Bár az oltás számottevően csökkenti az esélyét a koronavírus súlyos lefolyásának, a negyedik hullámra jellemző emelkedő számok arra mutatnak rá, hogy a vírust továbbra sem lehet félvállról venni.
17045977
A koronavírus-járványnak hazánkban már több mint 30 ezer áldozata volt. A halálesetek megnövekedett számával összefüggésben megkérdeztük a biztosítókat, hogy a pandémia hogyan érintette a kifizetéseket az életbiztosítások esetében.
15461053
A koronavírus-járvány hatására megnőtt a kereslet a kockázati biztosítások iránt, ezzel összefüggésben a pénzintézetek nagy része is a pandémiás helyzethez igazította a feltételeit. Utánajártunk, hogy mire számíthatnak az ügyfelek, ha a vírus miatt következik be egy biztosítási esemény.
14401582
A kisvállalkozások és egyéni vállalkozók számára a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön közel két hónapja kínál segítséget a koronavírus okozta gazdasági visszaesés leküzdésére. A program 0 százalékos kamat mellett kínál akár 10 millió forintot a programra jogosultak számára, amit akár működési költségre és bérköltségre is felhasználhatnak. Külön előny, hogy a türelmi időszak akár 3 év is lehet, mindaddig pedig nem szükséges megkezdeni a törlesztést.
14042335
Vajon fizeti a biztosító a kórházi ellátást, ha elkapnánk a koronavírust? Számít-e a védettségi igazolvány az igénylésnél? A biztosítók válaszolnak.
13858792
Jelentős, akár több millió forintos plusz költséget is okozhat, ha hitelünk törlesztését a teljes moratóriumi időszak alatt felfüggesztettük. Ennek oka, hogy a hitelek törlesztője nem emelkedhet, ami a megnövekedett futamidő miatt további kamatköltséget jelent még úgy is, hogy a moratórium alatt kamatos kamat nem terheli tartozást.
13777384
A koronavírus egy éve befolyásolja az életvitelünket, a munkánkat és az anyagi helyzetünket is. A Ilyen és ehhez hasonló váratlan helyzetek bármikor adódhatnak, a vírustól függetlenül is, ez pedig pénzügyi kockázatot rejt magában: a Bank360.hu szakértői annak jártak utána, hogy milyen lépéseket tehetünk azért, hogy a bizonytalan időkben is biztonságban érezzük magunkat.
13718038
A koronavírus minden téren próbára tett bennünket 2020-ban, a pénzügyek terén is volt mit tanulni. Összefoglaltuk, milyen tanulságokat vonhatunk le a járványnak köszönhetően a pénzügyeinkkel kapcsolatban, és mi az, amit 2021-ben is tudunk alkalmazni.
11750357
A Bank360.hu megvizsgálta, hogyan módosultak az egészségbiztosítások a koronavírus hatására. Több szolgáltatónál is megjelentek a járványra gyorsan reagáló termékek.
11293898
A koronavírus miatt több százezren veszítették el ideiglenesen a jövedelmüket, bevételeiket. Felmerül a kérdés, meddig kell kibírni, mikor indul be újra az élet, és addig honnan lehet bármiféle forráshoz jutni? Vannak lehetőségek, ám sok esetben érdemes megfontolni, hozzányúlunk-e a megtakarításainkhoz vagy más megoldást keresünk. Az alábbiakban összeszedtünk néhány dolgot, amit jobb nem most eladni, dobra verni.
10773398
Már a koronavírus első hulláma után is sokaknak okozott gondot a hiteltörlesztés, de a jegybank előrejelzése szerint 2021. első negyedévében jön el a mélypont a munkaerőpiacon. A Bank360.hu azt vizsgálta meg, hogy mit tehetünk azért, hogy egy ilyen helyzetben ne kelljen még az adósságunk miatt is aggódni.
10262438
Kötelező maszkviselés, kézfertőtlenítés, műanyag plexi és az online ügyintézés fejlesztése - így készült fel a bankok többsége a koronavírus-járvány második hullámára. A Bank360.hu pénzügyi szakportál a járványra való felkészüléséről, ezzel összhangban pedig az online hitelügyintézés lehetőségéről kérdezte a bankokat.
10222937
A koronavírus járvány a hiteligénylőket és a bankokat is óvatosabbá tette: az előbbiek egy része későbbre halasztotta az igénylést, a hitelintézetek többsége pedig szigorúbb feltételekhez kötötte a kölcsönfelvételt. A Bank360.hu annak járt utána, hogy a járvány milyen hatással volt a jövedelmi feltételekre, valamint, hogy a szigorúbb feltételek mellett nehezebb-e kölcsönhöz jutni.
9693506
Egyre többet költünk utazásra és szórakozásra, az éttermekben, kávézókban és bárokban pedig júniusban már csaknem annyit fizettünk bankkártyával, mint a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések előtt – derül ki az Erste Bank kártyaforgalmi adataiból. A belföldi idegenforgalom is magára talál, míg a határon túl a többség egyelőre inkább csak a szomszédos országokig merészkedik.
9456071
A koronavírus miatt sokan kerültek bajba az elmúlt hónapokban, és bár lecsengőben van a járvány, egyelőre nem látni, mekkora károkat okoz az egyéni háztartásoknak a kieső vagy csökkenő jövedelem. Mindenesetre egyfajta újabb csapásként élhetik meg azok az ügyfelek a helyzetüket, akik a munkájuk elvesztése mellett új források bevonására kényszerülnek, hiszen a rendszeres jövedelem megszűnése vagy csökkenése a hitelképességet is meghatározóan érinti.
9276821
A Bank360.hu arról kérdezte a biztosítókat, milyen könnyítésekkel próbálják a járvány miatt nehéz helyzetbe került ügyfeleket segíteni.
9130733
Lassan újraindulnak a repülőjáratok, kinyitják az államok a határaikat, lehet nyaralni, pihenni. Ezzel együtt azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a koronavírus nem tűnt el. Vagyis akár el is kaphatjuk külföldi nyaralásunk alatt, vagy külföldön meg is betegedhetünk egy korábban összeszedett fertőzés miatt.
9015848
A vidék után Budapesten is kezd visszaállni az élet a járvány előtti kerékvágásba és nem kivételek ez alól a bankfiókok sem. A Bank360.hu annak járt utána, hogyan változik most a bankfiókok nyitvatartása. 
8903048
Alaposan rányomhatta bélyegét a koronavírus az áprilisi hitelezésre, ha az érdeklődések alakulásából indulunk ki - derül ki a Bank360.hu vizsgálatából.
8733131
A hitelmoratórium sok háztartás számára jelent segítséget, hiszen az év végéig nem kell törleszteni a személyi kölcsönöket, lakáshiteleket, csok vagy babaváró hiteleket. De mi a helyzet az egyéb havi fizetnivalókkal, megtakarításokkal, tipikusan az önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekkel és a nyugdíjbiztosításokkal, egészségbiztosításokkal?
8470325
Jelentős engedményeket vezetett be a kormány a lakás- és családtámogatásokkal kapcsolatban. A cél egyértelmű: ne essenek el az igénylők a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a CSOK-tól, a babaváró hiteltől és a többi népszerű családtámogatástól. De vajon elég segítséget jelent az igénylőknek az állami segítség, vagy így is sokan szorulhatnak ki a jogosultak köréből? Ennek járt utána a Bank360.hu.
8442338
Hitelfedezeti biztosítást köthetünk már meglévő hiteleinkre, illetve új hiteligényléskor is. Ebben a cikkünkben a lakáshitelek mellé igényelhető biztosításokkal foglalkozunk, és megnézzük, fizet-e a biztosító, ha a koronavírus járvány miatt elveszítjük az állásunkat.
8243366
A koronavírus miatt a banki ügyintézések nagy részét átterelték a digitális térbe. Ilyen módon intézhetjük többek között a számlanyitást vagy akár a személyi kölcsön igénylést is. De mi a helyzet akkor, ha mondjuk folyamatban van egy lakáshitel igénylésünk? Mire számíthatunk az általános ügyintézésben?
7759886
A Bank360.hu ismét összefoglalta a legfontosabb információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással voltak a pénzügyi szektorra: az OTP szigorított, a K&H reagált a moratóriumra, illetve újabb fiókok zárnak be hétfőn. Ez történt március 20-án, pénteken koronavírus fronton.
7640670
A Bank360.hu ismét elhozott minden információt, ami a koronavírus járvány terjedésével kihat van a pénzügyekre. Összefoglalónk a március 19-én, csütörtökön történtekről.
7592169
A Bank360.hu csapata folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással vannak a pénzügyi szektorra. Rövid összefoglalónk következik a március 18-án, szerdán történtekről.
7484931
Digitális bankolás, készpénz mentesség, elektronikus tranzakciók: az utóbbi időben a csapból is ezek a fogalmak folynak, a legnagyobb lökést a digitális átállás felé most mégis a koronavírus járvány adja. A bankok és a biztosítók is azt kérik minden ügyféltől, hogy a személyes ügyintézés helyett lehetőség szerint válasszák az online felületeket vagy a telefont. Ez egyrészt a járvány továbbterjedésének a megelőzését szolgálja, másrészt olcsóbb is, mint a személyes ügyintézés. Összefoglaltuk, melyik pénzintézetnél mennyit spórolhatsz, ha most állsz át az online bankolásra.
7439341
A Bank360.hu csapata folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással vannak a pénzügyi szektorra. Rövid összefoglalónk következik a március 17-én, kedden történtekről.
7430614
A koronavírus terjedése az élet minden területén változtatásokat követel meg tőlünk, amelyek a pénzügyeinkre is hatással vannak. Vajon kijöhetünk-e anyagilag pozitívan a járványból, és ha igen, akkor hogyan - ezekre a kérdésekre kerestük a választ ebben a cikkben.
7388620
A koronavírus járványra való tekintettel a Bank360.hu csapata kiemelten foglalkozik azokkal az információkkal, amelyek a bankszektorral kapcsolatosak, és fontosak lehetnek az ügyfelek számára. Éppen ezért igyekszünk minden nap egy rövid összefoglalóval szolgálni. Ezek voltak a legfontosabb hírek március 16-án, hétfőn a koronavírussal összefüggésben.
7378117
A Bank360.hu ebben a cikkben folyamatosan frissíti, hogy mely bankoknál mely fiókok zárnak be, vagy módosul a nyitvatartás a koronavírus miatt.
7353292
Mit tehetünk, ha banki ügyeket intéznénk, de a lehető legkevesebb emberrel és fertőzésveszélyes eszközzel akarunk érintkezni? A Bank360.hu összegyűjtötte a lehetőségeinket.
7342057
Folyamatosan monitorozzák a járványhelyzetet a hazai pénzintézetek. A Bank360.hu-nak elárulták, hogyan védekeznek a fertőzés továbbterjedése ellen. Az ügyfelek egyelőre nem pánikolnak.
7319977
Mire számíthatunk a biztosítótól, ha koronavírussal fertőzött területen jártunk, vagy éppen azért mondtuk le az utazásunkat, mert nem szeretnénk kitenni magunkat a veszélynek? Mire számíthatunk, ha megbetegszünk külföldön? Mikor mire fizet a biztosító? A Bank360.hu összegyűjtötte a legfontosabb információkat, amelyeket a koronavírussal kapcsolatban tudnod kell.
7315015
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!