Fogyasztóbarát személyi kölcsön

Megvan, melyik banknál vehetünk fel először fogyasztóbarát személyi kölcsönt

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2020.11.18.
Frissítve: 2021-01-20 Létrehozva: 2020-11-18
10976549

Az OTP Bank nyerte el elsőként a fogyasztóbarát minősítést új személyi kölcsön termékével a Magyar Nemzeti Bank bírálata alapján. Az igénylők akár már 2021 januárjában is igényelhetik az új terméket. Összefoglaltuk, mit lehet tudni az új fogyasztóbarát kölcsönről. 

 

Szeptember végén több hitelintézet is jelezte a Bank360.hu szakértői felé, hogy pályázni fognak új termékkel a Magyar Nemzeti Banknál (MNB), és szeretnének minél előbb megjelenni fogyasztóbarát személyi kölcsönükkel a piacon. A jegybank most, másfél hónappal később be is számolt az első pozitív bírálatról közleményében: várhatóan az OTP Banknál már vehetünk fel januárban fogyasztóbarát személyi kölcsönt. 

 

Mit tud a fogyasztóbarát személyi kölcsön, amit a hagyományos nem?

A minősített fogyasztóbarát lakáshitelekhez és lakásbiztosításokhoz hasonlóan egy hiteltermék csak abban az esetben kaphatja meg a fogyasztóbarát jelzőt, ha megfelel az MNB által felállított kritérium rendszernek. A személyi kölcsön termékeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelniük:

 

  • a hitelösszeget az igénylő szabadon felhasználhatja (akár hitelkiváltásra is),
  • a futamidő nem haladhatja meg a 7 évet, 
  • a kamat a teljes futamidőre fixálva van,
  • 500 000 forintos hitelösszegig legfeljebb 15, felette legfeljebb 10 százalék a kamatfelár,
  • a folyósítás díja maximum a hitelösszeg 0,75 százaléka lehet,
  • a hiteligény befogadását követően maximum három munkanapon belül a bank folyósítja az összeget,
  • az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát, egy évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztés pedig díjmentes.

 

Emellett szerepel a kritériumok között a 100 százalékos online igényelhetőség is. Ezzel a jegybank célja, hogy ösztönözze a bankok körében a “teljesörű online hitelfelvételi folyamatok széleskörű elterjedését”. Az OTP Bank ügyfeleinek jelenleg a netbankon keresztül már van lehetősége a személyi kölcsön igénylésére, a fogyasztóbarát hitellel pedig várhatóan még több ügyfél előtt megnyílik az út. 

 


Nemcsak a fogyasztóbarát ajánlatok között lesznek kedvező ajánlatok. A Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorával most is összehasonlíthatod, hogy melyik hitelintézet kínál számodra kedvező kamatozással szabad felhasználású hitelt. Kalkulálj, és vesd össze a bankok ajánlatait még ma!


 

Mikortól vehetünk fel fogyasztóbarát személyi kölcsönt?

A sikerrel pályázó, és a fogyasztóbarát minősítést elnyerő hitelintézetek 2021. január 1-től kezdhetik el forgalmazni saját fogyasztóbarát személyi kölcsön terméküket - az OTP Bank várhatóan élni is fog ezzel a lehetőséggel. Emellett az MNB arra számít, hogy a közeljövőben több bank is benyújtja a pályázatát, aminek eredményeként már 2021 első felében széles körben elérhetővé válhatnak az új, fogyasztóbarát személyi kölcsönök. 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!