6780 gyermek született 2023 novemberében, ez 6,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal hétfő reggeli tájékoztatójában. A házasságkötések száma éves szinten jelentősen csökkent tavaly óta, az őszi hónapokban azonban mintha erőre kapott volna a házasodási kedv.
36363571
Minden hiteligénylőknek meg kell felelnie a JTM szabályozásnak is, ami a havi jövedelem terhelhetőségét maximalizálja. A szabályok 2023. július 1-től szigorodtak.
3895983
Egy éve igényelhetik a fiatal házaspárok a babaváró hitelt, mely a Családvédelmi akcióterv részeként indult el tavaly júliusban. Az évforduló alkalmából a Bank360.hu sorra vette a legfontosabb eredményeket és tapasztalatokat. Kiderül többek között, hogy érezhető-e már a babaváró hitel hatása, illetve hogy az igénylők hány százaléka élt a szüneteltetés és a tartozás elengedés lehetőségével.
9288428
A babaváró hitel igénylés első lépése a TB jogviszony igazolás beszerzése, enélkül nem lehet elindítani a bankoknál a folyamatot. Az elvárt 3 éves folyamatos jogviszony a legszigorúbb feltétel, így nem véletlen, hogy az igénylők egy részének gondot jelent ennek a teljesítése.
6500623
A babaváró hitel termékenységre és születésszámra gyakorolt hatása egyelőre nem mérhető, az azonban igen, hogy lecsaptak a családok a lehetőségre. Az MNB a babaváró hitel bevezetése után azt prognosztizálta, hogy éves szinten hozzávetőleg 250-300 milliárd forint értékben igényelnek majd a családok kedvező kamatozású babaváró hitelt, ami 25-40 ezer ügyletet jelent.
6103404
A babaváró hitelhez szükséges minimum havi jövedelem bankonként eltérhet. Egy helyen összegyűjtöttünk minden információt a bankspecifikus babaváró hitel kalkulátorban. Így egyetlen kattintással megtudhatod, melyik banknál kapod meg a babaváró hitelt!
4035426
Július 1-től igényelhető a babaváró hitel, amelynek az első számú feltétele a házastársi viszony. Ha ez hiányzik, a bankok elutasítják a hiteligényt, akkor is, ha egyébként minden más feltételnek megfelel a pár. Megnéztük, hogy lehet-e még üres időpontokat találni július 1. előtt az anyakönyvi hivatalokban.
3891138
Akár 8 millió forintot is bukhatunk, ha elszámítjuk magunkat: menj biztosra, és kalkulálj Magyarország első valódi babaváró hitel kalkulátorával. Tudd meg, hogy megfelelsz-e a feltételeknek és mennyi állami támogatásra számíthatsz!
3875487
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!