Kitartott a tavalyi folyósítási kedv januárban is, de új erőre nem tudott kapni a hitelpiac. A lakáshitelekből már majdnem egy éve 100 milliárd forint feletti összegeket folyósítanak a bankok, amihez most először a zöld hitelek is érezhetően járultak hozzá. A személyi kölcsönök kihelyezése mérsékelt, de stabil, a babaváró kölcsönök azonban már elindultak a program kifutását jelző lejtő felé. A háborús feszültség várhatóan a hitelpiacot sem hagyja érintetlenül, a kamatemelési ciklus mellett komoly felfutásra az év első részében nem érdemes számítani.
19409239
A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán.
18200212
Ráharaptak a Zöld Otthon Program kedvezményes kamatú hitelére az ingatlant vásárlók és építők. A bankokhoz már az első hónapban annyi igénylés futott be, hogy ilyen ütemben fél év alatt elfogyhat a jegybank 200 milliárdos kerete.
17431510
Októberben sem tudott visszazárkózni a lakossági hitelkereslet a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index alapján, amely a főbb lakossági hiteltípusok iránti érdeklődést az internetes keresések alapján vizsgálja.
17188009
Szeptemberben ismét nőtt a lakáshitelek folyósítása az MNB közlése alapján. A 125,4 milliárd forintos havi hitelkihelyezés alig marad el a nyár eleji rekordtól, vagyis a jelzáloghitelek terén még a drágulást okozó alapkamat-emelés sem tudta lehűteni a kedélyeket.
17045881
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!