visszapillantó tükör

Túl van a koronavírus nehezén a használtautó-piac: erősödik a kereslet az autóvásárlási kölcsönök iránt is

visszapillantó tükör

Túl van a koronavírus nehezén a használtautó-piac: erősödik a kereslet az autóvásárlási kölcsönök iránt is

Veres Patrik
2020-08-26 Frissítve: 2022-01-18
2020-08-26 Frissítve: 2022-01-18
9971471

Júliusban már visszatértek a vevők a használtautó-piacra, ezzel együtt látszik az is, hogy a vásárlásra szánt hitelek iránti érdeklődés is kezd visszatérni a járvány előtti szintre a Bank360.hu adatai szerint.

 

Több mint 12 ezer használt import személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon júliusban, ami júniushoz képest 13 százalékos, az áprilisi koronavírus miatti mélyponthoz viszonyítva pedig 61 százalékos növekedés a Jóautó.hu és a Datahouse közlése alapján. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest már csak 10 százalékkal marad el az idén júliusi forgalombahelyezés. 

 

Az, hogy a vásárlók már kevésbé tartanak a járvány pénztárcájukra gyakorolt hatásától és vásárolnának, jól látszik a hitelérdeklődéseken is. A Bank360.hu Autóhitel Kalkulátorán végzett vizsgálat szerint az érdeklődés júliusban - bár az előző hónaphoz képest némileg visszaesett - már kezdett közelíteni az egy évvel korábbi szinthez.


autóhitel keresések

 

A legkeresettebb autóvásárlásra szánt kölcsönök ma a szabad felhasználású hitelek, amelyek új és használt autó vásárlására egyaránt igényelhetőek, továbbá nem csak a vételár száz százaléka, de a forgalomba állítás költségei is fedezhetők a hitelösszegből. Ráadásul az autó már a vásárláskor a vevő tulajdonába kerül, ellentétben a lízingkonstrukciókkal – közölte Veres Patrik, a Bank360.hu szakértője.

 

Az elemző hozzátette: az önerő, autó- vagy ingatlanfedezet nélküli hiteleket több banknál is lehet már online igényelni. Ez gyors, személyes megjelenés nélküli hitelügyintézést jelent, amely továbbra is fontos biztonsági faktor az ügyfelek számára a járvány első hulláma után. 

 

Ekkora hitelt kerestek a legtöbben júliusban

 

A Bank360.hu adatai szerint tavaly júliusban a leggyakoribb kalkuláció – azok közül, melyet banki igénylés is követett – 1 millió forintos hitelösszegre vonatkozott 60 hónap futamidővel (az összes eset 14,2 százalékát tették ki). Ezzel szemben idén júliusra már a 72 hónapos, 2 millió forintos konstrukciókat keresték a legtöbbször.

 

Több kedvező banki ajánlat közül választhat ma az, akinek ekkora hitelösszegre van szüksége: nettó 250 000 forintos jövedelemérkeztetés mellett 72 hónapra 2 millió forintot bőven 10 százalék alatti THM-mel is lehet igényelni a  Bank360.hu összehasonlítása szerint. A banki ajánlatok között a teljes futamidőre vetítve 7,86 százalékos THM-mel és az idei év végéig tartó THM-plafon utáni 34 850 forintos törlesztőrészlettel is igényelhetünk hitelt, így a teljes visszafizetendő összeg 2 498 685 forint lesz a futamidő végére. Érdemes persze a további ajánlatokat összehasonlítani a Bank360.hu Személyi Kölcsön Kalkulátorával, hiszen ugyanekkora hitelösszeget hasonló futamidővel és jövedelemérkeztetéssel több mint 45 000 forintos törlesztőrészlettel is találhatnak az ügyfelek, a két kölcsön teljes visszafizetendő összege között a különbség pedig nagyjából 700 000 forint.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!