Csányi Sándor nevével és képével visszélve csalnak a neten

Ez már Csányi Sándornak is sok: így csalnak a nevével és képével

Csányi Sándor nevével és képével visszélve csalnak a neten

Ez már Csányi Sándornak is sok: így csalnak a nevével és képével

Bank360 tartalom
2022-02-14 Frissítve: 2022-07-25
2022-02-14 Frissítve: 2022-07-25
18827866

Lassan megszokottá válnak azok a kamu hirdetések, amelyek ismert üzletemberek nevére építve, valódinak látszó álhírekkel húznak csőbe hiszékeny embereket. Az OTP vezére megelégelte, hogy őt felhasználva csalnak az internetes bűnözők.

 

Az elmúlt időszakban minden naposak lettek azok a magyar nyelvű hirdetések, amelyek híres magyar üzletemberek nevével és fényképével bombasztikus álhíreket tálalnak, miközben valójában csak csőbe akarják húzni a clickbait címekre rákattintó gyanútlanokat. Ezek az álhírek időnként az internetes portálokon is megjelennek beágyazott hirdetésként, de főleg a közösségi médiában terjednek, mint a vírus - figyelmeztet a Bank360.hu.

 

Közös jellemzőjük, hogy egy híres, nagy vagyont szerző üzletember szerepel a képen és a címben (Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor OTP-vezér), és valamilyen velük kapcsolatos nagy titok felfedését ígérik, aminek a megismerésével bárki nagyot kaszálhat. Valójában a címre, hírre, hirdetésre kattintva kiderül, hogy egyszerűen valamilyen kitalált sztorival igyekeznek például kriptovalutás befektetésre bírni a gyanútlan áldozatokat.

A rutinosabbak ezektől az anyagoktól, megosztásoktól már a szeme sem rebben, de alighanem épp elég honfitársunkat sikerül így csőbe húzni ahhoz, hogy megérje ezek terjesztése, hirdetése.  

 

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának, Csányi Sándornak most elege lett abból, hogy az ő nevét és fotóit is felhasználják gyanútlan és hiszékeny emberek megkárosítására, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel adataik és pénzük megszerzésére.

 

Ezért Csányi Sándor nyilatkozatot adott ki, miszerint soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, és a leghatározottabban elhatárolódik minden ilyen közléstől. A bankvezető fokozott óvatosságra int az ilyen átverési kísérletek kivédése érdekében, és megtette a csalókkal szemben a szükséges büntetőjogi lépéseket.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!