Erzsébet utalvány megszűnés

Akár tízezreket is bukhatsz: év végén lejár az Erzsébet utalvány és kártya!

Erzsébet utalvány megszűnés

Akár tízezreket is bukhatsz: év végén lejár az Erzsébet utalvány és kártya!

Vrazsovits Rita
2019-12-16 Frissítve: 2022-01-18
2019-12-16 Frissítve: 2022-01-18
6145122

Legkésőbb 2019. december 31-én használhatjuk fel az Erzsébet utalványcsalád tagjait - papír alapon és elektronikus formában sem vásárolhatunk jövőre ebben a formában. Íme, a legfontosabb részletek a népszerű cafeteria elem megszűnésével kapcsolatban.

 

Megszűnik minden Erzsébet-utalvány

 

Az Erzsébet utalvány összes fajtája, beleértve az elektronikus zsebeket is 2019. december 31-én lejárnak. 2020. január 1-től tehát nem tudjuk felhasználni az étkezési, az ajándék, a kultúra, a sport és a ruházati Erzsébet-utalványokat, sem papír alapon, sem a kártyával.

 

Januártól kezdődően a hivatalos honlap közlése szerint az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. csak a beváltott utalványok elszámolását végzi. Azoknak a munkáltatóknak, akik szerződésben álltak a céggel, nincs teendőjük: az elszámolással kapcsolatos határidők lejárta után az elfogadóhelyi szerződések automatikusan megszűnnek.

 

Van, ahol már most sem lehet fizetni a Bözsivel

 

A Lidl szupermarketekben már október 7. óta nem lehet Erzsébet-utalvánnyal és Edenred Ajándékutalvánnyal fizetni. Megnéztünk más nagyobb áruházláncokat is, hogy született-e hasonló döntés. A Sparnál december 31. az utolsó nap, amikor még fel lehet használni az utalványokat, az Aldi pedig még nem tett közzé információt ezzel kapcsolatban, így feltételezhető, hogy náluk is a december 31-ei dátum az irányadó. 

 

A Decathlon is jelezte, hogy december 31. után már nem lehet sem a papír alapú Erzsébet-utalvánnyal, sem az Erzsébet Plusz kártyával fizetni - ellenben az Edenred utalvány és kártya a weboldalon található információk szerint továbbra is használható lesz.

 

Tudd meg, mennyit költhetsz!

 

Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyit költhetsz még az év végéig, kattints és olvasd el itt, hogy hogyan tudod lekérdezni az Erzsébet-kártyád egyenlegét. 

 


Ha nem elég az Erzsébet kártyádon lévő összeg arra, hogy beszerezd az ajándékokat az ünnepek előtt, egészítsd ki a keretet egy kedvező kamatozású, szabadon felhasználható személyi kölcsönnel! Hasonlítsd össze az aktuálisan elérhető ajánlatokat a személyi kölcsön kalkulátor segítségével, és találd meg a legolcsóbbat!


 

Mit lehet csinálni a lejárt Erzsébet utalványokkal?

 

Semmit. Miután év végével kivonják őket a forgalomból, semmiféle visszaváltásra nem lesz lehetőség. Ugyanez vonatkozik a kártyán ragadt összegekre is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!