Ötlet

A Takarékbanknál is elérhető a minősített fogyasztóbarát személyi hitel

Ötlet

A Takarékbanknál is elérhető a minősített fogyasztóbarát személyi hitel

Veres Patrik
2021-01-29 Frissítve: 2022-01-18
2021-01-29 Frissítve: 2022-01-18
12157178

Már a Takarékbanknál is igényelhetjük az új minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönt. Az eddig elérhető ajánlatok közül itt vehetünk fel először 500 000 forint alatti fogyasztóbarát hitelt. A Bank360.hu megnézte a kölcsön részleteit. 

 

A cikk írásáig hat bank nyerte el a Magyar Nemzeti Banktól a fogyasztóbarát személyi hitel minősítést kölcsöneikkel. 

 

 

A fentieken túl a Cofidis nyerte még el a minősítést, ám a hitelintézetnél még nem tudjuk igényelni a kölcsönt, továbbá a Takarékbank, amelynek fogyasztóbarát személyi hitelét ebben a cikkben mutatjuk be. 

 

Takarékbank fogyasztóbarát személyi hitel legfontosabb jellemzői
 

A kölcsönt az alábbi kondíciókkal igényelhetjük:

 

 • hitelösszeg legalább 300 ezer forint, legfeljebb 8 millió forint lehet,
 • legalább 36, legfeljebb 84 hónap futamidő,
 • a thm 8,50 - 12,10 százalék között van,
 • fix kamatozású,
 • szabad felhasználású kölcsön, hitelkiváltásra is használható,
 • a minimálisan elvárt jövedelem 150 000 forint,
 • adóstárs bevonható az igényléshez.

 

A Takarékbank háromféle konstrukcióban kínálja a fogyasztóbarát személyi kölcsönt:

 

 1. Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel Kedvezmény nélkül: ebben az esetben nincs kamatkedvezmény.
 2. A Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel átutalás kedvezménnyel: feltétel legalább havi 150 000 forintot elérő jövedelem érkeztetése (több igénylő esetén elég egynek) a bankhoz. Ez 1 százalék kamatkedvezményt jelent.
 3. Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel Extra kedvezménnyel: legalább havi 300 000 forintot elérő jövedelem érkeztetése (több igénylő esetén elég egynek) a bankhoz. 3,5 százalék kamatkedvezménnyel élhetünk így.

 

Érdemes a Takarékbank minősített fogyasztóbarát hitelét választani?

 

Megvizsgáltuk a Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorával, hogy milyen hitelajánlatok érhetők el januárban és hogyan teljesít ezekhez képest a Takarékbank kölcsöne. 
 

Ha 3 millió forintra lenne szükségünk és 60 hónapos futamidő alatt fizetnénk vissza a kölcsönt, nettó 150 000 forintos jövedelem érkeztetésével a kamat 9,99 százalék, a thm pedig 11,27 százalék. A törlesztőrészlet ez alapján fixen havi 63 912 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 881 162 forint. 
 

A kalkulátor összehasonlítása alapján több bank is kínál hasonló költség mellett hitelt, egy hitelintézet esetében pedig 10 százalék alatti a thm. A törlesztőrészlet ezeknél az ajánlatoknál alacsonyabb mint 66 000 forint. A pontos kalkulációért érdemes a saját igényeink alapján összehasonlítani a kölcsönöket. 

 

Azt is megvizsgáltuk, hogy milyen kölcsönöket igényelhetünk, ha nettó 150 000 forint helyett legalább 300 000 forint jövedelmet érkeztetünk a Takarékbankos folyószámlára. Ebben az esetben a Takarék mindössze 8,50 százalékos thm-mel számol és 60 236 a törlesztőrészlet, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 659 828 forint. 

 

Az összehasonlítás alapján ekkora jövedelemnél más bankok is bőkezűbbek a kedvezményekkel, és találhatunk 8,50 százalékos thm alatt ajánlatokat, akár 7,74 százalékon is. A törlesztőrészlet ekkor alig több, mint 60 000 forint. 

 

Milyen egyéb díjai vannak a Takarékbank minősített fogyasztóbarát személyi hitelének?

 

A kölcsön igénylésekor 0,75 százalék folyósítási díjat kell fizetni, ami 3 millió forint esetében 22 500 forint. A bank fél százalékos előtörlesztési díjat számít fel az előtörlesztett összegre, kivéve, ha a futamidő utolsó évében törlesztünk vagy 12 havonta egy alkalommal 200 000 forintot nem meghaladó összeget, mert ezekben az esetekben díjmentes az előtörlesztés. 

 

Milyen dokumentumokra van szükség az igényléshez?

 

A hitel igénylése egyelőre bankfiókban és hitelközvetítőnél lehetséges. Legalább 6 hónapos munkaviszonyra van szükség, ebből legalább 3 hónapot a jelenlegi munkahelyen kell tölteni. Egyéni vállalkozók esetén legalább 1 lezárt üzleti évvel kell rendelkezni. Csak akkor igényelhető a kölcsön, ha az igénylést megelőző három hónapban nem volt 30 napot meghaladó késedelem más hitelek esetében.

 

 Az igényléshez szükséges

 

 • személyi igazolvány vagy útlevél, vagy kártya formátumú jogosítvány,
 • lakcímkártya,
 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás,
 • utolsó 3 havi számlakivonat, amelyen szerepel a jövedelem vagy nyugdíj,
 • nyugdíjas igénylő esetén nyugdíjértesítő és nyugdíjszelvény,
 • Vállalkozók esetén, NAV jövedelemigazolás, kisadózó esetén KATA adóbevallás
Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!