Gépelő nő

Intézd pénzügyeidet biztonságosan a koronavírus alatt is

Gépelő nő

Intézd pénzügyeidet biztonságosan a koronavírus alatt is

Sberbank tartalom
2020-04-21 Frissítve: 2022-02-17
2020-04-21 Frissítve: 2022-02-17
8338676

Belegondoltál már, hogy vajon hányszor cserél gazdát egy bankjegy egy nap alatt? Vagy, hogy milyen veszélyeknek teszed ki magad, ha online ügyintézés helyett inkább a személyeset választod? A koronavírus teljesen felforgatta az életünket. Most fokozottan oda kell figyelnünk mind egészségünk, mind pénzügyeink védelmére. Íme néhány tanács, amely segít abban, hogy pénzügyeid intézésekor is biztonságban érezhesd magad.

 

Banki ügyintézés
 

Ma már szerencsére a legtöbb bank rendelkezik online felülettel, így rengeteg banki folyamat indítható el a fiók felkeresése nélkül. Lehetőség szerint a személyes találkozások helyett válasszuk inkább az online és telefonos ügyfélszolgálatokat. Ha olyan halaszthatatlan ügylettel állunk szemben, amely megkívánja a személyes ügyintézést, akkor pedig tartsuk be a pénzintézetek által bevezetett rendkívüli szabályokat, és figyeljünk oda, hogy minél kevesebb tárggyal érintkezzünk! Érdemes például saját tollat vinni magunkkal, és várakozás közben tartsuk be a kijárási korlátozásokról szóló Kormány rendelet alapján a legalább másfél méteres távolságot!
 

Piac helyett webshop         
 

A bevásárlásokat is érdemes áthelyezni az online térbe. Ma már a legtöbb üzletlánc kínál online vásárlási lehetőséget házhozszállítással, így elkerülhetjük a többórás bolyongást egy zsúfolt hipermarketben, a futároktól pedig érintésmentesen vehetjük át a megrendelt termékeket. Ha mindenképpen szeretnénk személyesen bevásárolni, ügyeljünk a higiéniára, viseljünk maszkot és kesztyűt, ne nyúljunk az arcunkhoz, készpénz helyett használjunk bankkártyát, vásárlás után pedig egyből fertőtlenítsük a kezünket.
 

Vigyázzunk az adatainkra
 

Az online ügyintézések, vásárlások számának növekedésével fokozott figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére is, hiszen külön iparág épült az elmúlt években az adathalászatra. Válasszuk a tanúsítványokkal bíró, jól ismert online üzleteket, vagy azokat, amelyek valamilyen közbe ékelt biztonságos fizetési rendszert használnak. Ne adjuk meg szenzitív adatainkat, ha azt e-mailben kérik tőlünk, hiszen ilyet egyetlen bank sem kérhet.
 

Új lehetőség a hitelmoratórium
 

A kormány intézkedése alapján minden március 18. napján fennálló hitel-, kölcsön- és lízingszerződés alapján e nap éjfélig folyósított kölcsönre érvényes a hitelmoratórium, amely 2020. december végéig haladékot biztosít a tőke-, kamat- és díjfizetés alól és automatikusan érvénybe lép. Fontos tudni, hogy a hitelmoratórium nem jelenti a kölcsön elengedését, a hitelmoratórium alatt meg nem fizetett kamatot és díjat később teljesíteni kell. A moratóriumból az ügyfél saját döntése alapján kiléphet és törlesztheti tovább hiteleit, ha anyagi helyzete ezt megengedi, de fontos tudni, hogy a meghirdetett határidőn belül bármikor vissza is léphet, ha anyagi helyzetében romlás állna be.
 

Pénzügyeink is őrizzék meg egészségüket!

 

„Legyen szó akár az egészségünkről, akár a banki adatainkról, most fokozottan igaz, hogy fő a biztonság. Ha csak tehetjük, kerüljük a készpénzes fizetéseket, és próbáljunk meg minél több dolgot elintézni az online térben. A bankok, így a Sberbank is azon dolgozik, hogy továbbra is zavartalanul és biztonságosan intézhessék az ügyfelek a pénzügyeiket, ha ők is felelősen járnak el, mind önmagukat, mind bankszámlájukat biztonságban tudhatják ebben az időszakban is” – mondta el Fodor Tamás, a Sberbank Retail Üzletágért felelős Igazgatósági tagja.   

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!