Tele van az internet csaló webáruházakkal, amelyeknek egyetlen céljuk van: megszerezni a gyanútlan vásárlók pénzét. Ezekkel a módszerekkel azonban távol lehet tartani a bűnözőket. Az online piactereken gyakran nemcsak a vevők, hanem az eladók sincsenek biztonságban. 
32396174
Manapság már egyre kevesebb készpénzt használunk, hiszen a bankkártyás fizetés gyors és kényelmes, és ugyanez jellemző az internetes vásárlásokra is. Ennek azonban nemcsak az előnyeit, de a hátrányait is megélheted néha, ha eltűnik a bankkártyád vagy egy óvatlan pillanatban ellopják az adataidat.
7363468
2020. szeptember 14-ig kaptak haladékot a magyar pénzintézetek a PSD2 erős ügyfél-hitelesítés bevezetése online vásárlásoknál. 2019. viszont szeptember 14-től minden 5. érintés nélküli vásárlásnál meg kell adni a PIN kódunkat és csak kétfaktoros azonosítást követően tudunk belépni netbankunkba.
4882836
Ha karácsony, akkor a szokottnál is jobban felpörög az online kereskedelem. Aki csak teheti, igyekszik otthonról, az interneten beszerezni a karácsonyi ajándékokat elkerülve a plázás tömegeket. Érdemes ilyenkor fokozottan résen lenni, hiszen egyre többször hallani, hogy különböző pénzintézetek, webshopok nevével visszaélve próbálnak meg hozzájutni csalók óvatlan felhasználók személyes adataihoz, így az ünnepi időszak nem csak az e-kereskedelem, de az adathalászok számára is igazi szezonnak számít. A Sberbank most abban segít, hogy felismerjük az adathalász támadásokat, vagy ha megtörtént a baj, minimalizálni tudjuk a károkat.
2594550
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!