Fogyasztóbarát személyi kölcsön

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön - elárulták a bankok, mire készülnek

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2020.09.29.
Frissítve: 2020-11-18 Létrehozva: 2020-09-29
10269821

A jövő évtől már igényelhetjük a legújabb minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönöket. A kedvező hitel alkalmas lehet arra, hogy enyhítse a koronavírus okozta gazdasági nehézségeket, például lecserélhetjük a korábbi, drágább hitelünket. De vajon kinél igényelhetjük majd? A Bank360.hu-nak elárulták a bankok, mire készülnek.

 

2021. januártól érkeznek a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök. A jegybank minősítését az a termék szerezheti meg amelyik 

 

  • szabad felhasználású vagy adósságrendezésre használható,
  • legfeljebb 7 éves futamidejű
  • 500 000 forintig legfeljebb 15, felette 10 százalékos a kamatfelára,
  • kedvező díjstruktúrájú (például a folyósítás díja maximuma a hitelösszeg 0,75%-a)
  • maximálva vannak a kapcsolódó határidők,
  • egységes szerkezetű és tartalmú minden banknál a tájékoztatás,
  • teljesen online is igényelhető. 

 

A fentiek miatt a Bank360.hu arról érdeklődött, mely bankok pályáznak a minősítésért kölcsönükkel és milyen előnyöket emelnének ki a versenytársakkal szemben. 

 

A CIB Bank mindenképpen szeretné megszerezni a minősítést, tájékoztatásuk szerint már most “rendkívül fogyasztóbarát” a személyi kölcsönük. A bank még vizsgálja, hogy mennyire felelnek meg a jelenlegi folyamatok és a termék a pályázat részletes feltételeinek. 

 

Az OTP Bank szintén arról tájékoztat, hogy részt kíván venni a programban és támogatják a kezdeményezést.  Az OTP Bank 2020 első hat hónapjában összegben csaknem másfélszer annyi online személyi kölcsönt folyósított, mint 2019 első felében, azaz egyértelműen érdeklődnek az ügyfelek a könnyen igényelhető személyi kölcsönök iránt.

 

Az Unicredit Bank szintén jelezte, hogy tervezik a bevezetést és az MKB is a lehető leghamarabb szeretne megjelenni a termékkel. A K&H Bank jelenleg is vizsgálja a feltételeket és a lehetőségeket.

 

A Takarékbank várhatóan már januártól előrukkol a fogyasztóbarát személyi kölcsönével, de a termék paramétereit ők is később hirdetik meg.

 

Érdemes megvárni a fogyasztóbarát kölcsönt?

 

A Bank360.hu Személyi Kölcsön Kalkulátorával vizsgáltuk meg, hogy milyen ajánlatokkal találkozhatunk, ha az ismert feltételek egy részét a most elérhető személyi kölcsönökre alkalmazzuk, azaz hét éves futamidővel 3 000 000 forintot igénylünk, tehát a kamatfelár nem lehet magasabb 10 százaléknál.

 

Az összehasonlítás szerint jelenleg egy, az UniCredit Bank ajánlata nem haladja meg a 10 százalékot, ennek éves kamata ugyanis 9,60 százalék legalább nettó 240 000 forintos jövedelem igazolásával és bankszámla nyitásával. 

 

Sokkal nagyobb a választék, ha nem húzzuk hét évig a hitel visszafizetést: 5 éves futamidővel a Cetelem bőven 10 százalék alatt, 6,78 százalékos éves kamattal kínálja a hitelt, a Cofidis 7,63 százalékkal, az UniCredit pedig szintén 9,60 százalékkal. Mindez azt jelenti, hogy a törlesztőrészlet az összehasonlítás alapján akár 59 043 forint is lehet a THM-plafon lezárultától. A hitelek szabad felhasználásúak és fix kamatozásúak.

 

Magasabb fizetéssel és nagyobb hitelösszeggel még több lehetőség nyílik meg: 5 millió forintot 72 hónapos futamidőre nettó 500 000 forintos jövedelem érkeztetésével 8 banknál is igényelhetünk bőven 10 százalék alatti kamattal. Az összehasonlításhoz a Bank360.hu kalkulátora lehet nagy segítség. 

 

Már most is vannak vonzó ajánlatok

 

Ahogy láthattuk, árazásban több ajánlat már most jó lehetne. Ugyanakkor több olyan feltétel van, amely csak jelentős fejlesztések árán teljesíthető: például a teljesen online igénylés egyelőre csak néhány banknál érhető el, széleskörűen nincs mód otthonról hitelt felvenni. Ugyanígy más és más a bankok formanyomtatványa, amellyel a hitelt igényelhetjük.


A termékekre várhatóan nagy szükség lesz: a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdésében nagy segítség, ha lecseréljük a drága hitelünket. A lépéssel nem feltétlenül érdemes várni, hiszen láthatjuk: most is igényelhetünk kedvező kölcsönöket, amelyeket használhatunk hitelkiváltásra is.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!