Sosem volt még ennyi bankszámla Magyarországon, mint az idén szeptemberben, a devizaszámlák, a bankkártyák száma is történelmi csúcson van, és egyre többen fizetnek a telefonjukkal a kártyjuk helyett helyett. 
36358063
Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát. 
36155542
Több mint 400 ezer fogyatékkal élő van Magyarországon. A mozgáskorlátozottakat már elég jól kiszolgálják már a bankok, a látássérülteknek viszont gyakran tanút kell vinniük, aki felolvassa nekik a szerződéseket, a hallássérültek pedig a jeltolmáccsal mehetnek a fiókba.
34812709
Rekord számú bankszámlát nyitottak a magyarok az idén, a magas infláció miatt visszaszorul a készpénzhasználat, és egyre többen fizetnek mobillal. Sajnos a csalók sem restek, sok ügyfelet átejtettek az idei második negyedévben is. 
34703137
A covid előtti ATM-számot kell a bankoknak újra elérniük - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a beérkezett adatok alapján. Akkor mintegy 400-zal több ATM működött Magyarországon, mint most. A jegybank januárban adta ki az ATM-hálózatok fejlesztéséről szóló rendeletét, a hitelintézeteknek május 10-ig kellett beszámolniuk arról, hány készpénzes automatával rendelkeznek. 
32928581
Vannak mesterek, használt autót vagy ingatlant eladók, akik ragaszkodnak a készpénzhez, amelynek a felvétele egyre drágább és macerásabb. Van azonban olyan trükk, amivel több millió forint kivétele is ingyenessé tehető. Éppen a tranzakciós illetéket bevezető állam teszi lehetővé.
32796014
Eszközhasználati díjat vezetett be a külföldi bankkártyákkal magyar automatákból felvett készpénzre az Erste április 30-tól, azonban még ma is extra költség nélkül tudtunk Revolut kártyával pénzt felvenni a bank ATM-jeiből. Előbb-utóbb azonban biztosan átállítják az automatákat.
32762114
Egyre többen használják a mobiljukat a boltokban vásárlásra. A bankkártyák negyedét már regisztrálták valamelyik alkalmazásba, és minden ötödik vásárlásnál már telefonnal fizetnek bankkártya helyett - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.
31900931
Kevés az egy főre jutó ATM-ek száma Magyarországon, a készpénzforgalom viszont sokkal nagyobb, mint más országokban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hazai hitelintézetekkel egyeztetve hozta létre a jogszabályt, nem minden banknak kell új automatákat telepítenie, és a Revolut is kimaradt a szabályozásból.
31233182
Az MNB rendeletben határozta meg, hogy a bankoknak mennyi bankjegykiadó automatát (ATM) kell üzemeltetniük. Az érintett pénzintézeteknek a bankkártyaszámuktól függően legalább 169-et, a legnagyobb bankoknak pedig tízszer ennyit. A jegybank feltételhez köti a bankfióki pénztárak bezárását is.
31201481
Fennállásának legnagyobb rendszerfrissítését hajtja végre a hazai Erste Bank ezen a hétvégén. Ez alatt nem minden szolgáltatása lesz elérhető. Erre érdemes készülni péntek délutántól hétfő reggelig az Erste ügyfeleinek.
18639433
Sokak számára kényelmetlen lehet több százezer forintnyi készpénzt vinni egy külföldi utazásra, viszont bármikor jöhet egy nem várt kiadás, autóbérlés, bevásárlás, vagy egy kihagyhatatlannak tűnő program. Ilyenkor dönthetünk úgy, hogy egy kényelmes megoldást választunk és inkább készpénzt veszünk fel a magyarországi bankunktól igényelt bankkártyákkal egy külföldi pénzintézet ATM-jéből.
10179371
Taxisofőr, fodrász, virágárus. Csak néhány azok közül a szakmák közül, akiknek korábban komoly gondot jelentett a napi bevétel kezelése, ugyanis munkarendjük nem mindig találkozott a bankfiókok nyitva tartásával, így körülményes volt a készpénz tárolása, kezelése. Az OTP Bank megoldást talált erre a problémára.
545495
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!