Babaváró hitel bankspecifikus kalkulátor

Új babaváró hitel kalkulátor a Bank360 oldalán!

Babaváró hitel bankspecifikus kalkulátor

Új babaváró hitel kalkulátor a Bank360 oldalán!

Vrazsovits Rita
2019-06-26 Frissítve: 2022-01-18
2019-06-26 Frissítve: 2022-01-18
4035426

 

A babaváró hitelhez szükséges minimum havi jövedelem bankonként eltérhet. Egy helyen összegyűjtöttünk minden információt a bankspecifikus babaváró hitel kalkulátorban. Így egyetlen kattintással megtudhatod, melyik banknál kapod meg a babaváró hitelt! 

 

Bankonként eltérő hitelbírálat

 

A babaváró hitel rendeletben rögzített feltételek minden igénylőre vonatkoznak, a rendelet azonban azt is kimondja, hogy a bankok a saját belső szabályzatuk alapján végzik a hitelbírálatot. Az új, bankspecifikus babaváró hitel kalkulátor azt is figyelembe veszi, amire a rendeletnek nincs ráhatása: a bankok hitelbírálati feltételeit. Ezzel azt is ellenőrizhetjük, hogy melyik banknál milyen feltételekkel vehetjük fel a 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt.

 

Hogyan működik a babaváró hitel kalkulátor?

 

Az új babaváró hitel kalkulátorral mindössze 4 adatot kell megadod a kalkulációhoz:

 

  • a hitelösszeget, amit szeretnél felvenni,

  • a futamidőt,

  • a havi nettó jövedelmet,

  • a gyermekek tervezett születési dátumát.

 

A megadott adatok alapján a kalkulátor listázza az elérhető bankok ajánlatait. Az összehasonlításból kiderül, hogy mekkora lesz az induló törlesztőrészlet, a THM és a teljes visszafizetendő összeg, amennyiben minden a terv szerint alakul.

 

Az Információ fülre kattintva a bankspecifikus adatok is megjelennek: 

 

  • a minimum és a maximum életkor (fontos, hogy a feleség maximum életkorát a rendelet rögzíti az igénylésnél, ebben nem lehet eltérés), 

  • minimum jövedelem, 

  • induló akciók.

 

Ne felejtsd el ellenőrizni azt sem, hogy jogosult vagy-e! Ezt néhány kattintással megteheted a babaváró hitel jogosultság ellenőrző kérdőív segítségével!

 

Ha a rendelet rögzíti a feltételeket, akkor mi a különbség az ajánlatok között?

 

Az ajánlatok között valójában nem sok, mivel a rendelet a legtöbb feltételt - maximális futamidő, max. hitelösszeg, havi törlesztőrészlet - részletezi, ami a babaváró támogatás igénylésére vonatkozik. A következő feltételek viszont a bankok saját hatáskörébe tartoznak:

 

  • az alsó és a felső korhatár, 

  • az elvárt minimum nettó jövedelem,

  • az induló kedvezmények,

  • a jövedelem-terhelhetőség számítása,

  • a legkisebb igényelhető hitelösszeg.

 

Elképzelhető, hogy egy házaspár túl fiatal, vagy nem keres olyan jól, emiatt pedig nem minden banknál bírálnák el pozitívan az igénylését. Ezt segít ellenőrizni a Bank360 kalkulátora, így már a babaváró hitel elindulása előtt lehet tudni, hogy melyik banknál érdemes beadni az igénylést. Ez különösen azoknak a pároknak fontos, akiknél már úton van a baba, hiszen így akár több napot is megspórolhatnak.

 

A régi kalkulátor is megmondja, megkapod-e a babaváró hitelt

 

A Bank360 oldalán eddig is kiszámolhattuk, hogy mekkora törlesztőrészletre számíthatunk, ha egy, két vagy három gyermeket tervezünk, és azt is, hogy mi történik akkor, ha végül mégsem születnek meg a gyermekek. A kalkulátor a babaváró támogatásra vonatkozó rendeletben szereplő feltételeket vette alapul, ami minden igénylő házaspárra egyformán vonatkozik. Tehát a hitel mindenkinek ugyanannyiba kerül, banktól függetlenül - legalábbis addig, amíg a hitel kamatmentes marad. Az új kalkulátor már a bankonként különböző hitelbírálati feltételeket is figyelembe veszi!

 

Indítsd el az igénylést a Bank360 oldalán!

 

A legkedvezőbb ajánlat kiválasztása után nincs más teendőnk, mint a “Részletek” gombra kattintani, majd visszahívást kérni a választott banktól. Mindössze a nevet, az e-mail címet és a telefonszámot szükséges megadnunk, hogy a pénzintézet minél hamarabb felvehesse velünk a kapcsolatot. 

 

Nem érdemes halogatni a regisztrációt, hiszen már most hatalmas az érdeklődés a babaváró támogatás iránt, pedig még el sem indult. A kalkulátorban szereplő bankok közül az Erste Bank megkeresésünkre elmondta, hogy sok érdeklődőre számítanak az első hetekben. Azoknak, akik július 1. után az elsők között szeretnének szerződést kötni, érdemes átnézni a bankok ajánlatait és regisztrálni annál a hitelintézetnél, ahol a támogatást szeretnék igényelni.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!