lépésről lépésre tábla

Pár lépéssel megtalálhatjuk a legkedvezőbb személyi kölcsönt céljaink eléréséhez

Provident logo Provident Tartalom
2019.11.26.
Frissítve: 2020-09-03 Létrehozva: 2019-11-26
5920380

Soha nem látott mértékben pörög a hazai hitelpiac, az igények kielégítésére pedig a pénzintézetek sorra kínálják a legújabb ajánlataikat. A nagy versenyben ember legyen a talpán, aki könnyen eligazodik az ajánlatok között, ezért pár lépésben bemutatjuk, hogyan érdemes utánajárni a számunkra legkedvezőbb hitelnek.
 

Milyen hitelek vannak?
 

Három alapvető hiteltípust különböztetünk meg: lakáshitelt, folyószámlahitelt és személyi hitelt. Tekintettel arra, hogy a lakáshitel egyetlen célra használható fel, valamint hogy a folyószámlahitel egy biztonsági hitelkeretet jelent apróbb váratlan kiadásokra, ezért a személyi kölcsönökkel fogunk cikkünkben foglalkozni.


Személyi kölcsönök között is megkülönböztetünk szabad felhasználású és célhoz kötött személyi kölcsönt. Utóbbiak közé tartoznak a lakásfelújításra, autóvásárlásra és hitelkiváltásra fordítható személyi kölcsönök, ám ezek a hiteltípusok is viszonylag merev követelményeket támasztanak a hiteligénylőknek, a hitel felhasználását is számlákkal kell igazolni.


Mire jó szabad felhasználású személyi kölcsön?


A legfontosabb a szabad felhasználású kölcsönöknél, hogy teljes rugalmassággal használhatók fel, a pénzintézetek nem kérik számon a pénz felhasználását. Ez főleg azoknak kedvező, akik több kisebb-közepes kiadást kívánnak fedezni és nagy nehézséget jelentene mindennel részletesen elszámolni, illetve azoknak, akiknek a meghatározott céljaik nem férnek bele a bankok által támasztott autó- és lakásvásárlásra kialakított merevebb keretekbe.


Hogyan találjuk meg a nekünk legkedvezőbb hitelt?


A legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálása a cél meghatározása után a pénztárcánk lehetőségeinek felmérésével kezdődik. A kiszámíthatóság a hitelfelvétel legfontosabb szempontja, tehát nekünk is utána kell számolnunk, hogy mekkora törlesztőrészletet tudunk vállalni a hitel későbbi törlesztéséhez. Érdemes számot vetni a havi, és a bizonyos időközönként visszatérő egyéb kiadásainkkal. Ezek határozzák meg, hogy meddig nyújtózkodhatunk a bizonyos takaró alatt.


A hitelfelvétel sokáig elhúzódhat, ezért érdemes a kölcsönt online igényelni. A Provident erre a célra saját hitelkalkulátort készített, amely segít a törlesztőrészlet és a futamidő kiszámításában.  Mindezek után az interneten kapcsolatfelvételt kérhetünk, a Provident munkatársa pedig felveszi velünk a kapcsolatot.


Rugalmasabb feltételek


A kalkulátor használata azért is célszerű, mert a nekünk ajánlott személyi hitel feltételeit is egyszerűen megismerhetjük. Tisztába kerülhetünk a teljes hiteldíj mutatóval (THM), ami a hitelünk éves kamatát és egyéb költségeit tartalmazza, meghatározza a pontos törlesztőrészletet (ugyanakkor egyes pénzintézetek felszámíthatnak olyan költségeket, melyeket a THM nem tartalmaz).


Az igénylőkkel szemben általában támasztott követelmények:  

  • 18. életév betöltése és cselekvőképesség
  • érvényes azonosító okmány
  • bejelentett magyarországi lakcím
  • havi rendszeres, igazolt jövedelem
  • saját bankszámla


Például Provident esetében is elmondható, hogy az igénylési feltételek átláthatóak.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!