Diák tanul

Legyenek a gyerekek is „készpénzmentesek”

Diák tanul

Legyenek a gyerekek is „készpénzmentesek”

Budapest Bank tartalom
2020-01-20 Frissítve: 2022-01-18
2020-01-20 Frissítve: 2022-01-18
6564406

 

Magyarországon a forgalomban lévő készpénz állománya továbbra is magas, ezért mind szabályozói, mind piaci oldalon azon dolgoznak a szereplők, hogy vonzóbbá tegyék a készpénzmentes fizetési szolgáltatásokat, valamint az online bankolás lehetőségét. Az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy a banki ügyfelek egyre inkább igénylik és kihasználják a digitális banki szolgáltatások előnyeit, ráadásul a mai gyerekek, vagyis a jövő ügyfelei igazi digitális bennszülöttek, akiknek az ilyen lehetőségek elérhetősége már természetes. 

 

Ehhez azonban az kell, hogy már fiatalon, általános és középiskolában megszerezzék az alapvető pénzügyi ismereteket, illetve megismerkedjenek a különféle bankolási megoldásokkal. Ennek egyik kiváló eszköze a saját bankszámla, amely számos lehetőséget kínál számukra. 

 

Egyfelől a legfontosabb, hogy készpénzmentesek lesznek: ez biztonságos, gyors fizetést tesz lehetővé, ráadásul szülőként sem kell azon aggódni, hogy szükség esetén van-e nálunk készpénz, amelyet odaadhatnak a gyereknek. Mi több, az azonnali fizetési rendszer márciusi bevezetése után már néhány másodpercen belül megérkezik a gyerek bankszámlájára a szükséges összeg.

 

A másik fontos dolog, hogy az internetbank és banki mobilalkalmazások segítségével bármikor, bárhol ellenőrizhetik az egyenlegüket, indíthatnak utalást, és persze a számlatörténetüket is megtekinthetik. A mobilalkalmazások pedig további kényelmi szolgáltatásokat is kínálnak, amelyek közül a mobiltelefonjukkal szoros kapcsolatot ápoló fiatalok számára a legfontosabb talán a mobilfizetés lehetősége, amellyel akkor is tudnak vásárolni, ha épp nincs náluk a bankkártyájuk, vagy épp olyan helyre mennek, ahova inkább nem vinnék magukkal. 

 

Érdemes tehát minél korábban megismertetni a gyerekeket a bankolás alapjaival, hiszen csak így lehetnek kellően magabiztosak és önállóak a pénzügyek terén felnőtt korukban.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!