Eldőlt, hogy az MBH Bank vásárolja meg a Fundamenta-Lakáskasszát. Ezzel az éppen az idén feléledt hazai lakástakarékok piacának mindhárom szereplője valamelyik itteni nagybank érdekeltségébe kerül. 
35627986
Több mint három év után újra elindította az értékesítést az OTP Lakástakarékpénztár, amivel véget ért a Fundamenta Lakáskassza monopóliuma. Megnéztük, mit kínál az OTP új ajánlata az ügyfeleknek, mennyit ér egy lakástakarék szerződés az állami támogatás nélkül, melyik pénztárral érhetjük el előbb a kitűzött lakáscélokat.
31867826
Az OTP Lakástakarékpénztár három és fél év után rukkolt elő új termékkel, így a Fundamentának ismét lett konkurense a piacon. Az új lakástakarék konstrukció a 2018 októberében az új szerződésekre elkaszált állami támogatással veszi fel a versenyt, ugyanis akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak, akik így takarítanak meg.
31735574
Október 16-án négy éve szűnt meg a lakástakarékok állami támogatása. Az utolsó napokban tömegesen kötött szerződések közül sok most jár le. Megnéztük, mire elég négy év után egy ilyen megtakarítás.
29888615
Kifejezetten jól járhat a Bank360.hu elemzői szerint, akinek a lakásfelújítási támogatás időszakában jár le a lakástakarék szerződése. A pénzügyi szakportál elemzői szerint ugyanis a következő két évben közel négymillió forint állami támogatást is felhasználhat az, aki lakásfelújítás előtt áll - ehhez nem kell mást tenni, mint kombinálni a januárban induló lakásfelújítási támogatást és a lejáró lakástakarék szerződést. Ezzel kapcsolatban egy fontos kérdés is felmerül, amire a november 25-én megjelenő részletszabályok nem térnek ki.
11140739
A koronavírus miatt több százezren veszítették el ideiglenesen a jövedelmüket, bevételeiket. Felmerül a kérdés, meddig kell kibírni, mikor indul be újra az élet, és addig honnan lehet bármiféle forráshoz jutni? Vannak lehetőségek, ám sok esetben érdemes megfontolni, hozzányúlunk-e a megtakarításainkhoz vagy más megoldást keresünk. Az alábbiakban összeszedtünk néhány dolgot, amit jobb nem most eladni, dobra verni.
10773398
Egy évvel azután, hogy megszűnt a lakástakarékpénztárak állami támogatása, az OTP Lakástakarékpénztár felfüggeszti termékei értékesítését. A Bónusz módozatok nem éltek meg hosszú időt: a február 4. óta elérhető megtakarítási forma október 31. után már nem lesz elérhető az ügyfelek számára.
5366004
Az Erste Lakástakarékpénztárnál október 16-ig lehetett szerződést kötni, azóta sem állami támogatással, sem anélkül nincs erre lehetőség. Ez vonatkozik a magánszemélyekre, a lakásszövetkezetekre és a társasházakra is.
2923785
Az biztos, hogy az állami támogatás megszűnése kényszerhelyzetet teremtett, ami arra sarkallja a lakástakarékpénztárakat, hogy gondolják újra a feltételeiket. Amellett, hogy a lakástakarék konstrukciókat újra kell gondolniuk, egyéb innovatív fejlesztésekre is szükségük lesz.
2245503
Október 16-án, kedden este aláírta a köztársasági elnök a lakástakarékpénztárak állami támogatásának megvonásáról szóló törvénymódosítást, így az október 17-én, szerdán hatályba is lépett. Ez azt jelenti, hogy az október 17-ei dátummal aláírt szerződések esetében már nem vehető igénybe az állami támogatás. Mi várható most, hogy a lakástakarék elvesztette a legnagyobb vonzerejét, és milyen lehetőségeink maradtak, ha lakáscélú megtakarításba fektetnénk a pénzünket? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amit a lakástakarékpénztárakkal történtekről tudni érdemes.
2233848
Ha most rohannál lakástakarékszerződést kötni, előtte olvasd el ezt a cikket, és tájékozódj, hogy melyik lakástakarékpénztárnál mire számíthatsz, és hogy meddig tudod új szerződéskötés esetén igénybe venni az állami támogatást.
2193921
Megszüntetné a kormány a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását – a módosító javaslattal a parlament kivételes eljárásban fog foglalkozni, ami azt jelenti, hogy akár már a holnapi napon, október 16-án is szavazhatnak róla a képviselők, jövő héten pedig akár hatályba is léphet. A Bank360.hu összegyűjtötte a legfontosabb információkat a lakástakarékpiacot felborító törvényjavaslatról.
2193426
Nem mindennapi akciót használhatsz ki, ha most kötsz Erste Lakástakarékot a Bank360 segítségével! Ingyenessé tettük a számlanyitást, ráadásul egy igazán kedvező ajándékot is kapsz tőlünk. Siess, mert az akció csak néhány napig tart!
1516766
Van egy nap júniusban, amikor a lakosság egy része a nappaliban állva azt veszi észre, hogy a lakása a múlt nyár óta valami rejtélyes okból kifolyólag összement. Ilyenkor négy választás van: építés, bővítés, vásárlás vagy a tűrni az áldatlanná vált állapotot. Az utóbbit nyilván nem javasoljuk, a vásárlással pedig a lakáskörkép áttekintése során már korábban foglalkoztunk. Az építés és a bővítés a két megoldás, amivel a legközelebb kerülhetünk álmaink otthonához. Jelen cikkünkben a bővítés kérdését járjuk körül.
1486169
A lakásvásárlás a legtöbbünk számára egy nagyon komoly döntés, hiszen jellemzően nem parkol több tízmillió forint a számlánkon. Több évre, akár évtizedekre is meghatározza a lakásvásárlás egy család anyagi helyzetét, hiszen a többség nagy összegű lakáshitelből oldja meg a vásárlást, amelynek futamideje akár 20 év is lehet. Pedig egy kicsit a jövőre gondolva nagyot könnyíthetünk a terheinken. Minél több megtakarításunk van, annál kevesebb külső forrásra lesz szükségünk. Ehhez mindössze csak egy időben elkezdett megtakarítás kell és az elhivatottság, amivel havonta félre tudunk tenni egy kisebb összeget.
1007855
A lakhatás alapszükségletét talán csak az evés és az ivás előzi meg a rangsorban. A legtöbben a saját lakás megteremtését elsődleges célnak tekintik, ami teljesen érthető. Ezt a tervet azonban csak nagyon kevesen tudják megoldani hitelfelvétel nélkül.
882875
Aki a jövőben lakást vásárolna, vagy a meglévőt újítaná fel és korszerűsítené, nem mehet el szó nélkül lakástakarékpénztári megtakarítások mellett. Az egyébként is vonzó megtakarítási forma ráadásul még kedvezőbbé is válhat, ha elég szemfülesek vagyunk és időben elkapjuk a legjobb lakástakarék akciókat.
574238
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!