Bankkártya

Mit kínálnak ma a bankok legdrágább bankkártyái?

Bankkártya

Mit kínálnak ma a bankok legdrágább bankkártyái?

Veres Patrik
2021-03-24 Frissítve: 2022-01-18
2021-03-24 Frissítve: 2022-01-18
13140634

A legtöbbször díjmentes utasbiztosítás, olcsóbb autóbérlés és ingyenes repülőtéri váróhasználat volt az, amit a drágább betéti vagy hitelkártyával kaphattak meg azok az ügyfelek, akik hajlandóak voltak többet fizetni egy presztízs kártyáért vagy éppen prémium illetve privátbanki ügyfelek. A Bank360 annak járt utána, hogy a nagyobb pénzintézetek kártyái most milyen kedvezményeket biztosítanak.

 

Mindig az utazási kedvezmény a favorit?

 

Az elmúlt egy évben nem volt nagy változás a bankkártyás extrák terén. Leginkább utazásokhoz kaphatunk kényelmi szolgáltatásokat és kedvezményeket. Banktól függetlenül a kártyatársaságok extrái adottak. A Mastercard presztízskártyáihoz jár a budapesti és bécsi reptéri várók, reptéri és a Papp László Budapest Sportaréna gyorsító sávjának díjmentes használata. Ennél eggyel magasabb szinten pedig a világ legtöbb pontján tudjuk díjmentesen használni a várókat néhány alkalommal. A csomag része még az ingyenes wifi és magazin applikáció, illetve hozzáférés a kártyatársaság kedvezmény-programjához. 

 

A bankok gyakran a concierge szolgáltatást és az éves kártyadíjba foglalt utasbiztosítást teszik még a fenti szolgáltatások mellé, ami kiterjedhet az egész családra, továbbá a bank partnereinek kedvezményeit is kihasználhatjuk. 

 

A fentiek a jelenlegi helyzetben csak nagyon kevesek számára nyújtanak többletértéket, a kártyadíjak viszont nem változtak., éppen ezért azt vizsgálta a Bank360, hogy érkezett-e az elmúlt egy évben valamilyen pótló szolgáltatás. 

 

Nem reagáltak

 

A vizsgált bankok többségénél a Mastercard World Elite kártyája a csúcs, amelyhez a fent kifejtett utazási kedvezmények járnak. Ilyen kártyát kínál a Takarékbank, az MKB Bank, a Budapest Bank, utóbbi kettő pedig díjmentes utasbiztosítást is nyújt a kártya mellé. 

 

A visszafogottabb Mastercard Platinum vagy Gold kártya nem tartalmazza a nemzetközi várók ingyenes használatát, nincs ingyenes magazingyűjtemény, sem wifi-hotspot használat.

 

A CIB Banknál a Mastercard Gold betéti kártya mellé kapunk utasbiztosítás és asszisztencia-szolgáltatást. Karantén alatt nagyon hasznos lehet, hogy a bank kínál háztartási asszisztenciát is bármilyen otthoni baleset esetén.

 

Az Unicredit Banknál is Mastercard Goldot vagy Visa Goldot igényelhetnek a magasabb szolgáltatásokra vágyók utasbiztosítási csomaggal. Mellé kiegészítő biztosítás köthető extrém sportokra. Van lehetőség Mastercard Platinum hitelkártyát is igényelni, szintén utasbiztosítással.

 

Betéti Platinum Mastercardot nyújt a Gránit Bank magas szintű utasbiztosítással az utazási kedvezmények mellé, ami kiterjed a kártyatulajdonos útitársára is. További kedvezmények járnak magánegészségügyi ellátásban.  

 

Az OTP Bank Mastercard Privát Banki Limited Edition betéti kártyájához concierge és váróhasználat mellett családi utazási biztosítási csomagot is kapunk és az OTP-s kártyáknál elérhető Multipont pontgyűjtés is működik. A bank Visa Infinite hitelkártyáját választva pedig a Visa Luxury Hotel Collection és a Prémium Program kedvezményei közül választhatunk, ám ez utóbbi is eseményekhez, utazásokhoz nyújt legtöbbször segítséget. 

 

A K&H Bank privátbanki ügyfelei World Mastercardot kaphatnak. A bank az otthonléthez is használható kedvezményeket nyújt: otthon asszisztenciával például 30 ezer forintig díjmentes a csőtörés, dugulás, zárcsere. 

 

Az Erste Bank kiemelt ügyfelei utas- és balesetbiztosítást kapnak, illetve az Erste World Club tagság előnyeit is élvezhetik a kártyatársaság extrái mellett. A tagság előnye, hogy külföldi célpontok helyett leginkább belföldi úticélokhoz kínál kedvezményeket egyes szállásokon és éttermekben, de kedvezménnyel vásárolhatunk prémium ruhamárkáknál is.

 

Már a hazai kereskedelmi bankok között is akad, amelyik nem plasztikot, hanem elegáns fémlapot ad. Ilyen a Takarékbank és az MKB Bank, amelyek a fintecheknél is nagy húzóerőnek számító metálkártyát adják. 

 

A bankok ajánlatait megvizsgálva a járvány ellenére ugyanúgy a külföldi utazások mellé kínált bónuszon van a hangsúly. Természetesen most is szükség lehet utasbiztosításra, ha utaznunk kell, de alig akad olyan ügyfél, akinek ez most tényleg értékes plusz lehet. Egyedi utasbiztosításnak egyébként most is van értelme, kevesen gondolják például, hogy belföldi pihenéshez is hasznos lehet a védelem. 

 

Partnerprogramokkal kaphatunk további visszatérítést

 

A nagyobb kereskedelmi bankok kártyától függetlenül kínálnak partnerprogramot az ügyfeleinek. Jellemzően ez valamilyen kupont jelent a bank részéről, amivel spórolhatunk a vásárláson, vagy jóváírást kaphatunk, ha a adott bankkártyával vásárolunk. Ilyen az MKB Plaza vagy a Raiffeisen Hűségprogram, illetve a már említett Erste World Club és jóváírásokat gyűjthetünk az OTP Vásárlási Kedvezményekkel. 

 

A neobankok beelőztek

 

Volt olyan pénzintézet, amely gyorsabban reagált az új kihívásokra: a hazánkban is népszerű Revolut megújította a kedvezménycsomagját és az utazási szolgáltatások mellett már vásárlási védelmet is kínál lopás esetére egy évig 1 000 euróig, de elérhető visszaküldési védelem, ha az eladó nem venné vissza a problémás terméket, de ott a jegyvédelem is, ha valamilyen okból nem tudunk elmenni egy koncertre.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!