Papír

Sok pénz múlhat rajta: nem mindegy, mi szerepel a kilépő papíron

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2020.10.23.
Frissítve: 2020-10-26 Létrehozva: 2020-10-23
10595588

A fennálló munkaviszony több módon is megszűnhet, nem mindegy azonban, hogy mi van a kilépő papírra írva. Több olyan szituáció is lehet ugyanis, amikor a munkaviszony felbontásának a módja miatt esik el az alkalmazott a biztosítási összegtől - ezt pedig utólag már nem lehet megváltoztatni. Cikkünkben azt foglaljuk össze, hogy mikor okozhatnak problémát a biztosítási összeg kifizetésénél a munkaszerződés felbontásának a körülményei.

 

Több olyan biztosítás van, amelyek térítenek hosszan tartó munkanélküliség esetén - ilyen például a hitelfedezeti biztosítás és a jövedelembiztosítás is. Előbbinek a lényege, hogy a biztosító meghatározott ideig - általában fél évig - átvállalja a hiteltörlesztést az adóstól, ha az adós elveszti a munkáját, utóbbi pedig szabadon felhasználható biztosítási összeget biztosít ugyanebben a helyzetben. A munkanélküliség azonban önmagában nem elegendő feltétel; azt is igazolni kell ugyanis, hogy milyen módon ért véget a munkaviszony. Ennek különböző módjai lehetnek:

 

  • azonnali hatályú felmondás a próbaidő alatt,
  • munkáltatói rendes felmondás,
  • rendkívüli (azonnali hatályú) felmondás,
  • határozott időtartamú munkaviszony megszüntetése,
  • közös megegyezés.

 

Bár a következmény mind az öt esetben ugyanaz - a munkaviszony megszűnése -, egyáltalán nem mindegy, hogy a fentiek közül melyik szerepel a kilépő papíron. Ezek közül ugyanis több is kizáró ok lehet a biztosítási összeg kifizetésénél - hiába van érvényes hitelfedezeti vagy jövedelempótló biztosításunk.

 

Ezekben a helyzetekben nem fizet a biztosító

Bankonként és biztosítónként eltérhet, hogy pontosan milyen feltételekhez kötik a biztosítási összeg kifizetését tartós munkanélküliség esetén - ez minden esetben a biztosítási szerződésben van leírva, tehát a szerződés megkötése előtt érdemes figyelmesen elolvasni az erre vonatkozó részeket. Van néhány olyan szituáció, amikor szinte biztos, hogy a biztosító nem fog fizetni - ezek az alábbiak.

 

Ha a munkavállaló rendes felmondással hagyja ott a munkáltatót

Előfordulhat olyan forgatókönyv, amikor a munkavállaló rendes felmondással mond fel, majd mégsem talál új munkahelyet - ebben az esetben nem tudja igénybe venni a biztosítási szolgáltatást, hiszen ő volt az, aki a munkaviszony megszűnését kezdeményezte.

 

Ha a próbaidő alatt véget ér a munkaviszony

A próbaidő egy speciális időszaka a munkaviszonynak, általában három hónapig tart. Ez idő alatt a munkáltató és a munkavállaló is dönthet úgy bármilyen következmény nélkül, hogy mégsem szeretné, ha a munkaviszony folytatódna. Ha ebben az időszakban szűnik meg a munkaviszony, az kizáró oknak számít a hitelfedezeti és a jövedelembiztosításnál is, tehát a biztosító ebben az esetben nem fog téríteni.

 

Ha a munkaszerződés határozott időtartamra szól

A határozott idejű munkaszerződés nemcsak hiteligénylésnél jelenthet problémát, hanem a biztosításoknál is. Hitelfedezeti és jövedelempótló biztosításnál is fontos szempont, hogy a munkaszerződés határozatlan időre szóljon, ellenkező esetben eleshetünk a biztosítási összegtől.

 

Ha azonnali hatállyal mond fel a munkáltató

Több biztosítási terméknél szerepel kizáró okként a rendkívüli vagy azonnali hatályú felmondás. Ebben az esetben azt is kiemeli több pénzügyi szolgáltató, hogy ha a biztosított magatartása miatt történt meg az elbocsátás, akkor biztosan nem fogják kifizetni a biztosítási összeget.

 

Ha közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszony

A munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése szintén több esetben kizáró oknak számít a hitelfedezeti és a jövedelempótló biztosításnál. Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkaviszony megszűnése nem minden esetben alapszik közös megegyezésen - előfordul, hogy a munkáltató kezdeményezi ezt a megoldást, a munkavállaló pedig elfogadja. Ezt figyelembe véve a biztosítók egy része meghatároz kivételes eseteket, amikor a közös megegyezés ellenére kifizetik a biztosítási összeget:

 

  • létszámleépítés,
  • átszervezés,
  • munkáltató jogutód nélküli megszűnése.

 

Fontos, hogy a körülményeket igazolni kell a biztosító felé, bemondás alapján nem fogják kifizetni a biztosítási összeget. 

 

Ha közvetítőn keresztül dolgozott a munkavállaló

Akkor sem fizeti ki a biztosító a biztosítási összeget, ha a munkavállalót valamelyik munkaközvetítőn keresztül alkalmazta a cég a munkaviszony megszűnésekor.

 

Érdemes alaposan átnézni a szerződést

Akár hitelfedezeti biztosítást, akár jövedelembiztosítást kötünk, érdemes alaposan átnézni a szerződésnek azt a részét, ahol a kizáró okokról esik szó - ez azért fontos, mert utólag a munkaviszony megszűnésének a körülményeit már nem lehet módosítani. Ha valami miatt pedig elesünk a biztosítási összegtől, az később anyagi gondokhoz is vezethet: nehezebbé válhat a hiteltörlesztés, a jövedelembiztosítás hiányában pedig a megcsappanó jövedelem okozhat pénzügyi problémákat. 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!