Fogyasztóbarát személyi kölcsön

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön - elárulták a bankok, mire készülnek

Fogyasztóbarát személyi kölcsön

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön - elárulták a bankok, mire készülnek

Veres Patrik
2020-09-29 Frissítve: 2022-02-08
2020-09-29 Frissítve: 2022-02-08
10269821

A jövő évtől már igényelhetjük a legújabb minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönöket. A kedvező hitel alkalmas lehet arra, hogy enyhítse a koronavírus okozta gazdasági nehézségeket, például lecserélhetjük a korábbi, drágább hitelünket. De vajon kinél igényelhetjük majd? A Bank360.hu-nak elárulták a bankok, mire készülnek.

 

2021. januártól érkeznek a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök. A jegybank minősítését az a termék szerezheti meg amelyik 

 

  • szabad felhasználású vagy adósságrendezésre használható,
  • legfeljebb 7 éves futamidejű
  • 500 000 forintig legfeljebb 15, felette 10 százalékos a kamatfelára,
  • kedvező díjstruktúrájú (például a folyósítás díja maximuma a hitelösszeg 0,75%-a)
  • maximálva vannak a kapcsolódó határidők,
  • egységes szerkezetű és tartalmú minden banknál a tájékoztatás,
  • teljesen online is igényelhető. 

 

A fentiek miatt a Bank360.hu arról érdeklődött, mely bankok pályáznak a minősítésért kölcsönükkel és milyen előnyöket emelnének ki a versenytársakkal szemben. 

 

A CIB Bank mindenképpen szeretné megszerezni a minősítést, tájékoztatásuk szerint már most “rendkívül fogyasztóbarát” a személyi kölcsönük. A bank még vizsgálja, hogy mennyire felelnek meg a jelenlegi folyamatok és a termék a pályázat részletes feltételeinek. 

 

Az OTP Bank szintén arról tájékoztat, hogy részt kíván venni a programban és támogatják a kezdeményezést.  Az OTP Bank 2020 első hat hónapjában összegben csaknem másfélszer annyi online személyi kölcsönt folyósított, mint 2019 első felében, azaz egyértelműen érdeklődnek az ügyfelek a könnyen igényelhető személyi kölcsönök iránt.

 

Az Unicredit Bank szintén jelezte, hogy tervezik a bevezetést és az MKB is a lehető leghamarabb szeretne megjelenni a termékkel. A K&H Bank jelenleg is vizsgálja a feltételeket és a lehetőségeket.

 

A Takarékbank várhatóan már januártól előrukkol a fogyasztóbarát személyi kölcsönével, de a termék paramétereit ők is később hirdetik meg.

 

Érdemes megvárni a fogyasztóbarát kölcsönt?

 

A Bank360.hu Személyi Kölcsön Kalkulátorával vizsgáltuk meg, hogy milyen ajánlatokkal találkozhatunk, ha az ismert feltételek egy részét a most elérhető személyi kölcsönökre alkalmazzuk, azaz hét éves futamidővel 3 000 000 forintot igénylünk, tehát a kamatfelár nem lehet magasabb 10 százaléknál.

 

Az összehasonlítás szerint jelenleg egy, az UniCredit Bank ajánlata nem haladja meg a 10 százalékot, ennek éves kamata ugyanis 9,60 százalék legalább nettó 240 000 forintos jövedelem igazolásával és bankszámla nyitásával. 

 

Sokkal nagyobb a választék, ha nem húzzuk hét évig a hitel visszafizetést: 5 éves futamidővel a Cetelem bőven 10 százalék alatt, 6,78 százalékos éves kamattal kínálja a hitelt, a Cofidis 7,63 százalékkal, az UniCredit pedig szintén 9,60 százalékkal. Mindez azt jelenti, hogy a törlesztőrészlet az összehasonlítás alapján akár 59 043 forint is lehet a THM-plafon lezárultától. A hitelek szabad felhasználásúak és fix kamatozásúak.

 

Magasabb fizetéssel és nagyobb hitelösszeggel még több lehetőség nyílik meg: 5 millió forintot 72 hónapos futamidőre nettó 500 000 forintos jövedelem érkeztetésével 8 banknál is igényelhetünk bőven 10 százalék alatti kamattal. Az összehasonlításhoz a Bank360.hu kalkulátora lehet nagy segítség. 

 

Már most is vannak vonzó ajánlatok

 

Ahogy láthattuk, árazásban több ajánlat már most jó lehetne. Ugyanakkor több olyan feltétel van, amely csak jelentős fejlesztések árán teljesíthető: például a teljesen online igénylés egyelőre csak néhány banknál érhető el, széleskörűen nincs mód otthonról hitelt felvenni. Ugyanígy más és más a bankok formanyomtatványa, amellyel a hitelt igényelhetjük.


A termékekre várhatóan nagy szükség lesz: a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdésében nagy segítség, ha lecseréljük a drága hitelünket. A lépéssel nem feltétlenül érdemes várni, hiszen láthatjuk: most is igényelhetünk kedvező kölcsönöket, amelyeket használhatunk hitelkiváltásra is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!