Cetelem személyi kölcsön

A Cetelemnél is igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Cetelem személyi kölcsön

A Cetelemnél is igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Veres Patrik
2021-01-22 Frissítve: 2022-01-18
2021-01-22 Frissítve: 2022-01-18
12035750

Már a Cetelemnél is elérhető az ügyfélbarát személyi kölcsön. A Bank360.hu megvizsgálta a termék részleteit és azt, hogyan teljesít a piaci hitelekhez képest.

 

Egyre több pénzintézetnél válik elérhetővé a legújabb minősített fogyasztóbarát jelzéssel ellátott hitel, a minősített fogyasztóbarát személyi hitel. A cikk írásakor már hat bank pályázott sikeresen a Magyar Nemzeti Bank minősítésére: 

 

Sikerrel pályázott a Takarékbank, a Cofidis és a Budapest Bank, ám náluk még nem igényelhető a termék. 

 

Három másik pénzintézetnél viszont már igen:

 

 

Az alábbi cikkben pedig bemutatjuk, mit kínál a Cetelem minősített fogyasztóbarát személyi hitele.

 

A Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel részletei

 

A hitel legfontosabb jellemzői:

 

  • a hitelösszeg 500 000 Ft és 9 900 000 Ft között lehet,
  • a futamidő legalább 24, legfeljebb 84 hónap,
  • a kölcsön szabad felhasználású és adósságrendezésre is használható.

 

Az éves ügyleti kamat sávosan alakul a hitelminősítésünktől, a választott futamidőtől és hitelösszegtől függően. A kamat így 8,56 és 12,10 százalék között alakulhat. 

 

A Bank360.hu megvizsgálta azt is, hogy alakul a törlesztőrészlet egy 3 millió forintos, 60 hónapra felvett hitel esetén. A Cetelem új kölcsönének 61 636 forintra rúg a törlesztőrészlete, a THM 9,25 százalék. A Személyi Kölcsön Kalkulátorral azt is megvizsgáltuk, hogy a bankok más hitelei mennyivel olcsóbbak vagy drágábbak ehhez képest. 

 

Azt találtuk, hogy nettó 260 000 forintos jövedelemmel, bankszámlanyitás nélkül januárban több hitelintézet is kínál 9 százalékos éves ügyleti kamat alatti ajánlatot, amelyek törlesztőrészlete a futamidő végéig kevesebb mint 61 ezer forint havonta. Az egyedi kalkulációért természetesen érdemes a saját igényeinkhez szabott összehasonlítást készíteni. 

 

Más a helyzet 180 000 forintos nettó fizetést feltételezve. Az így elérhető ajánlatok alapján ugyanis a hitelintézetek elsöprő többsége már 12 százalékos kamat felett kínál kölcsönt (a törlesztőrészlet közel 70 000 forint), így sokak számára jelenthet versenyképes ajánlatot a minősített hitel a 10 százalék alatti kamatozással. 

 

Folyósítási díjjal is számolnunk kell

 

A Cetelem kölcsönénél 0,75 százalékos folyósítási díjjal is számolnunk kell, ez a fenti példa esetében 22 500 forint. 

 

Ha előtörlesztenénk a hitelt, annak díja az előtörlesztett összeg 0,5 százaléka, a futamidő utolsó évében, illetve 12 havonta legfeljebb 200 000 forintig díjmentes.

 

Hogyan igényelhetünk a Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Hitelt? 

 

A Cetelem Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelét 20 év feletti, magyarországi állandó lakcímmel rendelkező ügyfelek igényelhetik. Ezt személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy kártyaformátumú jogosítvánnyal és lakcímkártyával vagy a lakcímre és nevünkre érkező közüzemi számlával tudjuk igazolni.

 

Szükséges legalább 3 hónapos munkaviszonyból vagy nyugdíjból származó rendszeres jövedelem is. Nem állhatunk próbaidő vagy felmondás alatt. A munkaviszonyt 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolással vagy bankszámla két hónapnál nem régebbi kivonatával igazolhatjuk, utóbbin szerepelnie kell a jövedelemnek vagy nyugdíjnak. Nyugdíjasok továbbá nyugdíjszelvénnyel is igazolhatják.

 

A Cetelem fogyasztóbarát személyi kölcsönét egyelőre nem tudjuk online igényelni: telefonon kérhetünk visszahívást, a dokumentumokat pedig postán juttathatjuk el a hitelintézet részére. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!