Közzétették azokat a járásokat, amelyekben az új otthonfelújítási programban a legmagasabb összegű , 3,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni. A kamatmentes hitellel együtt összesen 6 millió forintot gázfűtéses régi családi házak energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni.
38395561
Az MBH csoporthoz került a Fundamenta 480 ezres ügyfélköre, köztük sok társasház is. Az ügyfeleknek nincs teendőjük a tulajdonosváltás kapcsán. Az MBH csoport komoly növekedést vár a felvásárlástól.
38325823
Kissé elbizonytalanodtak a lakásfelújítást tervezők Magyarországon, a GKI friss felmérése szerint a lakásukra a következő egy évben biztosan jelentős összeget költők aránya csökkent, míg a valószínűleg ugyanerre törekvőké nőtt.
35461705
A lezárult lakásfelújítási támogatáshoz hasonló programot tervez a kormány. Az új változatban is támogatást és kedvezményes hitelt lehet majd igényelni, de másként, mint korábban - csak az energiafogyasztása csökkentésére.
34611871
Az állami Otthonfelújítási program tavalyi kifutása után nagyon visszaesett a lakosság lakáskorszerűsítési kedve. Az ÉVOSZ máris egy új, energiamegtakarítást célzó állami programot javasol, kamattámogatott hitellel. Eközben az új lakások építése padlót fogott az első félévben. 
34044470
Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől - derült ki egy friss törvénytervezetből. A babaváró hiteleseknek az igazolások benyújtása válhat egyszerűbbé.
31958291
A kedvenc olvasmányukká válhat a Magyar Közlöny azoknak, akik már 2023-ban szeretnének babaváró hitelt és falusi CSOK-ot. A lejáró két támogatás meghosszabbítása biztosra vehető, de a feltételek az új rendeletekben lesznek.
30780113
Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben. Ha ennél nem lesz több változás, akkor ez a támogatás valóban megszűnik december 31-én.
30779033
Mindössze egy hónap van hátra a legfeljebb hárommillió forintos otthonfelújítási támogatás beadási határidejéig, így aki még szeretne élni a lehetőséggel, annak gyorsan kell lépnie.
30487196
Alig maradt ideje annak, akik ki akarja használni az év végéig igénybe vehető lakásfelújítási támogatást és kedvezményes hitelt. Megmutatjuk, mit lehet még megcsináltatni belőle, akár a rezsit is csökkentve.
29176895
Szűk négy hónapja maradt az igénylésre és a teljes megvalósításra azoknak, akik otthonfelújítási támogatásból szeretnék korszerűsíteni vagy felújítani az ingatlanjukat. Erre kell figyelniük.
29153276
Nem sok ideje maradt azoknak, akik extra állami támogatással szeretnének kistelepülésre költözni, vagy ott lévő ingatlanjukat korszerűsíteni. A június 30-ig 2679 faluban elérhető speciális kedvezmény mellett ugyaneddig vehető igénybe a falusi csokhoz kapcsolódó a kamattámogatott kölcsön és az adóvisszatérítés is.
18983668
A családok egy részének még várnia kell néhány napot, mások már megkapták az szja-visszatérítést, melynek az összege akár a 809 ezer forintot is elérheti személyenként. Összegyűjtöttünk számos lehetőséget, ahol jó helye lehet a visszakapott összegnek.
18737881
A gyermekes családok nagy része még nem tervezte meg, mire költi majd a hamarosan visszaérkező tavalyi személyi jövedelemadóját. Akik viszont már igen, azok lakásfelújításra, hitelvisszafizetésre szánják a pénzt vagy a gyerekeikre költenék.
18179506
A járvány okozta mélypontról 2021-ben egyértelműen visszakapaszkodtak a személyi kölcsönök, és 2022-ben már elérheti a folyósításuk a 2019-es szintet - derül ki a Bank360.hu összeállításából. Az otthonfelújítási támogatás ugyan elvileg konkurense is lehetne ennek a hitelnek, de a valóságban sok esetben még növelte is a keresletet iránta.
18109696
Az állami családtámogatások folyamatos bővülése igazi pénzesőt hozott a gyerekesek vagy gyermeket vállalók számára, de a programok közül 2022-ben több is véget ér. Így aki szeretne kihasználni minden lehetőséget, annak már sietnie kell. Összesítettük, mennyi pénzt lehet kapni támogatásként lakásépítésre vagy vásárlásra.
18109684
Várhatóan még 2022 első felében kimerül a Zöld Otthon Program 200 milliárd forintos kerete
17924398
A kedvező állami támogatások igénybevételével milliókkal is nőhet az ingatlanunk értéke, érdemes azonban arra is figyelni, hogy ezek a változás megjelenjenek a lakásbiztosításunkban is. Aki ezt nem teszi meg, kár esetén nagy meglepetés érheti.
17841622
Az eredetileg tervezett három héthez még 20 napot kapnak azok, akik indulni akarnak a rendkívül kedvező napelemes pályázat ingyen millióiért. A beadási sorrend nem számít, de a pályázni csak úgy lehet, ha már van előszerződésünk a kivitelezővel.
17819245
Magyarországon a gáz, illetve villany árát is állami szabályozás befolyásolja. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai azonban ezt az iparágat sem kímélték, a magas inflációról nem is beszélve.
17186683
Habár az otthonfelújítási támogatás segítségével kedvezményesen lehet házunkat modernizálni, az állami támogatás feltétele, hogy előtte minimum egy évet hivatalosan is ott kell lakni. Így a hétvégi házra ezt a támogatást nem lehet felvenni, de a piaci források így is lehetőséget teremthetnek a kisebb munkák elvégzésére.
15658927
A lakásfelújítási támogatás akár 3 millió forinttal, de legfeljebb a felújítási költségek felével segítheti otthonunk korszerűsítését, költségeinket azonban mindenképpen számlákkal kell igazolnunk. Az elszámolt számlákra vonatkozó feltétel pedig az, hogy az anyagköltségnek és a munkadíjnak fele-fele arányban kell azokon szerepelniük. A való életben persze ritkán jön ki a tűpontos felezés, de ez nem is feltétlenül baj. A Bank360 elemzésében egy szoba, az előtér és a fürdőszoba felújításán keresztül szemléltetjük, hogy mi történik, ha a munkaigényesség és anyagköltség szempontjából különböző költségű felújítási munkákat végeztetünk el.
13198138
Mire számíthat az, aki a lakásfelújítási támogatáshoz nem az állami ingatlanfedezetes otthonfelújítási hitelt hívná segítségül, hanem egy szabad felhasználású személyi kölcsönnel teremtené elő az önerőt? A márciusi konstrukciókat hasonlította össze a Bank360.
12897694
Újabb részleteket árult el Novák Katalin a 2021 januárjában induló otthonfelújítási támogatással kapcsolatban. Összefoglaltuk, mit tudunk eddig a maximum hárommillió forintos támogatás feltételeiről.
10982273
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!