Mobil

Megvan, melyik hazai bank használhatja elsőként a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet

Mobil

Megvan, melyik hazai bank használhatja elsőként a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet

Bank360 tartalom
2020-12-19 Frissítve: 2022-01-18
2020-12-19 Frissítve: 2022-01-18
11537417

A Budapest Bank nyerte el elsőként a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet, melyet a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy (DJPV) programban adtak át - közölte az MTI-vel az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

 

Novemberben indította el a kormány a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy programot. Az első pénzintézet, amely megkapta a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet, a Budapest Bank volt. Ennek köszönhetően a pozitívan elbírált pályázatokban szereplő szolgáltatásoknál a hitelintézet használhatja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által bejegyzett védjegyet.

 

A program célja, hogy minél több felhasználó ismerkedjen meg a pénzügyi digitális szolgáltatásokkal, és azok is merjék bátrabban használni az online megoldásokat, akik korábban idegenkedtek ezektől. A digitális megoldásoknak a koronavírus-járvány miatt kiemelt szerep jut Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára szerint. 

 

Mi kell ahhoz, hogy egy bank megkapja a védjegyet?

A Digitális Jólét Program védjegyek használatára magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező biztosítók és hitelintézetek pályázhatnak, ha a benyújtás idején legalább ötezer ügyfél számára nyújtanak pénzügyi szolgáltatásokat. A kiemelkedő digitális hitelintézet kategóriában alapvető elvárás a netbanki és mobilbanki szolgáltatások nyújtása, emellett az innovatív megoldásokat és a társadalmi felelősségvállalást is elvárásként tűzték ki a pályázók felé.

 


Ha érdekelnek a digitális megoldások, nézd meg a bankszámla kalkulátorral, hogy melyik bank kínál számodra olcsó számlát, ingyenes netbankot és kedvező tranzakciós díjakat!


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!