Koronavírus biztosítás

Milyen biztosításra számíthatok, ha elkapom a koronavírust?

Koronavírus biztosítás

Milyen biztosításra számíthatok, ha elkapom a koronavírust?

Vrazsovits Rita
2021-05-25 Frissítve: 2022-01-18
2021-05-25 Frissítve: 2022-01-18
14401582

A koronavírus-járvány hatására megnőtt a kereslet a kockázati biztosítások iránt, ezzel összefüggésben a pénzintézetek nagy része is a pandémiás helyzethez igazította a feltételeit. Utánajártunk, hogy mire számíthatnak az ügyfelek, ha a vírus miatt következik be egy biztosítási esemény.

 

A világjárvány miatt bekövetkező biztosítási eseményekre a biztosítók egy része korábban is fizetett, máshol viszont kifejezetten a COVID-19 miatt vezettek be változtatásokat a pénzintézetek. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közlése szerint a koronavírus miatt bekövetkező haláleset után a kockázati életbiztosítások térítenek, emellett azonban további szolgáltatások is vannak, amelyeket érinthet a járvány. Összefoglaltuk, hogyan állnak a biztosítók a járványhelyzet. 

 

A K&H Biztosító a koronvavírus hatására változtatott korábbi gyakorlatán, mivel eddig világjárványok esetén nem térítettek. A honlapjukon szereplő információk szerint változtattak a feltételeken, és a koronavírussal összefüggésben is térítenek, az egyéni és a csoportos kockázati életbiztosításoknál is. A vírus okozta halálesetek mellett minden olyan kockázatra térítenek, amire a járvány miatt kerül sor és szerepel a szerződésben. Ide tartozhat a vírus miatt szükséges kórházi kezelés, illetve a hosszabb betegség miatt bekövetkező keresőképtelenség is. 

 

Az Allianz Hungária szintén térít a koronavírussal összefüggő esetekre, legyen szó az élet-, baleset- vagy az egészségbiztosítási csomagokról. A csoportos egészségbiztosítással összefüggésben viszont a koronavírus tesztet nem finanszírozza a biztosító.

Az Aegon Biztosítónál sem számítanak kizáró oknak a koronavírus-járvány miatt bekövetkező kockázati események, így az élet- és a jövedelempótló biztosítás is fizet, feltéve, ha a szerződés szerint erre jogosult a biztosított. A pandémia hatására azonban történt is fontos változás az Aegonnál: a koronavírusos haláleseteknél a fél éves várakozási idő 30 napra csökkent.

 

A MetLife biztosítónál a meglévő és az új szerződésekre sincs negatív hatással a járvány, emellett az életbiztosításoknál várakozási idővel sem kell számolni. 

 

Az Uniqa Biztosító csoportos személybiztosításai is térítenek a koronavírussal kapcsolatos biztosítási eseményekre, emellett a koronavírus teszt költségét is megtérítik a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítással rendelkezőknek, ha orvosi beavatkozáshoz van szükségük a negatív tesztre.

 

A Generali egy alkalommal, legfeljebb 15 ezer forintig vállalja a koronavírus teszt költségeit, ehhez azonban számlát kell bemutatni. Emellett a Generalinál kiegészítő, kifejezetten a koronavírus-járványra vonatkozó biztosítást is lehet kötni, meghatározott időtartamra. Ez a fertőzés miatt szükséges esetleges kórházi ellátást, illetve a kórház elhagyását követő keresőképtelenség időszaka alatt, de legfeljebb 14 napig térít. 

 

Az NN Biztosítónál a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a kockázatkizárási idő csökkent, 3-6 hónap helyett két hétre. 

 

A Groupama Biztosító a koronavírus-járványra való tekintettel kiegészítő, ingyenesen elérhető szolgáltatást nyújt azoknak az ügyfeleknek, akiknek kockázati életbiztosítása van. Ha a biztosított megfertőződik, és a koronavírus miatt 24 óránál hosszabb időre kórházba kerül, akkor a biztosító egyszeri összeget fizet ki a számára. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!