a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet, melyet a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy (DJPV) programban adtak át - közölte az MTI-vel az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
11537417
A hazai kereskedelmi bankok kártyáit még nem regisztrálhatjuk, de van mód, hogy az összes kártyánkkal kihasználjuk az új lehetőséget.
10972247
Egy párkapcsolatban számos kérdés felmerülhet, amelyek a pénzzel kapcsolatosak. Ezekről minden esetben érdemes nyíltan és őszintén beszélni egymással, ellenkező esetben hamar a konfliktusok melegágya lehet. Cikkünkben olyan szituációkat gyűjtöttünk össze, amelyek problémát okozhatnak egy alakuló kapcsolatban, illetve arra utalnak, ideje leülni, és átbeszélni az anyagiakat.
10653893
Rendszeres pénzügyeink, költéseink és tranzakcióink nyomon követése, tervezése nemcsak havi, de akár napi szinten is bonyolult lehet. A bankkártya használat és az ATM készpénzfelvételi műveletek után kaphatunk ugyan SMS értesítést a banktól, ám ez alapvetően csak az egyenlegünket és az aktuálisan elköltött pénzt mutatja. Ha egy sokkal átfogóbb képet szeretnénk kapni költéseinkről, érdemes lehet bizonyos applikációkat igénybe venni.
10255277
Számos hazai pénzintézet kínálatában belefuthatunk prémium lakossági bankszámla ajánlatba, ám azzal kapcsolatban, hogy ez a konstrukció miben nyújthat többet, mint bármelyik egyéb sztenderd lakossági bankszámla, már talán kevesebbet tudunk. Éppen ezért a Bank360.hu megvizsgálta, mit kínálnak ezen a téren a magyar kereskedelmi bankok.
10254941
Sokak számára kényelmetlen lehet több százezer forintnyi készpénzt vinni egy külföldi utazásra, viszont bármikor jöhet egy nem várt kiadás, autóbérlés, bevásárlás, vagy egy kihagyhatatlannak tűnő program. Ilyenkor dönthetünk úgy, hogy egy kényelmes megoldást választunk és inkább készpénzt veszünk fel a magyarországi bankunktól igényelt bankkártyákkal egy külföldi pénzintézet ATM-jéből.
10179371
A kapcsolat korai szakaszában a legtöbb pár természetes módon külön bankszámlát vezet, azonban a házasságot követően már nem csak a közös ruhásszekrény, TV, fogkrém és fürdőszoba használata vetődik fel, hanem hogy életük összekötése a pénzügyekre is kiterjedjen-e, és ha igen, erre milyen lehetőségeink vannak. Nézzük mire számíthatunk közös bankszámla esetén.
10165808
Sok diák már középiskolás korában megnyitja az első bankszámláját, de legkésőbb az egyetem kezdetén sort kerít rá. Ezt figyelembe véve a bankok szinte kivétel nélkül kínálnak kedvező, akár ingyenes bankszámlacsomagokat, kifejezetten a fiatal, még tanuló korosztály számára. A Bank360.hu diákszámla körképéből kiderül, hogy mire érdemes figyelni a számlaválasztásnál, és hogy hol mennyiért bankolhatnak a diákok.
9972062
Sok esetben könnyítheti meg pénzügyi teendőinket egy meghatalmazással elintézhető banki művelet, hiszen az erre vonatkozó dokumentumokat bankunk weboldaláról bármikor letölthetjük és kitölthetjük az általunk választott személy adataival. Ám kellemetlenséget is tud okozni, ha nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen lakossági ügyintézési folyamatokhoz nem elég az írott dokumentum. A Bank360.hu ezeknek az eseteknek járt utána.
9970448
A bankok szívesen veszik, ha a hitelt igénylő ügyfél több szálon is kötődik vagy kötődni fog a pénzintézethez. Ezért cserébe pedig kamatkedvezményeket kaphatunk, ha hitelt is vennénk fel. A Bank360.hu megnézte, mennyire éri meg forintban egy hitelt igénylő ügyfélnek a finanszírozó bankhoz vinnie bankszámlája kezelését is hitelfelvételkor.
9955373
2020. április 29-től a litván Revolut Payments UAB biztosítja a Revolut közép- és kelet európai ügyfelei számla és kártya pénzügyi szolgáltatásait.
8638454
Digitális bankolás, készpénz mentesség, elektronikus tranzakciók: az utóbbi időben a csapból is ezek a fogalmak folynak, a legnagyobb lökést a digitális átállás felé most mégis a koronavírus járvány adja. A bankok és a biztosítók is azt kérik minden ügyféltől, hogy a személyes ügyintézés helyett lehetőség szerint válasszák az online felületeket vagy a telefont. Ez egyrészt a járvány továbbterjedésének a megelőzését szolgálja, másrészt olcsóbb is, mint a személyes ügyintézés. Összefoglaltuk, melyik pénzintézetnél mennyit spórolhatsz, ha most állsz át az online bankolásra.
7439341
Most már tényleg nincs visszaút: március 2-án elindul az azonnali fizetési rendszer (AFR), amivel új időszámítás kezdődik a hazai bankrendszer számára. Utánajártunk, hogy mire számíthat a lakosság, készen állnak-e a bankok az indulásra, illetve, hogy előrukkolnak-e valamivel erre az alkalomra.
7047082
A Bank360.hu jelentős növekedést tapasztalt a bankszámlakalkulációk terén, amióta megérkezett az első bankszámla-díjkimutatás az ügyfelekhez, ugyanakkor a bankok eltérő folyamatokról számolnak be. 
6927121
A Bank360.hu kérdésére a Magyar Bankszövetség megerősítette: egyeztetés folyik a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönökről.
6618334
Minden banki ügyfél megkap január végéig a számlavezető bankjától a díjkimutatás. A levél az alábbiak szerint épül majd fel.
6593932
Rohamtempóban fejlődik a bankszektor, hatalmas változások jönnek a lakossági szegmensben 2020-ban. A Bank360.hu összegyűjtötte az idei évre szóló várakozásait és azokat az újdonságokat, amelyek nagy hatással lehetnek a lakossági pénzügyek világára.
6481675
December 15-én vált hatályossá az Európai Tanács márciusban elfogadott rendelete, amely a határokon átnyúló, nemzetközi eurós kifizetések díját egységesítette. Összefoglaltuk, miért jó ez nekünk.
6422215
Félmillió bankszámlát zároltak a bankok, mert nem tudták azonosítani a törvény feltételeinek megfelelően a tulajdonosaikat. A számlatulajdonosoknak 2019. október 31-i határidővel kellett volna megtenniük az adat egyeztetést.
5879289
Diákként minden téren olcsóbb az élet, így van ez a bankolásnál is, amit érdemes kihasználni. Előbb vagy utóbb mindenkinek szüksége lesz saját bankszámlára, de nemcsak ezért érdemes minél előbb számlát nyitni, hanem azért is, mert a pénzügyi tudatosságot is fejleszti, ha megtanulsz bankolni és a pénzzel bánni. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyik bank milyen feltételekkel kínálja a diákszámlákat, és hogy mire érdemes odafigyelni, ha ez lesz életed első bankszámlája.
4417860
Legkésőbb 2019. június 26-ig minden pénzintézetnek teljeskörűen át kell világítania az ügyfeleit. Az átvilágítási kötelezettség azokra az ügyfelekre vonatkozik, akik 2017 júniusa előtt kötöttek szerződést a pénzügyi szolgáltatóval.
3899424
A bankszektor továbbra is támogatná a tranzakciós illeték eltörlését. Az azonnali fizetési rendszer kapcsán nincs feszültség a lemaradók és a fejlesztéssel időben elkészülő bankok között. A rendszer hamarosan elindulhat, és bár nehéz belátni, hogyan térül majd meg a bankoknak a fejlesztés, a készpénzhasználat csökkentése szempontjából mindenképpen pozitív újításról van szó. Magyarországon éppen elég a bankok száma, egészséges egyensúly van. Dr. Simák Pállal, a CIB Bank elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk a lakossági bankolás legaktuálisabb kérdéseiről.
3638610
Ha vállalkozóként dolgozol, természetes, hogy mindig a legjobb megoldást keresed. Alaposan megfontolod, hogy kik legyenek a munkatársaid, hogy milyen alapanyagból gyártsd a terméked, és hogy kikkel köss üzletet. Legalább ugyanilyen fontos, hogy a vállalkozásodnak mindig rendben legyenek a pénzügyei – ehhez pedig elengedhetetlen egy jó vállalkozói számla. Összegyűjtöttünk 10 fontos tippet, amelyeket érdemes megfontolnod a megfelelő vállalkozói bankszámla csomag kiválasztása előtt.
3376839
A vásárlásaink egyre nagyobb hányadát bonyolítjuk online, ami nem véletlen: kényelmes, gyors és még csak fel sem kell kelnünk érte a karosszékből. Az online fizetéshez azonban érzékeny adatokat kell megadnunk, így mindennél fontosabb, hogy ezt biztonságos környezetben tegyük. Ennek az egyik eszköze a 3D Secure biztonsági kód, amit a Visa és a MasterCard vezetett be még 2012-ben. Te használod már ezt a megoldást?
2952222
A tranzakciós illetékre vonatkozó szabályok a fogyasztók számára kedvező irányba változtak 2019. január 1-től – ezt tavaly június óta tudtuk. A változás azt jelenti, hogy a 20 000 forint alatti elektronikus utalásoknál a lakossági számláknál nem kell megfizetnünk a tranzakciós illetéket, illetve a 20 000 forint feletti utalások esetében a törvénymódosítás szerint a 20 000 forintos határ felett kell megfizetni a díjat.
2885148
Devizák közötti átváltás költségek nélkül. Ezt kínálja az egyik legígéretesebb “neobank”, azaz egy új, költséghatékony megoldásokkal operáló pénzügyi technológiai fintech startup, a Revolut. Retteghetnek a hagyományos magyar bankok: a Revolut az év végéig hivatalosan is megérkezik Magyarországra.
2159478
A bankszámlaegyenleg egy folyamatosan változó mutató, amelynek az aktuális értékével nem árt tisztában lenni. Bár a bank kérés esetén havonta küld az ügyfeleinek bankszámlakivonatot, ez általában kevés a tájékozódáshoz, hiszen az egyenleged aktuális értékére ennél többször is szükséged lehet. Ma már szinte minden banknál lekérhető ez az információ néhány perc alatt, személyesen, telefonon és online is. Összegyűjtöttük, melyik pénzintézet milyen megoldásokat kínál ezen a téren az ügyfeleinek.
2133713
Június elején megújította netbank szolgáltatását a magyarországi Sberbank - közölte a pénzintézet a Bank360-nal. Az informatikai fejlesztési folyamat részeként a jövő évi azonnali fizetésre is felkészült a rendszer.
1496105
Míg a mindennapjaink során többnyire odafigyelünk arra, hogy ár-érték arányban a legjobb, vagy esetleg az olcsóbb terméket válasszuk, addig érdekes módon csak nagyon keveseket foglalkoztat az, hogy ugyanezt a bankolás során is elérjék, azaz lehetőleg olcsón kapjanak minél jobb szolgáltatást. Pedig ha alaposan összeszámoljuk, hogy egy évben mennyit fizetünk a bankszámlánkért, könnyen érhet arcul csapásként egy több tízezer forintra rúgó összeg. Ennek nem kell így lennie, ma már akár díjmentesen is kipróbálhatunk számlacsomagokat, amelyet később is kedvezőbb költségek mellett használhatunk. A bankszámlaválasztás ugyanakkor nem egyszerű feladat, így a Gránit Bank lakossági termékfejlesztési és hitelezési főosztályvezetőjét, Sinkovics Renátát kértük meg, hogy segítsen néhány hasznos tanáccsal.
821297
Felejtsd el a bankkártyát és a PIN-kódot! Akár egy szelfivel is jóváhagyhatod a fizetést jövő tavasztol a boltokban. Hamarosan itthon is elérhető lesz a Mastercard biometrikus adatok alapján történő hitelesítési rendszere, így PIN-kódok pötyögése helyett ujjlenyomat- vagy íriszleolvasó segítségével rendezheted a számládat villámgyorsan.
734408
Holnaptól nagyot fordul a világ a bankokkal, és éppen ezért mindazokkal is, akik használják szolgáltatásaikat. Szombattól válik hatályossá ugyanis az új pénzforgalmi törvény több módosítása, amelyek nem egy ponton kedveznek az ügyfeleknek. Ha eddig fájt a fejed az ellopott kártya bejelentése és az új elkészítése kapcsán felmerülő díjak miatt, fellélegezhetsz, de a bankszámla lezárása is egyszerűsödött. Megnéztük a részleteket és azt, hogy mennyiben érintenek téged a változások.
694736
Szinte nap mint nap használjuk, mégis csak alig-alig ismerik néhányan, hogy hogyan is épül fel és mi mit jelent a bankszámlaszámot felépítő számok hosszú sorozata. ost lerántjuk a leplet a titokról és megmutatjuk, mit olvasható ki egy bankszámlaszámból! Abban is segítünk, hogy tisztán láss a nemzetközi utalásokkal kapcsolatban, bankszámla-kalkulátorunkkal pedig bármikor kiválaszthatod a legjobb folyószámlát.
608120
Banki átutalást nap mint nap indít az ember, főleg, amióta a technológia olyan fejlett, hogy már néhány érintés is elég a mobilunkon egy sikeres tranzakcióhoz. Hol vannak már azok az idők, amikor izgulnunk kellett azon, hogy egy héten belül megérkezzen egy ígért átutalás? Ma már egy napon belül teljesülnek a megbízások, köszönhetően a napon belüli rendszernek, és nem kell már sokat várnunk az azonnali fizetések rendszerére sem. Megmutatjuk, mi történik a háttérben, amikor indítasz egy banki átutalást.
592856
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!