Covid biztosítás

Mennyit fizettek ki a biztosítók a koronavírus miatti halálesetekre?

Covid biztosítás

Mennyit fizettek ki a biztosítók a koronavírus miatti halálesetekre?

Vrazsovits Rita
2021-08-03 Frissítve: 2022-01-18
2021-08-03 Frissítve: 2022-01-18
15461053

A koronavírus-járványnak hazánkban már több mint 30 ezer áldozata volt. A halálesetek megnövekedett számával összefüggésben megkérdeztük a biztosítókat, hogy a pandémia hogyan érintette a kifizetéseket az életbiztosítások esetében. 

 

Számos biztosítótársaság még a koronavírus-járvány kitörését követően megerősítette, hogy a COVID-19 miatt elhunyt biztosítottak után kifizetik az életbiztosítás összegét, emellett több biztosító lerövidítette a várakozási időt, összefüggésben a járványhelyzettel, ami szintén az ügyfeleknek kedvezett. 

 

Miután a harmadik hullám véget ért, azt szerettük volna megtudni, hogy mekkora összegben szolgáltattak a biztosítók az ügyfeleknek a koronavírussal összefüggésben, ide számítva a haláleseteket, a kórházi napi térítést, illetve a jövedelempótlást. A biztosítók közül érdemben az NN-től és az Union Biztosítótól érkeztek válaszok.

 

Az NN Biztosító a járvány idején több mint ötszáz ügyfélnek szolgáltatott koronavírus fertőzéshez kapcsolódó halálesetre. Halálesetre, valamint kórházi napi térítésre összesen több mint 1 milliárd forintot fizettek ki. 

 

“Ebből a számból is látható, milyen sok családot érintett nagyon súlyosan a pandémia. Ilyen nehéz időkben válik igazán láthatóvá, hogy biztosítóként milyen fontos szerepünk lehet a családok pénzügyi stabilitásának megőrzésében” - közölte az NN Biztosító.

 

Kórházi napi térítést több mint száz ügyfélnek szolgáltattak, emellett hozzátették, hogy a járvány hatására egyértelműen megnőtt az igény az egészségügyi szolgáltatások iránt a lakosság körében. 

 

Az Union Biztosító a koronavírussal összefüggésben történt halálesetek miatt több mint 327 millió forint összegben nyújtott szolgáltatást ügyfeleinek, közel 250 káreseményhez kapcsolódóan. Emellett kórházi napi térítést körülbelül 5 millió forint összegben szolgáltattak, nyolcvanhat káreseménnyel összefüggésben. Az Union a jövedelempótlással (keresőképtelenség) kapcsolatos térítésekről is beszámolt: ezen a területen 42,7 millió forint összegben nyújtottak szolgáltatást, közel 570 káreseményhez kapcsolódóan.

 

Az Aegon egy korábbi sajtóközleményében közölte, hogy már hétszázmillió forintot is meghaladó biztosítási összeget fizettek ki a járvány miatt az életbiztosításokra és a baleseti konstrukciókra. Ez körülbelül 1600 kár kifizetését jelenti, amelyből 1003 esetben haláleset miatt térített a biztosító.

 

Még most sem késő biztosítást kötni

Nem meglepő, hogy a járványhelyzet miatt egyre többen szeretnének felkészülni a váratlan élethelyzetekre, ennek eredményeként többen érdeklődnek a kockázati biztosítások iránt. Az életbiztosítás mellett a felkészülésnek egy jó módja lehet a jövedelempótló biztosítás is, mely hosszabb távú munkanélküliség és keresőképtelenség esetén nyújt anyagi segítséget. A Bank360 oldalán online megköthető csoportos személybiztosítással az életbiztosítás akár kombinálható is egy jövedelempótló biztosítással. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!