Tovább híztak a háztartások értékpapírszámlái júliusban. A lakosságnál lévő állampapír-állomány alig 20 milliárd forintra van már csak a betétek volumenétől. Az adatok alapján azonban a szocho nem tolt olyan sokat az állampapírok szekerén, mint azt remélni lehetett. 
34596514
A csökkenő kamat csúnyán visszavetette a lakossági állampapírok iránti keresletet. A szocho bevezetése sem elég hátszél ahhoz, hogy a kisbefektetők kapkodjanak az adómentes, de már tízéves fumatidejű PMÁP után. 
34502251
Összekapták magukat a magyarok a pénzügyi krízisben. A pénzt nem szórják el, befektetik, a hitelt meggondolják, spórolnak, ahol tudnak. A GDP és a hitelezés ennek nem örül, de az értékpapírszámlák szépen híztak a második negyedévben is. Három hónap alatt csaknem kétezer milliárd forintot tett félre a lakosság.
34318628
A jövő héten jön az új inflációkövető lakossági állampapír, ami már tízéves futamidejű lesz. A futamidő nő, de kamatbónusz tovább csökken, már csak 14,75 százalékos lesz az induló kamat, és mindössze 25 millió forintnyit adnak el egy ügyfélnek. 
34022840
Aki azért kötött június 30-ig életbiztosítást, hogy elkerülje a 13 százalékos szociális hozzájárulást, csalódhat. A július 1. utáni eseti befizetések után keletkezett hozamra ugyanis akkor is kell szochót fizetni, ha a szerződést már korábban aláírták.
33905912
Ott van már az új sarc a megtakarításokon, de a 13 százalékos szocho a jelek szerint senkit sem zavar. A kisbefektetők ugyanúgy vásárolják a befektetési alapokat, mint eddig, az állampapírok iránt pedig nem ugrott meg a kereslet.
33887549
Július 1. lett az új január 1. az idén. Szombattól él ugyanis számos változás, ami átszabja a pénzügyeinket. Szigorodnak a hiteligénylés feltételei, emelkedik a diákhitel kamata, csaknem megduplázódik a kamatjövedelmek adója, de harmadolják az alapszámla díját, és lehetővé válik az ingyenes bolti készpénzfelvétel.
33613076
Aki eurót vagy dollárt szeretne befektetni, annak a héten érdemes döntenie a megtakarításáról. A péntekig nem teljesült megbízások kamatjövedelmére ugyanis már kivetik a szochót. Bankbetét, kötvény és befektetési alap is vásárolható addig.
33559817
Napjai maradtak azoknak, akik egy gyors befektetéssel még el akarják kerülni, hogy a kamatjövedelmük után szochót is kelljen fizetniük. Több banknál is elérhető 10 százaléknál magasabb betéti kamat, de a lekötési időre és az elvárt plusz feltételekre is érdemes figyelni. 
33464555
Csütörtök reggelre jogszabály cunami várta a pénzüket még nem állampapírban tartókat. Kis- és nagybefektetők most egyaránt a cirkalmas megfogalmazásokat bújhatják, ha meg akarják tudni, mikor és mennyi plusz adóba kerül nekik, ha még mindig nem hajlandók állampapírt venni a pénzükért. Végigvettük az újabb adóteher és előírások legfontosabb kérdéseit.
33183272
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!