Magyar Bankszövetség

Jön a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön, finomhangolásra szorulhat a babaváró hitel

Magyar Bankszövetség

Jön a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön, finomhangolásra szorulhat a babaváró hitel

Veres Patrik
2020-01-23 Frissítve: 2022-05-31
2020-01-23 Frissítve: 2022-05-31
6618334

A Bank360.hu kérdésére a Magyar Bankszövetség megerősítette: egyeztetés folyik a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönökről. 

 

Több idei, a hazai bankszektor számára - így a lakossági banki ügyfelek számára is - kritikus pontot érintett a Magyar Bankszövetség csütörtöki évindító tájékoztatóján. Ezek közül a legfontosabbak a lakossági banki ügyfelek számára:

 

 

Az első pontról, az azonnali fizetési rendszerről (AFR) Kovács Levente főtitkár és Becsei András elnök elmondták: minden teszt abba az irányba mutat, hogy március 2-án zökkenőmentesen elindulhat az új rendszer, ami lehetővé teszi, hogy minden utalás 5 másodperc alatt íródjon jóvá a számlákon az év minden egyes napján, bármely órában. Az azonnali fizetési rendszer kálváriájáról itt írtunk bővebben. 

 

Becsei András szerint a rendszer létrehozása volt a magyar bankszektor történetének legnagyobb beruházása, amelynek 30-40 milliárd forint volt a költsége. Azt is kiemelte: a tranzakciós illeték és az ingyenes készpénzfelvétel nehezíti a szolgáltatás elterjedését, hiszen ezek a készpénzhasználatot segítik elő. A rendszer használata nem kerül majd pénzbe az ügyfeleknek, de a számlacsomag átutalási költségei érvényesek lesznek ezen utalásokra is.
 

Magyar Bankszövetség
Kép forrása: Bank360.hu


Az éves banki díjkimutatást mindenki megkapja január végéig az általa preferelát csatornán, elektronikusan vagy levélben a számlakivonatával együtt. Először a Bank360.hu járt utána, hogy pontosan hogyan is fog kinézni ez a levél és mit fog tartalmazni, ezt ebben a cikkben mutattuk be. Bankszövetség elnöke a díjkimutatással kapcsolatban elmondta: cél, hogy a nagyjából 6 millió ügyfél átlátható és pontos információkat kapjon az évesített bankolási költségekről. 

 

A Bank360.hu kérdésére az elnök elmondta: folynak az egyeztetések a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön minősítés részleteiről, de már jelenleg is nagyon alacsonyak a kamatok, a kölcsönök jelzálogfedezet nélkül vehetők igénybe és a rendelkezésre állásban is komoly javulás történt. Az egységes jelzés mindazonáltal segíti majd az ügyfeleket a választásban.


A Bank360.hu rákérdezett a babaváró hitellel kapcsolatos idei várakozásokra is, amellyel kapcsolatban Becsei András elmondta: szektorszintű változásokról nincs tudomásuk, “finomhangolások” történhetnek a terméknél de összességében a bankok hitelbírálati folyamata az irányadó.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!