A személyi kölcsön az egyik legjobb megoldás, ha gyorsan pénzre van szükséged

Pénzre van szükséged, lehetőleg gyorsan? Segítünk a választásban

A személyi kölcsön az egyik legjobb megoldás, ha gyorsan pénzre van szükséged

Pénzre van szükséged, lehetőleg gyorsan? Segítünk a választásban

Veres Patrik
2017-08-09 Frissítve: 2022-01-18
2017-08-09 Frissítve: 2022-01-18
307532

 

Az élet tele van kiszámíthatatlan meglepetésekkel. Bármikor elromolhat egy műszaki cikk, amire éppen szükségünk lenne, váratlan megbízás miatt kell új munkaeszközt vásárolnunk, vagy éppen orvosi kezelésre van azonnal szükségünk. Ezeket a hirtelen felmerülő kiadásokat nem vagyunk képesek mindig zsebből finanszírozni. Amikor nincs vésztartalékunk és a család vagy a barátok sem tudnak kisegíteni, akkor húzhat ki a bajból egy személyi kölcsön, amelyet segít áthidalni a váratlan pénzügyi nehézségeket.
 

Személyi hitel minden helyzetre?
 

Éppen ez a gyorsaság és az igénylés egyszerűsége teszi népszerűvé a magyar lakosság körében ezt a hitelterméket. A legfontosabb előnye más hiteltermékekkel szemben, hogy nem feltétlenül határoz meg hitelcélt a bank, azaz szabadon felhasználhatjuk a kölcsönt céljaink megvalósításához. Nagy előnye, hogy az esetek többségében nem igényel ingatlan- vagy más, nagyobb értékű fedezetet, a hitelintézeteknek elég garanciát jelent az, hogy rendszeres fizetést kapunk a munkahelyünkről. Éppen ezért a hiteligénylés folyamata sem húzódik el: egyre jellemzőbb, hogy akár már a hitelképesség megállapításától számított néhány órán belül a folyószámlánkon van a pénz.
 

Nem mindegy, hogy csak egy tévét vennénk a pénzből, vagy nyaralót újítanánk fel: szerencsére a hitelösszegben is rugalmas konstrukciót jelent a személyi kölcsön, mivel már kisebb összegtől, hitelintézettől függően akár 100 000 forinttól is tudjuk igényelni egészen 7 millió forintos összegig, attól függően, hogy mit akarunk megvalósítani a céljainkból. A futamidő általában szintén rövidebb, mint más hiteltermékek esetén: bankonként változó, de általában 7 év a leghosszabb futamidő.
 

Amire feltétlen figyelj egy személyi kölcsönnél
 

A személyi kölcsön valóban rugalmas megoldást jelenthet az időszakos pénzügyi problémáinkra, de messze nem mindegy, hogy melyik ajánlatot választjuk a piacról.
 

A Személyi-kölcsön.hu hitelkalkulátorán beállított legfontosabb egyéni szempontok alapján láthatjuk is: százezreket spórolhatunk egy jól megválasztott hitellel, hiszen nem mindegy, hogy a négy évre felvett egymillió forintunk után 1 240 000 forintot, vagy 1 540 000 forintot fizetünk vissza. Éppen az ilyen hibák elkerülése végett érdemes a döntés előtt alaposan megfontolni, hogy mi a célunk, mennyit tudunk havonta hiteltörlesztésre fordítani és mennyi ideig tudjuk ezt a költséget biztosan állni. Ezekben a döntésekben segíthet online hitelkalkulátorunk, ahol akár a törlesztő nagysága, akár a THM, vagy a teljes visszafizetenedő összeg alapján is rangsorolni tudjuk a bankok legjobb hitelajánlatait ingyenesen.
 

Kalkulátorunk segítségével arra is könnyen adható válasz, hogy melyik banknál tudunk esetleg kamatkedvezményeket, vagy más időszakos akciókat elcsípni: a példa alapján kiderül, hogy most a K&H és az MKB is kamatot enged el, ha náluk vezetett folyószámlára érkezik a fizetésünk, amely az MKB esetében magasabb mint 200 000, a K&H-nál pedig 100 000 forint. Nagyot ígér időszakos akciójával a Sberbank is: „Árgarancia” vonatkozik Fair Expressz és Fair Expressz Plusz termékeikre, amely szerint a bank vállalja, hogy a versenytárséval megegyező kamatra módosítja a szerződésünk, amennyiben találunk másnál jobb ajánlatot.
 

Persze nem mindenkinél az árverseny lesz a nyerő: a Provident például azoknak kínál megoldást, aki rajta vannak a KHR negatív adóslistáján, vagy éppen jobban esne a havi, nagyobb összegű törlesztő helyett a heti, kisebb összegű visszafizetés.
 

Mindazonáltal fontos észben tartani, hogy csak az akciók miatt nem feltétlenül érdemes elszegődnünk egy bankhoz. Mérlegeljünk, hogy melyik ajánlattal járnánk a legjobban és szánjunk időt a helyes döntés meghozatalára.
 

Ami mindenképp kelleni fog a hiteligényléshez
 

Ahhoz, hogy a hitelt tényleg meg is kapjuk, szükség lesz egy jövedelemigazolásra vagy a bankszámlakivonatunkra a személyes dokumentumokon túl. A bankok csak a fizetésünket kérik fedezetként, érthető, hogy meg akarnak győződni a fizetésünk valódiságáról.
 

Az sem mindegy, hogy mekkora keresetet mutatunk be a banknak, hiszen hiába van szükségünk 6 millió forintra, ha a jövedelmünk és a hitelbírálat alapján csak 3 millió forintot mer biztonsággal adni a bank. Ráadásul a bankok kezét az elmúlt évek rossz tapasztalatai miatt a jegybank is megköti: a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató határozza meg számukra azt, hogy a fizetésedhez képest mekkora a legmagasabb kifizethető havi törlesztőrészlet, a pénzintézetek pedig ennek megfelelve tudnak nekünk hitelezni.
 

Nem szükséges azonban ma már a bankfiókban intézni a hitelfelvételt, kölcsönhöz juthatsz akár a fotelben ülve is: a CIB és az OTP is kínál netbankos ügyfeleiknek olyan hitelkonstrukciókat, amelyekkel nem kevesebb, mint hatvan perc alatt juthatunk pénzhez.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!