A csökkenő szerződésszám ellenére is növekedni tudott a lízingpiac, mert annyit drágultak az így finanszírozott eszközök. Újra népszerűvé váltak az euró alapú konstrukciók, a személykocsiknál sokszorosára nőtt az ilyen lízingek száma.
35580976
A Magyar Lízingszövetség legfrissebb, második negyedéves jelentése szerint folytatódott az előző évi növekedés a hazai lízingpiacon, a finanszírozott összeg már elérte a 429,11 milliárd forintot. Ennek ellenére sincs ok azonban az elégedettségre, mivel a szerződések száma tovább csökkent szinte minden eszköznél.
34241561
Kemény éven vannak túl a lízingcégek - hangzott el a Magyar Lízingszövetség sajtótájékoztatóján. A tavalyi esztendő egész Európában kihívásokat okozott a lízingcégeknek, amelyeket bizonyos magyar sajátságok idehaza még jobban érintettek.
31589477
A lízingpiac utolérte a járvány előtti szintet, de ennek jelentős részt a finanszírozott eszközök drágulása áll a hátterében. A finanszírozásnak most lökést adhat a Széchenyi Lízing MAX elindulása.
28855541
Leírta a Magyar Nemzeti Bank, hogy a hitelintézetek hogyan járhatnak el a kölcsönükkel megcsúszó adósokkal. Összefoglaltuk, mire számíthatnak a késedelmes ügyfelek. 
21048712
Tekert még egyet a kamatstopon a kormány, és a jelzáloghitelek után a lakáscélú lízingre is kiterjesztette azt. Ez a speciális konstrukció nem túlságosan elterjed, így az intézkedés is sokkal kevesebb embert érint. 
18898897
Az NHP Hajrá hitelkeret kimerülése után sem maradnak kedvezményes vállalati hitel nélkül a hazai vállalkozók. A Széchenyi Kártya Program elemei továbbra is elérhetőek, szeptemberben pedig új elemek is várhatóak, emellett a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt is felvehetik az arra jogosult vállalkozások - cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik kölcsön lehet az ideális választás egy kisvállalkozásnak.
15792508
Szeptember 1-től elérhetővé vált a Széchenyi Lízing GO!, ami 0,5 százalékos kamat mellett érhető el. Ez egy alapvetően új terméknek számít az állami kedvezményes Széchenyi Kártya Program keretében, hiszen mindeddig csak hiteleket kínált a vállalatok számára a program. Így azonban már egy lízingkonstrukcióval is bővült a kínálat, ami az NHP Hajrá kivezetése óta hiányzott a kamattámogatott vállalati hitelek repertoárjából.
15759439
A lakáslízing során egy bank vagy erre szakosodott cég lízingel lakást magánszemélyeknek vagy vállalkozásoknak, vagyis megveszi majd használatra átadja számukra az ingatlant, amiért azok kötelesek havi lízingdíjat fizetni. A lízingdíj a vételár egy havi részlete kamatokkal megnövelve, ebből a szempontból tehát a lízingelés hasonlít a jóval megszokottabb hitelügylethez. Ami a különbséget jelenti, hogy a teljes lízing során a bank tulajdonában marad az ingatlan, csak utána van lehetőség a tulajdonjogra. A törlesztésből ekkor hátralevő tartozást, a maradványértéket ekkor egy összegben lehet fizetni.
12845090
Az autóvásárlást sok esetben nem tudjuk vagy nem nagyon akarjuk egy összegben, készpénzes vásárlásként letudni. Kényelmesebbnek tűnhet valamilyen finanszírozási konstrukciót választani, legyen szó lízingről vagy hitelről. De melyik mikor éri meg? Ezt járta körül a Bank360.hu.
11418935
Egy autó vásárlásánál két alapvető problémát kell megoldani: milyen autót vegyünk és miből fizessük ki. Minden más mellékes. A típus és az extrák kiválasztása a dolog kellemesebb része, a finanszírozási mód azonban elsőre már nem annyira izgalmas kérdés. Pedig később több kényelmetlenséget is okozhat a rosszul megválasztott konstrukció, mint hogy kapott-e metálfényezést a kasztni vagy sem.
5300670
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!