Köss biztosítást, ha síelni indulsz!

Síelni mész? Akkor sapka, sál, utasbiztosítás!

Köss biztosítást, ha síelni indulsz!

Síelni mész? Akkor sapka, sál, utasbiztosítás!

Sberbank tartalom
2019-03-18 Frissítve: 2022-01-18
2019-03-18 Frissítve: 2022-01-18
3375792

Ha szívesen hódolsz a téli sportoknak, de idén még nem voltál síelni, akkor itt az ideje, semmiképp se csússz le a csúszásszezonról! Azonban mielőtt leporolnád a sícipőt és elindulnál meghódítani a havas hegycsúcsokat, mindenképp gondolj az utasbiztosításra, hiszen súlyos milliókba is kerülhet, ha külföldön ér sérülés. Ahhoz, hogy maximális biztonságban érezhesd magad, ezekre érdemes odafigyelned külföldi utazáskor.

 

Bár rengeteg rémtörténetet hallani utazáskor bekövetkezett balesetekről és az ezek következtében kiszámlázott horror összegekről, még mindig sokan vágnak neki egy külföldi útnak biztosítás nélkül, pedig nem kell ahhoz extrém sportokat űznöd, hogy megtörténjen a baj: akár egy városnézés során is érhet olyan baleset, amely miatt azonnali ellátásra szorulhatsz, elég csak rosszul lépned az óvárosi macskaköveken, hogy kificamodjon a bokád.

 

Országonként változik, hogy milyen költségei vannak a különböző egészségügyi ellátásoknak. Érdemes még azelőtt utána nézni, hogy mire számíthatunk kint, hogy nekivágnánk az útnak. Fontos tudatosítani, hogy hasznos az EU-n belül érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártya, de csak az adott ország alapellátására vonatkozik, így előfordulhat, hogy a mentést még fedezi, de egy esetleges műtétet, hosszabb kórházi tartózkodást vagy hazaszállítást már neked kell állnod.

 

Ma már biztosítási termékek széles palettájáról választhatod ki a neked legmegfelelőbbet, érdemes hát alaposan szétnézned a piacon, hogy biztosan olyat válassz, ami valós segítséget jelent a bajban. Ha például síelni indulsz, ellenőrizd, hogy mi van a biztosítási csomagban, hiszen egyes havas sportok extrém sportoknak minősülnek, amelyekre nem feltétlenül terjed ki minden utasbiztosítás.

 

Van a bankkártyádhoz biztosítás?

 

Sokan talán nem is tudják, vagy egyszerűen elfeledkeznek róla, hogy bankkártyájukhoz is sok esetben jár biztosítás. „A bankkártyás biztosítások előnye, hogy nem csak egy utazás ideje alatt, hanem egész évben, kiutazásonként akár 30 napra is védelmet nyújtanak, sőt, bizonyos termékek esetében a fedezet akár a családtagjainkra is kiterjeszthető, és ehhez az sem kell feltétlen, hogy együtt utazzon a család. Tehát ár-érték arányban a bankkártyás biztosítások jelentősen olcsóbbak tudnak lenni, főleg, ha évente többször is külföldre látogatunk.” – mondta el Balázs Károly, a Sberbank bankbiztosítási termékmenedzsere. Ők például az Allianz Hungária Biztosítóval kötöttek megállapodást, amely keretében egy kiegészítő sportbiztosítást is magában foglaló konstrukciót kínálnak, így ügyfeleiknek nem szükséges külön eseti utasbiztosítást kötniük, például ha kijelölt pályán szeretnék élvezni a síelés örömeit, vagy 18 méterig búvárkodnak Európán belül.

 

„Új bankkártya igénylésekor érdemes fontolóra venni az utasbiztosítás megkötését is, hiszen évi néhány ezer forintos ráfordítással egész évben biztonságban érezhetjük magunkat és tudhatjuk családunkat. Egy komolyabb utasbiztosítás a bokaficamtól kezdve az ellopott poggyászon át egészen a helikopteres hegyi mentésig többféle káresetet fedezhet, akármerre is induljunk kikapcsolódni“ – tette hozzá a Sberbank termékmenedzsere.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!