Otthonbiztosítás

Újabb fogyasztóbarát terméket bírált el az MNB

Otthonbiztosítás

Újabb fogyasztóbarát terméket bírált el az MNB

Vrazsovits Rita
2020-11-21 Frissítve: 2022-01-18
2020-11-21 Frissítve: 2022-01-18
10991765

Ezúttal egy lakásbiztosítás nyerte el a minősített fogyasztóbarát minősítést. A pályázatot benyújtó Wáberer Biztosító akár azonnal meg is kezdheti a termék értékesítést - írja közleményében a Magyar Nemzeti Bank. 

 

Egy nappal azután, hogy kiderült, az OTP Bank dobhatja piacra januártól az ország első minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönét, Magyar Nemzeti Bank (MNB) újabb fogyasztóbarát terméket hagyott jóvá - ezúttal egy lakásbiztosítást. A pályázatot a Wáberer Biztosító nyújtotta be, a pozitív bírálat után pedig akár azonnal meg is kezdhetik az értékesítést. Ha ez megtörténik, az ügyfelek már kettő fogyasztóbarát otthonbiztosítás közül választhatnak - az Union minősített otthonbiztosítását néhány hónappal ezelőtt, március elején hagyta jóvá a jegybank. 

 

Ezenkívül további négy termék is vár az eredményre az MNB beszámolója szerint, várakozásaik szerint 2021 első felében már a minősített fogyasztóbarát termékek fognak dominálni a lakásbiztosítások piacán is. A terméktípusról ebben a cikkben írtunk korábban.

 

Mitől lesz fogyasztóbarát egy lakásbiztosítás?

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások előnye a piacon elérhető többi termékkel szemben, hogy ugyanazért a díjért magasabb szintű szolgáltatást vehetnek igénybe a szerződők. Az alapcsomag elemi károkra és más “tipikus károkra” nyújt fedezetet, ezeket az MNB egységesen határozta meg, ami azt jelenti, hogy ezen a téren nem lehet különbség a fogyasztóbarát lakásbiztosítást kínáló termékek között. A kiegészítő szolgáltatásként emellett a biztosítók olyan káreseményeket is biztosíthatnak, amelyek a lakáshoz közvetlenül kapcsolódnak. 

 

Szintén fontos elvárás a biztosítók felé, hogy az ügyfélkommunikáció, a kárbejelentés és a kárrendezés folyamata is online történjen - a koronavírus-járvány miatt erre egyébként is megnőtt az igény. 

 

A határidőket tekintve az MNB a kárrendezés időtartamát szabta meg: 100 ezer forint alatti kifizetésnél legfeljebb öt munkanapot, fölötte pedig legfeljebb tíz munkanapot vehet igénybe. A lakásbiztosítást a megkötése utáni harmadik negyedévtől három havonta bármikor felmondhatja az ügyfél. 

 


Az első fogyasztóbarát terméktípus a lakáshitel volt, ez kifejezetten népszerű az igénylők körében. Hasonlítsd össze a Bank360.hu fogyasztóbarát lakáshitel kalkulátorával az elérhető ajánlatokat, és nézd meg, melyik hitelintézet kínálja a legkedvezőbb hitelt!


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!