Az Erstével 0 forintból lehet saját lakásod

Saját lakás akár havi 0 forintból? Mutatjuk, hogyan!

Az Erstével 0 forintból lehet saját lakásod

Saját lakás akár havi 0 forintból? Mutatjuk, hogyan!

Veres Patrik
2018-03-13 Frissítve: 2022-01-18
2018-03-13 Frissítve: 2022-01-18
882875


Lakni kell
 

A lakhatás alapszükségletét talán csak az evés és az ivás előzi meg a rangsorban. A legtöbben a saját lakás megteremtését elsődleges célnak tekintik, ami teljesen érthető. Ezt a tervet azonban csak nagyon kevesen tudják megoldani hitelfelvétel nélkül.
 

Albérlet vagy kölcsön
 

A lakosság nagy része ezeket a sorokat sem saját lakásában, hanem egy albérletben olvassa. Ez a tény hazánkban nem túl pozitív kicsengésű, pedig Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban különösen bevett ez a lakhatási forma. Az értelmezés különbsége egyrészt a mobilitási és a kulturális szokások különbségeiben keresendő, másrészt abban a tényben, hogy Magyarországon az albérletet fizetők havi jövedelmük jóval nagyobb hányadát költik bérleti díjaikra, mint az előbb említett régiókban.
 

A hazai kultúrához illesztett vélekedés, miszerint az „albérlet ablakon kidobott pénz” és a hagyományosan kölcsön ellenes attitűd, miszerint „30 évig fizessem a lakáskölcsönt?” ellentéte nem is olyan látszólagos! Utóbbi esetben valóban annak tudatában utaljuk át a törlesztőnket, hogy a sajátunkat fizetjük, míg az albérlet esetén ez a gondolat garantáltan nem fog megkörnyékezni. A fenti logikát követve mindenki helyzetének és hosszú távú céljainak megfelelően gondoskodhat lakhatásáról. Egy mindig úton lévő, a jövőjét nem itthon elképzelő szakembernek tökéletes választás az albérlet, míg egy családalapítás előtt álló fiatal párnak sem kell hangsúlyozni, hogy miért nem olyan „tragédia”, ha a következő 15 évet a családi házra költik.
 

Jó, de mikor lesz a miénk a lakás?
 

Ez is terveinken és lehetőségeinken múlik. Amennyiben jelenlegi helyzetünkkel meg vagyunk elégedve, és tudjuk, hogy jelenlegi lakhatásunk stabil lábakon áll, akkor a lakástakarékpénztári megtakarítás ideális választás - havi kisebb összegű megtakarításunkból összegyűlik annyi, ami lakáscserekor pótolhatja a különbözetet, vagy egy nagyobb mértékű felújítást is finanszírozhatunk belőle.

 

Azonnal jó lesz?
 

Amennyiben nincs lehetőségünk éveket várni, akkor sem kell kétségbe esni, sőt! Az olyan megoldásokkal, mint az Erste Lakástakarékpénztári azonnali áthidaló kölcsön (THM: 3,1%-5,9%) nagyon gyorsan saját lakáshoz juthatunk. Ilyenkor a megvett ingatlan lesz a jelzálog fedezete, melyre vagyonbiztosítás szükséges.


A lakástakarékpénztári megtakarítást már ismerjük: állami támogatást is kaphatunk, nem beszélve a betéti kamatokról.
 

Miről szól az áthidaló kölcsön és hogyan épül fel?
 

Arról, hogy nem kell megvárnunk megtakarításunk lejártát, hanem már a megtakarítás megkötésekor azonnal megkapjuk a teljes szerződéses összeget, így akár azonnal megvehetjük a kinézett ingatlant! Ilyenkor a hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálog, illetve a fedezetül felajánlott ingatlanra vagyonbiztosítást szükséges kötni.

 

Saját lakás havi 0 Forintból? Miért ne?!
 

Amennyiben jelenlegi lakhelyünk biztos, és tudunk havonta bizonyos összeget biztosítani a célra, az Erste Azonnali lakás-takarékpénztári áthidaló kölcsönével az sem lehetetlen, hogy új lakásunk havi költsége 0 Forintba kerüljön, de akár még keressünk is vele! Vadul hangzik, de így van.
 

Ha kinézzük álmaink ingatlanát, az azonnali áthidaló kölcsönnel egyben, már a legelején fel tudjuk venni a teljes szerződéses összeget és megvehetjük a lakást. Kölcsönünk fedezete a lakás lesz és a havi törlesztőt is elkezdhetjük fizetni. Eddig tiszta sor. Ha viszont kiadjuk az újonnan megvett lakást, könnyen lehet, hogy a bérleti díjból nem csupán fedezni tudjuk a havi törlesztőnket, de akár még pluszban is kijöhetünk hó végére, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy új lakásunkkal keresünk +10-20.000 forintot havonta. Nem rossz, igaz?
 

És ha azt is hozzáteszem, hogy az áthidaló kölcsönök esetében éppen most csökkentették a kamatokat minden jövedelmi sávban, akkor már csak annyi marad, hogy a honlapjukon utánanézz az Erste Lakást-takarékpénztár áthidaló kölcsön megoldásainak!
 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!