A legnagyobb kihívás a biztosítók számára az infláció és a gazdasági környezet alakulása – mondja Zatykó Péter, az Alfa Biztosító elnök-vezérigazgatója. Az extraprofitadó kivezetése sok fejlesztésre adna lehetőséget, a lakásbiztosítási kampánynál félő, hogy az árverseny a minőség rovására megy majd.
37952809
A különadók elvitték a biztosítók profitját, a díjbevétel is stagnált, az egyszeri díjas életbiztosítások különösen nagy ütést kaptak. Az utasbiztosítási piac viszont minden korábbi rekordot megdöntött, a külföldi utazásokon nem spóroltak, akiknek maradt rá pénzük.
37872460
Az anyagi és egészségügyi gondoktól félünk a legjobban, magunknál is jobban aggódunk a családunkért, és ez jelenti a legnagyobb ösztönzést arra, hogy jellemzően 30 éves kor fölött kockázati életbiztosítást kössünk.
36936766
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, amelyeknek akár a teljes nyereségét elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
36122800
Az NN-Bank360.hu csoportos személybiztosítása az első hónapban mindössze 100 forintba kerül. A kedvezményt 2023. szeptember 7-től 20-ig vehetik igénybe az új ügyfelek, ha online kötnek élet- vagy jövedelempótló biztosítást.
20570614
Összekapták magukat a magyarok a pénzügyi krízisben. A pénzt nem szórják el, befektetik, a hitelt meggondolják, spórolnak, ahol tudnak. A GDP és a hitelezés ennek nem örül, de az értékpapírszámlák szépen híztak a második negyedévben is. Három hónap alatt csaknem kétezer milliárd forintot tett félre a lakosság.
34318628
Aki azért kötött június 30-ig életbiztosítást, hogy elkerülje a 13 százalékos szociális hozzájárulást, csalódhat. A július 1. utáni eseti befizetések után keletkezett hozamra ugyanis akkor is kell szochót fizetni, ha a szerződést már korábban aláírták.
33905912
A hónap végétől jön az új sarc a megtakarításokra. Az utolsó hetekre a bankok és a biztosítók elkezdték az akciózást az szocho elől menekülő pénzekért. Összeszedtük a legjobb, kétszámjegyű kamatot kínáló ajánlataikat.
33391172
Húsz éve nem változtattak az állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás térítési összegein. A csonttörésre kiutalt pénz ma már az eredeti harmadát éri, egy doboz fájdalomcsillapítóra sem elég. Az állami biztosítás súlyosabb baleset esetén pedig végképp jelképes összeget fizet.
33273539
A biztosítók nyeresége a töredékére csökkent, az ügyfelek felmondják a szerződéseket, a rossz hozamok, az emelkedő díjak az élet- és a nem életbiztosításokban is mély nyomokat hagynak. Sok új életbiztosításra ráadásul júliustól már szochót is kell fizetni.
33229289
Az életbiztosítás számtalan helyzetben jelenthet megoldást: ha baleset, műtét, tartós betegség vagy haláleset történik, segít az anyagiak terén, emellett az öngondoskodásnak is fontos eszköze lehet, például nyugdíjcélú előtakarékoskodás formájában.
6411127
Sok pénzt félretettek az első negyedévben azok, akik tudtak. A nagy devizázási lázat felváltotta az idén az állampapírok, befeketési alapok és banki kötvények iránti lelkesedés, még a készpénz feltétlen hívei is elkezdtek valamilyen befektetést keresni a magas inflációban. A hitelpiacon nettó törlesztővé vált a lakosság, a drága bankhitel keveseknek kell.
32954000
A 2008-as válságig kell visszamenni az életbiztosításoknál, hogy olyan rossz évet találjunk, mint a tavalyi. A magas infláció ellenére csak egy százalékkal nőtt a díjbevétel, és elmaradt a decemberi befizetési hajrá. A lakosság inkább állampapírba és befektetési alapba tette a pénzét. 
32717366
A kockázati életbiztosításoknál kedvezőbb díjra számíthat az, aki vigyáz az egészségére. Viszont akinek valamilyen káros szenvedélye van, vagy az életmódjából fakadó betegsége alakult ki, annak többet kell fizetnie az életbiztosításokért.
32506700
Egyre több biztosítás köthető meg már akár mobiltelefon keresztül is szinte pillanatok alatt. A biztosítók és összehasonlító kalkulátoros szolgáltatók kínálata mellett a mobilbankokba is beköltöznek ezek a termékek.
32302532
Végigvettük, melyik pénzintézet hány éves kortól és korig, valamint milyen plusz elvárásokkal nyújt kölcsönt. Kitérünk a babaváró és csok-hitelre is.
32185115
Jövőre jön a lakásbiztosítási váltási kampány, emellett szeretnék kiterjeszteni a kötelező felelősségbiztosítást az olyan elektromos mikromobilitási eszközökre is, mint például a gombamód terjedő e-rollerek. 
31744709
Hatalmas árfolyammozgásokat produkált a forint az elmúlt egy évben, ami sok befektetőt terelt az euró felé. A forint mostanra nagyon sokat visszanyert a veszteségéből, de kérdés, hogy a biztonságot euróban keresőknek ez mennyire szegi kedvét.  
31709102
Csökkentek az életbiztosításokban lévő megtakarítások. A visszaesés fő oka a piacok rossz teljesítménye, de adókedvezmény nélkül nehéz is vonzóvá tenni ezeket, szemben az szja-jóváírással segített nyugdíjbiztosításokkal.
31446959
Van olyan biztosító, amelyik már tervezi a életbiztosítások garantált kamatainak emelését az MNB rendelete nyomán. Hatalmas felfutást viszont nem remélnek a szakértők a jegybank intézkedésétől.
31306589
Vonzóbbá teheti a hagyományos életbiztosításokat az MNB lépése, amivel több mint duplájára emelte az ilyen szerződésekben adható garantált hozam mértékét. A döntés az egészségbiztosításokra is kiterjed.
30781040
Az elszálló infláció miatt kétszámjegyű hozamot kell ígérnie annak, aki a befektetők pénzére hajt. Az állampapírok és banki betétek után most az UNION rukkolt elő egy öt év alatt 50 százalékos hozamot garantáló lehetőséggel.
30383051
Szeretnénk sokáig, akár 96 éves korunkig élni, de csak 55 százalékunk gondolja magát egészségesnek. Ha biztosan kapna plusz öt egészséges évet, akkor a magyarok többsége hajlandó lenne lemondani a káros szenvedélyeiről.
28916270
Könnyen elvesztheti reálértékét a fizetésünkhöz képest a nyugdíjra spórolt megtakarításunk, ha annak összegét nem növeljük az inflációval és a béremelésünkkel arányosan.
23846464
Mitől zöld egy befektetés, és hogyan tudunk meggyőződni arról, hogy tényleg ilyenbe tesszük-e a pénzünket? A zCastban arról is szó esik, miként zöldíthetjük a költéseinket.
21148444
Oroszország csütörtök hajnalban megtámadta Ukrajnát, az utazás nem javasolt, a piros besorolás azonban még nem érkezett meg a Konzuli Szolgálattól. Bár a harcok jelenleg több száz kilométerre zajlanak Magyarországtól, az ukrán határhoz közel élőknek érdemes felkészülni minden eshetőségre, ahogyan az utazóknak is.
19119613
Két nap alatt meghatározó pozíciókat szerzett az állam a magyar biztosító szektorban. Az Aegon és az Union állami résztulajdonba került, a CIG Pannónia pedig 20 éves együttműködési megállapodást kötött a szintén állami érdekeltségű Magyar Bankholding tagjaival.
19026241
Úgy engedi eladni a kormány az Aegonnak a magyar biztosítóját, hogy 45 százalékos részét megszerzi, és egyúttal a másik vevő VIG itteni leánybiztosítójában is.
17826208
Az életbiztosítások hagyományosnak tekinthető, kockázati típusa nem használható előtakarékossági célokra.
16235839
A koronavírus-járványnak hazánkban már több mint 30 ezer áldozata volt. A halálesetek megnövekedett számával összefüggésben megkérdeztük a biztosítókat, hogy a pandémia hogyan érintette a kifizetéseket az életbiztosítások esetében.
15461053
A hagyományosnak tekinthető, kockázati életbiztosítás alapvető célja, hogy szeretteink számára akkor is biztosítani tudjuk az anyagi biztonságot, ha velünk esetleg történne valami. Ezek az életbiztosítások általában halálesetre és súlyos, maradandó egészségkárosodásra fizetnek. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy miként lehet megkötni egy ilyen biztosítást, illetve mit tehet a kedvezményezett, ha pénz illeti meg egy kockázati esemény bekövetkezte után.
14901211
A koronavírus-járvány hatására jelentősen megnőtt az érdeklődés a kockázati biztosítások iránt, ezen belül egyre többen keresik a hagyományos életbiztosításokat is. Az életbiztosítások díja leggyakrabban személyre szabott, amit részben az egészségügyi állapotunk vagy az határoz meg, hogy milyen életmódot folytatunk. A Bank360 elemzői arról kérdezték a biztosítókat, hogy hátrányt jelent-e az ügyfeleknek életbiztosítás kötésénél, ha dohányoznak, túlsúlyosak vagy pollenallergiával küzdenek.
14891809
A koronavírus-járvány hatására megnőtt a kereslet a kockázati biztosítások iránt, ezzel összefüggésben a pénzintézetek nagy része is a pandémiás helyzethez igazította a feltételeit. Utánajártunk, hogy mire számíthatnak az ügyfelek, ha a vírus miatt következik be egy biztosítási esemény.
14401582
A koronavírus egy éve befolyásolja az életvitelünket, a munkánkat és az anyagi helyzetünket is. A Ilyen és ehhez hasonló váratlan helyzetek bármikor adódhatnak, a vírustól függetlenül is, ez pedig pénzügyi kockázatot rejt magában: a Bank360.hu szakértői annak jártak utána, hogy milyen lépéseket tehetünk azért, hogy a bizonytalan időkben is biztonságban érezzük magunkat.
13718038
A csoportos személybiztosítás egy kockázati biztosítás, aminek az életbiztosítási csomagja halál vagy maradandó egészségkárosodás esetén fizet akár 20 millió forintot a biztosított számára. A biztosítás megkötése során kiválasztható a szolgáltatási szint. Magasabb havidíj esetén a kifizetett összeg is magasabb, ha bekövetkezne a kockázatot jelentő biztosítási esemény. Cikkünkben a csoportos életbiztosítás jellemzőit mutatjuk be.
13589482
Csoportos személybiztosítást kötött regisztrált ügyfelei számára a Bank360 az NN Biztosítóval. A cél, hogy a kockázatközösséghez csatlakozó felhasználók ellenállóbbá váljanak nem várt élethelyzetekben.
13489153
A unit-linked, vagy más néven befektetési egységhez kötött életbiztosítás, egyszerre valósít meg biztosítási és megtakarítási célt. Látszólag ez egy olyan életbiztosítás, amelynél eldönthetjük, hogy havonta, vagy csak a futamidő elején, egyszer fizetjük be a megtakarítási összeget, ugyanakkor – elvileg – jól használva két legyet üthetünk egy csapásra: nem kell külön biztosítást kötni és befektetéssel időt tölteni.
13489069
A kockázati életbiztosítás abban az esetben fizet, ha a biztosított életét veszti, a biztosítási összeget pedig a szerződésben megjelölt kedvezményezett kapja meg. A legtöbb helyzet egyértelmű, néhány szituációban azonban dönthet úgy a biztosító, hogy megtagadja a biztosítási összeg kifizetését. Utánajártunk, hogy ez milyen helyzetekben fordulhat elő.
12521048
Sokszor lehet hallani, hogy a befektetési egységhez kötött életbiztosítások felmondása nagyon bonyolult, nagyon költséges és ezektől a biztosításoktól nehéz megszabadulni. De hogyan is épül fel egy ilyen biztosítás és miért nem kapjuk vissza legalább azt, amit már befizettünk?
10853642
A koronavírus miatt több százezren veszítették el ideiglenesen a jövedelmüket, bevételeiket. Felmerül a kérdés, meddig kell kibírni, mikor indul be újra az élet, és addig honnan lehet bármiféle forráshoz jutni? Vannak lehetőségek, ám sok esetben érdemes megfontolni, hozzányúlunk-e a megtakarításainkhoz vagy más megoldást keresünk. Az alábbiakban összeszedtünk néhány dolgot, amit jobb nem most eladni, dobra verni.
10773398
A befektetési életbiztosítás fogalma sokakat zavarba ejthet, mivel gondolhatunk rá úgy, mint olyan kockázatviselésre, ami egy emberöltőn át tart. Ezzel ellentétben életbiztosítást akár rövidebb, 5 éves időtartamra is köthetünk, de akad olyan ajánlat is, ami a minimum 25 éves megtakarítási időszakban gondolkodóknak javasolt.
10179377
A biztosítás egy kézenfekvő megoldás a mindennapi kockázatok menedzselésére, legyen szó egy külföldön bekövetkezett balesetről, otthonunk plafonjának beázásáról, vagy karambolról. Biztosítási portfóliónk bővítése mellett érdemes lehet azt is megnéznünk, hogy a meglévő biztosításunk mellé milyen kiegészítő biztosításokat köthetünk.
10179332
A Magyar Nemzeti Bank nemrég kiadott rendelete szerint a 2021. januárjától kötött életbiztosítások technikai kamatlába a jelenlegi 2,3 százalékról 1,8 százalékra csökken. Körüljártuk, miről is van szó.
10131689
Mit jelent az, ha valaki keresőképtelen? Hogyan, mikor válhatunk azzá, milyen következményei vannak ennek az állapotnak, és ami a legfontosabb: hogyan befolyásolja a pénzügyeinket? Összefoglaltunk minden fontos információt a keresőképtelenséggel kapcsolatban, amire szükséged lehet.
8992385
A TKM, vagyis teljes költségmutató a THM mintájára kialakított mutatószám, amely a biztosítások költségszintjét segít összehasonlítani. Immár tíz éve kötelező az életbiztosításoknál feltüntetni a TKM-et, hogy ezzel valamiféleképpen összehasonlíthatóak legyenek az egyes életbiztosítási ajánlatok. De mi is ez, mi van benne és mit mutat meg?
7188097
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!