lépésről lépésre tábla

Pár lépéssel megtalálhatjuk a legkedvezőbb személyi kölcsönt céljaink eléréséhez

lépésről lépésre tábla

Pár lépéssel megtalálhatjuk a legkedvezőbb személyi kölcsönt céljaink eléréséhez

Provident Tartalom
2019-11-26 Frissítve: 2022-01-18
2019-11-26 Frissítve: 2022-01-18
5920380

Soha nem látott mértékben pörög a hazai hitelpiac, az igények kielégítésére pedig a pénzintézetek sorra kínálják a legújabb ajánlataikat. A nagy versenyben ember legyen a talpán, aki könnyen eligazodik az ajánlatok között, ezért pár lépésben bemutatjuk, hogyan érdemes utánajárni a számunkra legkedvezőbb hitelnek.
 

Milyen hitelek vannak?
 

Három alapvető hiteltípust különböztetünk meg: lakáshitelt, folyószámlahitelt és személyi hitelt. Tekintettel arra, hogy a lakáshitel egyetlen célra használható fel, valamint hogy a folyószámlahitel egy biztonsági hitelkeretet jelent apróbb váratlan kiadásokra, ezért a személyi kölcsönökkel fogunk cikkünkben foglalkozni.


Személyi kölcsönök között is megkülönböztetünk szabad felhasználású és célhoz kötött személyi kölcsönt. Utóbbiak közé tartoznak a lakásfelújításra, autóvásárlásra és hitelkiváltásra fordítható személyi kölcsönök, ám ezek a hiteltípusok is viszonylag merev követelményeket támasztanak a hiteligénylőknek, a hitel felhasználását is számlákkal kell igazolni.


Mire jó szabad felhasználású személyi kölcsön?


A legfontosabb a szabad felhasználású kölcsönöknél, hogy teljes rugalmassággal használhatók fel, a pénzintézetek nem kérik számon a pénz felhasználását. Ez főleg azoknak kedvező, akik több kisebb-közepes kiadást kívánnak fedezni és nagy nehézséget jelentene mindennel részletesen elszámolni, illetve azoknak, akiknek a meghatározott céljaik nem férnek bele a bankok által támasztott autó- és lakásvásárlásra kialakított merevebb keretekbe.


Hogyan találjuk meg a nekünk legkedvezőbb hitelt?


A legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálása a cél meghatározása után a pénztárcánk lehetőségeinek felmérésével kezdődik. A kiszámíthatóság a hitelfelvétel legfontosabb szempontja, tehát nekünk is utána kell számolnunk, hogy mekkora törlesztőrészletet tudunk vállalni a hitel későbbi törlesztéséhez. Érdemes számot vetni a havi, és a bizonyos időközönként visszatérő egyéb kiadásainkkal. Ezek határozzák meg, hogy meddig nyújtózkodhatunk a bizonyos takaró alatt.


A hitelfelvétel sokáig elhúzódhat, ezért érdemes a kölcsönt online igényelni. A Provident erre a célra saját hitelkalkulátort készített, amely segít a törlesztőrészlet és a futamidő kiszámításában.  Mindezek után az interneten kapcsolatfelvételt kérhetünk, a Provident munkatársa pedig felveszi velünk a kapcsolatot.


Rugalmasabb feltételek


A kalkulátor használata azért is célszerű, mert a nekünk ajánlott személyi hitel feltételeit is egyszerűen megismerhetjük. Tisztába kerülhetünk a teljes hiteldíj mutatóval (THM), ami a hitelünk éves kamatát és egyéb költségeit tartalmazza, meghatározza a pontos törlesztőrészletet (ugyanakkor egyes pénzintézetek felszámíthatnak olyan költségeket, melyeket a THM nem tartalmaz).


Az igénylőkkel szemben általában támasztott követelmények:  

  • 18. életév betöltése és cselekvőképesség
  • érvényes azonosító okmány
  • bejelentett magyarországi lakcím
  • havi rendszeres, igazolt jövedelem
  • saját bankszámla


Például Provident esetében is elmondható, hogy az igénylési feltételek átláthatóak.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!