Autóhitel személyi kölcsönnel önerő nélkül

Vadiújra cserélnéd a régi járgányt? Így hozz el egyet a márkaboltból önerő és fedezet nélkül

Autóhitel személyi kölcsönnel önerő nélkül

Vadiújra cserélnéd a régi járgányt? Így hozz el egyet a márkaboltból önerő és fedezet nélkül

Veres Patrik
2017-07-21 Frissítve: 2022-01-18
2017-07-21 Frissítve: 2022-01-18
258407


Új autót mindig szívesen venne az ember, de valljuk be: nagyon kevesen vannak az országban, akik annyi pénzzel járnak, hogy bármikor ki tudjanak fizetni egy új modellt.  Amikor elkezdjük törni a fejünket, hogyan is szerezhetnénk meg álmaink járgányát, az autóhiteleket böngészve leginkább lízingelésbe futhatunk bele, akár banknál, akár kereskedőnél, akár gyártónál nézünk utána.
 

A gond az, hogy még ezt is csak kevesen engedhetik meg maguknak, hiszen egy nagy hátránya van a lízingkonstrukcióknak: tetemes önrész kell hozzá, ráadásul a bankok igen gyakran kérnek fedezetként saját, 18 évnél fiatalabb járművet. Talán nem csoda, hogy sokan ódzkodnak belevágni egy ilyen konstrukcióba és keresik a lehetőségét annak, hogy önerő nélkül jussanak új autóhoz.

 

Hasonlítsd össze az autóhiteleket a saját lehetőségeid alapján! Válassz futamidőt, hitelösszeget; és találd meg a legjobb autóhiteleket, legyen szó akár használt vagy új gépkocsiról. 

 

Autóvásárláshoz más is szóba jöhet
 

Viszont nyitott szemmel kutakodva a banki ajánlatok között, szinte szembe jön egy megoldás: a mai alacsony kamatkörnyezetben és erős banki versenyben a szabad felhasználású személyi kölcsönök önerő nélkül jelenthetnek olcsóbb opciót a céljaink megvalósításához.
 

A személyi kölcsön legnagyobb előnye, hogy az esetek elsöprő többségében nem kell a felvételhez fedezet, sem önerő. Se lakást, se autót, se a vételár egy részét nem kéri biztosítéknak a bank, egyedül a fizetésed lesz a garancia arra, hogy a hitelező viszontlátja a pénzét. Éppen ezért személyi kölcsönt csak az kaphat, aki legalább a minimálbért megkeresi (bár van olyan ajánlat, ahol még ez sem követelmény).
 

Szabadfelhasználású, tehát a bankot nem fogja érdekelni, hogy mire költöttük a kölcsönt. Ez egyben azt is jelenti, hogy  - a lízingszerződésekkel szemben – személyi kölcsönből a különféle járulékos díjakat is tudjuk finanszírozni, mint például a forgalomba helyeztetés, tulajdoni lap vagy átírás költségei. A maximális futamidő bankonként eltérő, de általában hét év, a hitelösszeg pedig 100 000 és 7 millió forint közé eshet, attól függően, hogy mekkora a keresetünk és milyen a hiteltörténetünk.
 

Olcsók a személyi kölcsönök
 

De mennyibe kerül nekünk, ha lízing helyett személyi kölcsönnel vásároljuk meg az autót? Ha megnézzük a Bank360 autóhitelekre optimalizált kalkulátorát, láthatjuk: 5 000 000 forintot 72 hónapra már közel 10 százalékos THM-mel is felvehetünk, ha viszont 250 000 forint feletti jövedelemmel rendelkezünk és a fizetésünket is a bank folyószámlájára utaltatjuk, még ennél is kedvezőbb 8 százalék alatti hiteldíj mutatóval számolhatunk például a Sberbank Fair Expressz Plusz személyi kölcsönével, de hasonló a Budapest Bank és a K&H Bank ajánlata is 7,90 és 8,5 százalékos THM-mel.
 

Persze ha éppen szerencsénk van és elcsípünk egy jó időszaki akciót, akkor ez még kevesebb is lehet, hiszen éppen a már említett K&H és az MKB ad további kedvezményeket a kamatból, ha hajlandóak vagyunk a fizetésünket is náluk tartani, de az OTP Bank vagy az Erste Bank személyi kölcsöneinél is jár kamatkedvezmény, ha magasabb a jövedelmünk, míg a Cetelem, a CIB, vagy a Provident személyi kölcsönénél az ügyintézés gyorsulhat fel.
 

Ezeket kéri a bank
 

Kölcsönfelvétel esetén is rengeteg dolgot kell igazolni a pénzintézet felé. Amire mindenképp szükségünk lesz, az a jogosítvány. Ha nekünk nincs, akkor a vezetőnek be kell kerülnie a hitelszerződésbe készfizető kezesként, azaz a bank tőle is bármikor behajthatja a tartozást, ha valamiért mi nem fizetnénk a törlesztőrészleteket.
 

Mielőtt döntenénk, fontos, hogy alaposan gondoljunk át mindent legalább kétszer, elvégre mégis egy nagyobb összegű hitelről beszélünk, amit évekig fogunk fizetni. Biztos bírni fogja a családi kassza? Nem lesz megterhelő a hosszú futamidő? De a legfontosabb: tényleg szükségünk van arra az autóra? Nagyon fontos észben tartani, hogy csak addig nyújtózkodjunk, olyan modelleket keressünk, ameddig a takarónk ér és ki tudjuk fizetni, hiszen nem sokat ér egy prémium járgány, ha már a fenntartásra sem marad pénzünk.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!