Erste bankfiók

Újranyit az ország, újranyitnak a bankok? Így változik a fiókok működése

Erste bankfiók

Újranyit az ország, újranyitnak a bankok? Így változik a fiókok működése

Veres Patrik
2020-05-18 Frissítve: 2022-01-18
2020-05-18 Frissítve: 2022-01-18
8903048

A vidék után Budapesten is kezd visszaállni az élet a járvány előtti kerékvágásba és nem kivételek ez alól a bankfiókok sem. A Bank360.hu annak járt utána, hogyan változik most a bankfiókok nyitvatartása. 

 

Több bank is speciális korlátozásokkal üzemeltette bankfiókjait az utóbbi hetekben: egyes fiókokat zárva tartottak, máshol csak 15 óráig fogadták az ügyfeleket banki munkanapokon. Most, hogy a karantén országszerte enyhült, újból változik több pénzintézetnél, hogyan és mikor intézhetünk ügyeket a bankfiókokban. Ez pedig kifejezetten fontos és sok esetben nagy könnyebbség lehet azon ügyfelek számára, akiknek digitálisan nem intézhető ügyben, például lakáshitel igénylésében vagy CSOK, esetleg babaváró hitel ügyében kell eljárniuk.

 

A Bank360.hu utánajárt, milyen módosításokat végeznek a bankok:

 

A Raiffeisen Bank fiókjai 2020. május 4-től átmenetileg 8:00-15:00 között tartanak nyitva, kivéve a Győr Pláza bevásárlóközpontban lévőt, amely 9:00 - 16:00 között várja az ügyfeleket. A bank továbbra is zárva tartja azokat a fiókjait, amelyeket április 1-jén bezárt, ezek az Allee-ban, Aréna Plázában, Savoya Parkban, Mammutban, Westendben és Árkádban lévő fiókok.

 

A CIB Bank fiókjaiban csak maszkban (ennek híján sál vagy kendő is jó) lehet belépni. 

 

Az Erste Bank fiókjaiban szintén csak maszkban tudunk ügyet intézni és több budapesti fiók továbbra is zárva tart.

 

Május elejétől a Sopron Bank 9400 Sopron, Várkerület 90. szám alatti, valamint a 9730 Kőszeg, Várkör 6. szám alatt található bankfiókja újból nyitva tart.

 

A K&H Bank továbbra is fenntartja, hogy csak időpontra érkezhetünk a fiókokba, amelyek változatlan nyitva tartással üzemelnek.

 

A Takarékbank változik a fióki nyitva tartás. Mivel a banknál nem egységes a nyitva tartás ideje, érdemes a bankfiók működéséről a bank fiók- és ATM-keresőjében tájékozódni.

 

A Sberbanknál a vidéki fiókok visszatérnek az eredeti nyitvatartáshoz. 

 

Az MKB Bank nemrégiben elindította Videóbank szolgáltatását lakossági és vállalati ügyfeleknek, amelyen keresztül munkanapokon 8:00 és 16:30 között intézhetjük ügyeinket, például számlainformációt, bankártyát vagy új jelszót kérhetünk és moratóriummal kapcsolatban is nyilatkozhatunk anélkül, hogy elmennénk a bankfiókba.

 

Az OTP Bank és a Budapest Bank esetében szintén találhatunk ideiglenesen zárva tartó fiókokat, ezért érdemes az indulás előtt a bankok weboldalán tájékozódni a fiókok nyitva tartásáról. 

 

Cofidis jelezte, hogy a személyes ügyfélszolgálat Budapesten 8 és 15 óra között érhető el. Telefonon hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8 és 18 óra között, szerdán 8 és 20 óra között, szombatra eső munkanapokon pedig 8 és 16:30 között érhetők el. A videós azonosítás hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között érhető el, míg az online hitelügyintézés bármikor elérhető önkiszolgáló módban. A Cofidis éppen a pandémia előtti napokban nyitotta meg nyíregyházi központját: ezzel kapcsolatban elmondták, ott most csak telefonos munkavégzés zajlik a megfelelő higiénés feltételek mellett, úgy mint szájmaszk vagy fertőtlenítés és legalább másfél méter távolság. 

 

A Bank360.hu felhívja a figyelmet, hogy a jelenleg - akár feltüntetik a bankok, akár nem - a maszkok használata továbbra erősen ajánlott. A személyes ügyintézés továbbra is elkerülhető: egyre több banki folyamatra létezik már digitális megoldás, ezért amennyiben megtehetjük, intézzük a netbankban vagy mobilbankban az ügyeinket, hiszen akár egy személyi kölcsön igénylése is megtörténhet már online, de bankszámlát is nyithatunk videóchaten keresztül. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!