A kamatmentes babaváró hitelből január óta akár 11 millió forintot is lehet igényelni, emellé ráadásul a bankok zöme jóváírási kedvezményt is kínál, amiért gyakorlatilag a sikeres igénylésen kívül más feltételnek nem kell megfelelni. A Gránit Banknál mindehhez ki sem kell mozdulni otthonról, hiszen online is be lehet adni az igénylést.
38418157
A fiataloknak a családtámogatások felhasználásával sem könnyű saját lakáshoz jutni, ezért különösen fontos, hogy a lehető legjobban ki tudják használni azokat a vásárláskor és hitelfelvételkor, majd a törlesztés során is. A jó döntés milliókat érhet. Megmutatjuk, hogyan lehet maximalizálni a támogatásokat és minimalizálni a törlesztést. Egy fontos CSOK Plusz kedvezmény határideje napokon belül lejár.
38065015
Tavaly 115 milliárd forintos rekord eredményt ért el az Erste Bank Hungary. A hitelezés visszaesett, de az idén már látszanak a fellendülés jelei, a CSOK Plusz keresett, és a piaci kamatok is elfogadható szintre csökkentek.
37788301
A családtámogatásokhoz a legtöbb esetben házasságkötésre is szükség van, és a feltételek változása nagy változást okozhat abban is, hogy éppen mennyi házasságot kötnek a fiatalok. Ezt igazolják a friss statisztikai adatok is, amelyek jól mutatják a babaváró hitel módosulásának hatását.
37695523
Év végén megugrott a magyarok hitelfelvételi kedve, miközben csökkent a nem törlesztett kölcsönök aránya, ami a fizetőképesség enyhe javulását mutatja. Nagyot nőtt a Babaváró hitel iránti kereslet.
37380514
Nem könnyű eligazodni a gyermeket vállaló fiataloknak a 2024-től alaposan átszabott állami támogatásokban, mert a babaváró hitelt, a falusi CSOK-ot és a CSOK Pluszt akár együtt is fel lehet venni, de több ponton is csak eltérő feltételekkel. Összefoglaltuk a legfontosabb eltéréseket.
37276618
A Babakötvény a gyermek számára járó életkezdési állami támogatás. A gyermek nevére az államkincstárnál nyitott Start-számlára befizetve lehet venni az infláció fölött 3 százalékkal kamatozó Babakötvényből, évi maximum 1,2 millió forintért.
9423494
Tavaly az utolsó negyedében ismét nőtt a magyar háztartások pénzügyi ereje, bár az elmúlt évek zuhanását még nem sikerült ledolgozni. Nőtt a kölcsönök állománya is, a legnagyobb mértékben az áruvásárlási és egyéb fogyasztási hiteleké.
36967465
Stagnáltak a magyarországi lakásárak a friss statisztikai adatok szerint, az éven belüli változás minimális, az előző évhez képest pedig mindössze 1,5 százalékos a drágulás.
36753019
Felpörgették a forgalmat az év végén a bankokban a családtámogatási lehetőségüket 2024-től már elvesztő igénylők. Közülük aki még tehette, gyorsan felvette a szigorodás előtt a babaváró hitelt és a megszűnő városi CSOK-ot, aminek a helyére 2024-tól a CSOK Plusz lépett.
36690382
2024. január 1-től alaposan megváltoznak a hitelek feltételei. A lakáshitelek olcsóbbak lesznek, a fiatalok kisebb önrésszel is felvehetnek jelzálogkölcsönt. Szigorodik a babaváró, de megnő az összege, és elindul az akár 50 millió forintos kedvezményes hitelt is adó CSOK Plusz.
36463684
A korábbinál is több támogatásra számíthatnak a 2630 preferált kistelepülésen élő vagy oda költöző családok, hiszem nemcsak a falusi CSOK összegei emelkednek, de e mellé a januárban induló CSOK Plusz hitelt is fel tudják venni, ha gyermeket vállalnak.
36439867
A háztartások hitelportfóliói alapvetően jó minőségűek, de a megélhetésre felvett kölcsönökkel egyre több a probléma, és úgy tűnik, a babaváró támogatás törlesztése is egyre több családnak okoz gondot. 
36439864
6780 gyermek született 2023 novemberében, ez 6,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal hétfő reggeli tájékoztatójában. A házasságkötések száma éves szinten jelentősen csökkent tavaly óta, az őszi hónapokban azonban mintha erőre kapott volna a házasodási kedv.
36363571
Tízmillió forint a tét azoknak a gyermekvállalást tervezőknek, akik az év végével elvesztik a jogosultságukat a babaváró hitelre. A bankoknál megkezdődött a hajrá, van, ahol már csak napok maradtak az igénylésre, ezért nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni a jelentkezést. 
36246031
Már a sok millió forintos önerő előteremtése is hatalmas kihívás a fiatal párok számára, a folyamatosan változó támogatási rendszerben való eligazodás, az előnyök és a buktatók mérlegelése pedig még nagyobb fejtörést okozhat. A Pénzkérdés új részében ezt a kérdést járják körül a szakértők.
36211159
Egyelőre nem hozta el a remélt fellendülést a lakáshitelek piacán a kamatplafon bevezetése, októberben még a szeptemberinél is kevesebb szerződést kötöttek az igénylők. Tették ezt annak ellenére, hogy a kamatmaximalizálástól olcsóbbá válták a lakáscélú jelzáloghitelek. Ugyanez nem mondható el azonban a személyi kölcsönökről, amelyek viszont drágán is tartják magukat.
36099412
Az MNB lakásárindexe kilenc év után először fordult negatívba, a lakásárak 2023 második negyedévében éves szinten 0,8 százalékkal mérséklődtek. Ugyanakkor a harmadik negyedévben kismértékben újra emelkedés volt tapasztalható, a lakbérindexnél pedig kétszámjegyű növekedést tapasztalt a jegybank.
35724889
Tízmillió forintokat érő döntést kell hozni az idén azoknak a gyerekeseknek vagy/és gyereket vállalóknak, akik igénybe akarják venni CSOK-ot. A képletüket plusz változóként ráadásul a babaváró hitel átalakítása is bonyolítja. Megnéztük 11 verzióban, hogy életkortól, meglévő és vállalt gyerekszámtól függően ki mivel jár jobban.
35661997
A babaváró hitel szigorítását megelőző utolsó hetekben minden bank próbál még annyi új ügyfelet szerezni, amennyit lehet, és ezért akár 150-200 000 forintos jóváírást is hajlandóak adni, mindössze a sikeres szerződéskötésért cserébe.
35461708
Igazolványok befényképezésével, automatikus adatkitöltéssel, személyre szabott dokumentumokkal, szelfi videós nyilatkozattétellel tette élményszerűbbé a Babaváró Kölcsön két éve élesített digitális igénylési folyamatát a Gránit Bank.
35356099
Mintha lassacskán éledezni kezdene a lakossági hitelpiac, de az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest azonban továbbra is nagy lemaradásban van. A személyi kölcsön népszerűsége töretlen, a babaváró hitel pedig év végére, egy kisebb hajrára még feltámadhat. A Magyar Nemzeti Bank által frissen közzétett hitelpiaci adatokat elemezzük.
34953076
A babaváró hitel a jelenlegi feltételekkel december 31-ig vehető fel, januártól jelentősen szűkül a jogosultak köre, és megváltozik az esetleges büntetőkamat számítási módja. A babaváró hitelesek ebben a tekintetben további táborokra fognak szakadni. 
34832341
A babaváró hitel a jelenlegi feltételekkel december 31-ig vehető fel, januártól jelentősen szűkül azoknak a köre, akik jogosultak lehetnek a támogatásra. Az igénylőknek a következő évtől hatályba lépő változások mellett a szeptembertől bevezetett változásokra is figyelniük kell. Az utolsó hónapokban igénylőknek foglaltuk most össze, hogy mely módosításokat érdemes szem előtt tartani, ha még szeretnék felvenni a 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt.
34760242
Az állami családtámogatási rendszerbe idáig számolatlanul öntötte a pénzt a kormány, akkor is, ha az eredmények nem mindig úgy jöttek, ahogyan azt elképzelték. 2024-től azonban jelentősen szűkülnek a gyermekvállalást ösztönző támogatások, ami a 30-40 év közötti városi középosztály számára lesz a legfájdalmasabb. A szegényebb településeken élők hiába vállalnának több gyermeket, nagy részük nem tud hozzájutni a támogatásokhoz, sem 2024 előtt, sem pedig utána.
34124003
A két gyereket vállaló fiatal párok jövőre akár 30 millió, a háromgyerekesek 46 millió forint támogatást kaphatnak a kedvezményes hitellel együtt az otthonteremtésre, de már csak a falusi csok 2630 kistelepülésén. Az Ingatlannet.hu ingatlanközvetítő portál kínálatában megnéztük, hogy hol elég ez a házvásárlásra és -felújításra, és hol kell még kipótolni önerővel és piaci lakáshitellel.
34116092
A bankbetétekre hatalmas csapást mért a szocho és az infláció, százmilliárdokat vesznek ki a háztartások a bankokból, hogy befektessék valamilyen jobb hozammal kecsegtetőkbe. A friss banki adatok szerint a lakáshitelpiac továbbra is gyenge, a személyi kölcsönök viszont jól fogynak, és a babaváró támogatás iránt is nő a kereslet. 
34065548
A babaváró hitel lehetősége sokak számára megszűnik az év végével. A támogatás összege ugyan nő 2024-től, de januártól jelentősen szűkül a jogosultak köre, szigorodnak a feltételek. Emellett a bankok is kevesebb pénzt fognak kapni az igénylők után, de ez a jelenlegi feltételeken még nem látszik. A bankok egy része az elmúlt hetekben tovább emelte a babaváró hitel felvételével járó kedvezmények összegét, szinte mindenhol 150-200 ezer forint ajándékpénzt kapnak az igénylők. Ehhez minimális feltételeknek kell csak megfelelni.
33989684
Nem csak az igénylők életkorán és a felvehető összegen, de a kamattámogatás mértékén is módosított a kormány. A bankok kevesebb pénzt kapnak az államtól, és a nem teljesítők számára pedig kiszámíthatatlanná válik a visszafizetendő büntetés.
33801122
Egyedül a személyi kölcsön tartja magát, sem a lakáshitelezés, sem a babaváró hitelek nem tértek magukhoz a hónapok óta tartó mélyrepülésből - derül ki a friss hitelezési adatokból.
33667436
Minden hiteligénylőknek meg kell felelnie a JTM szabályozásnak is, ami a havi jövedelem terhelhetőségét maximalizálja. A szabályok 2023. július 1-től szigorodtak.
3895983
A még mindig magas büntetőkamat hamarosan jelentősen csökkenhet, ezért a babaváró hitelért hajrázó harmincasoknak érdemes várni egy-két hónapot, mielőtt az év végi első kapuzárás előtt még akár terhesség nélkül is benyújtják az igénylésüket.
33560492
Fél évük maradt maradt a családoknak arra, hogy gyermekvállalás fejében még felvegyék a CSOK-ot, az ahhoz járó kedvezményes lakáshitelt és a jelenlegi feltételek szerinti babaváró hitelt. Összefoglaltuk, mit kell ehhez teljesíteni, és milyen lehetőségek maradnak meg 2024-től.
33510011
Szigorít a családtámogatásokon a kormány. A babaváró hitel csak 30 év alatti nőknek jár majd, a CSOK-ból csupán a falusi változat marad meg a jövőben, az viszont jobb lesz. Az új szabályok 2024-től élnek, és a babavárónál lesz egy év átmenet.  
33509993
Akár több mint négyhavi törlesztőrészletnek megfelelő összeget is adnak pluszban a bankok a babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek, de így sincs tolongás a kamatmentes kölcsönért. A program indulása óta megtöbbszörözték az ajándékpénzt, ami már elérheti a 200 ezer forintot is.
32993057
Márciusban sem tért magához a lakáshitelpiac, a babaváró is éppen csak éledezik. A személyi kölcsönt viszont többen vettek fel, mint egy éve, pedig a kamatok továbbra is nagyon magasak - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által közzétett adatokból.
32719868
Lehet ugyan, hogy már leérettségizne a ChatGPT, de a pénzügyi tanácsokkal még hadilábon áll a mesterséges intelligencia, amely a magyar családtámogatásokról is hetet-havat összehord. Azzal a javaslatával viszont alighanem sokan egyetértenek, hogy a magas infláció ellen hatásos a bor.
32502038
2015-ben indult el a csok, 2019-ben pedig a babaváró támogatás, mindkettő gyermekvállalást ösztönző programként. Ennyi év távlatából már látható, hogy történt-e változás a gyermekvállalásban, beváltja-e a hozzá fűzött reményeket az állami pénzeső.
32245055
Rosszul indult és úgy is folytatódott az év a bankok számára. Padlón a lakáshitelpiac és a babaváró sem állt talpra a tavaly decemberi bumm után. A személyi hitelek még mennek, pedig a kamatuk továbbra is az egekben van.
32110832
A babaváró hitel csapdája, hogy még a vállalt gyermek megszületése sem garancia a kamatmentes futamidőre. Válás vagy külföldre költözés esetén ugyanis ugyanúgy piaci kamatozású hitellé alakul a babaváró, mintha nem lenne gyerek, a büntetésnek csak egy részét lehet elkerülni. A válással a törlesztőrészlet az egekbe szökhet, akár a triplája is lehet a korábbinak, ahogy az a cikkünkben leírt konkrét esetben is történt. A magyar válási statisztikákat ismerve előbb-utóbb sokezer babaváró hitelest érheti ez a pénzügyi csapás.
32049083
Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől - derült ki egy friss törvénytervezetből. A babaváró hiteleseknek az igazolások benyújtása válhat egyszerűbbé.
31958291
Elszálltak a piaci hitelkamatok, a lakossági hiteladósok majdnem fele azonban semmit sem érez ebből, mert vagy az állam vagy a bankok fizetik helyettük a költségeket.
31957319
A babaváró hitelesek közel kétharmada már teljesítette a kamatmentesség megtartásához szükséges gyermekvállalást - derül ki az MNB által közzétett, hitelekre vonatkozó elemzéséből. Eközben egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az államilag támogatott kölcsönök a lakossági összállományból. Ez az állam számára is egyre többe kerül nemcsak a babaváró, hanem a csok esetében is.
31809431
Öt év után nettó törlesztővé váltak a háztartások, a bankbetétek mennyisége pedig soha nem látott mértékben csökkent. A babaváró hitel beleállt a földbe, a lakáshitel-szerződések száma szintén mélypontra került.
31807115
A babaváró hitel évről évre egyre többe kerül az államnak, de nem csak azért, mert egyre több a szerződés, hanem azért is, mert a meredeken emelkedő kamatok miatt rakétaként lőttek ki a kamattámogatás költségei.
31687019
A gyermeket tervező pároknak a jelenlegi magas kamatkörnyezetben jelentős segítség a 2024 végéig 10 millió forint összegben igényelhető Babaváró hitel, amely kamatmentessé válik már az első gyermek 5 éven belüli megszületése esetén. A hitelt a legkényelmesebben, teljesen digitálisan a Gránit Banknál lehet igényelni, ahol a szerződéskötéshez sem kell kimozdulni otthonról, mert VideóBankon keresztül lebonyolítható. A gyors és könnyű ügyintézéshez most 180 ezer forint feltétel nélküli jóváírás párosul a Gránit Bankban április végéig befogadott kölcsönigénylések esetében.
31686209
A megszűnt lakásfelújítási támogatás nagy űrt hagyott maga után, de azért maradtak még erre használható támogatások. Ilyen a falusi csokra és babaváró hitel. A piaci hiteleknél is vannak lakásfelújítási kedvezmények.
31621442
Februárban végre nagyobb mértékben csökkent a babaváró hitel referenciakamata, így a büntetés is kisebb lesz, ha elveszíti valaki a támogatást. Emiatt érdemes megfontolni a szerződéskötés csúsztatását márciusig. A különbség több mint félmillió forint is lehet.
31589492
A lakásárak brutális emelkedése miatt az évek óta változatlan állami támogatások folyamatosan veszítenek az értékükből. A családosok hiába kapnak sokféle kedvezményt, egyre több saját forrás kell a vásárláshoz.
31555865
Akik vállalják a családtámogatások feltételeit, azokra 2023-ban is hull az állami pénzeső, akik viszont nem tudják vagy nem akarják ezeket érvényesíteni, szinte mindenből kimaradnak. A nem gyermekvállaláshoz kötött támogatási formák mára megszűntek vagy értelmüket vesztették, a több gyermekes vagy több gyermeket vállaló családok viszont szinte minden élethelyzetben találhatnak olyan pénzügyi forrásokat, amelyek megkönnyítik az anyagi helyzetüket.
31539209
Sokan hitték, hogy itt a vége: úgy vették fel a fiatal házaspárok a babaváró hitelt, decemberben, mintha ez lett volna az utolsó lehetőségük erre. Míg a támogatás minden idők negyedik legerősebb hónapját zárta, addig a lakáshitelek piaca tovább zuhant, és hatéves mélyponttal zárta az évet - írja a Bank360.hu. A lekötött betéti kamatok még tovább emelkedtek.
31333535
A folytatás bizonytalansága miatt nagyot hajráztak a babaváró hitelek igénylői 2022 utolsó heteiben. Ennek az lett a következménye, hogy csúcskamaton vették fel a kölcsönt, aminek akkor van jelentősége, ha nem tudják teljesíteni a gyermekvállalást. A jövő hónaptól már csökken az év végén végül 2023-ra és 2024-re is meghosszabbított babaváró referenciakamata, és alighanem az igénylések száma is visszaeshet.
30984653
Egy hét alatt a második jó hírt kapják a babváró hitelt felvevők. Az igénylés kétéves meghosszabbítása után most hosszú időn először csökkent büntetőkamat, így kisebb lett a kockázata a kölcsön felvételének.
30899591
Tízéves csúcson a lakáshitelkamatok, és ötéves mélyponton a folyósítás - ezt hozta a november a most közzétett adatok szerint. A betétkamatok ugyanakkor a 2008-as válságot idéző szintre emelkedtek 
30845642
A decemberi kényszerű felfüggesztések után januártól újraindították a babaváró hiteleiket a bankok, amelyek százezres kedvezményekkel csábítják a 10 millió forintos kölcsönfelvételre a gyermeket vállaló családokat.
30821009
Január elsejétől jelentősek a változások a hitelekben és az állami támogatásokban. Összeszedtük a legfontosabbakat: nőtt a thm plafon, megszűnt a hitelmoratórium és már három kamatstop is érvényes június végéig.
30805676
A babaváró hitel és falusi CSOK meghosszabbításával szemben véglegesnek látszik, hogy már csak december 31-ig lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását.
30781604
Több családtámogatási kedvezményt is meghosszabbított szerda esti rendeletében a kormány. A babaváró hitel, a falusi CSOK, valamint a lakásépítésekre igénybe vehető 5 milliós áfavisszaigénylés 2024 végéig meghosszabbodik. 
30781520
A kedvenc olvasmányukká válhat a Magyar Közlöny azoknak, akik már 2023-ban szeretnének babaváró hitelt és falusi CSOK-ot. A lejáró két támogatás meghosszabbítása biztosra vehető, de a feltételek az új rendeletekben lesznek.
30780113
Sorban jelentik be a bankok az állami kamattámogatással elérhető babaváró hitel és otthonfelújítási hitel értékesítésének a felfüggesztését. Több helyen ez már meg is történt, néhány banknál azonban még be lehet adni az igénylést, ha sietünk.
30709025
December 23-án az MKB Bank is felfüggeszti a babaváró hitelek és az otthonfelújítási kölcsön értékesítését, eddig lehet beadni az igényléseket is. Több nagybank már korábban meglépte ugyanezt. A támogatások meghosszabbításáról továbbra sem érkezett hír.
30681098
Érdemes minél előbb igényelni az otthonfelújítási támogatáshoz és a babaváró hitelhez szükséges adópapírt, mert ha nem kapjuk meg időben a nullás igazolást, ugorhat a kedvezményes kölcsön és a támogatás is.
30634448
Hiába jelentették be a babaváró támogatás meghosszabbítását 2023-ra, jogszabály nem született róla, ezért a bankok már elkezdték a visszaszámlálást. Aki biztosra akar menni, annak már csak ez a hét maradt az igénylésre.
30596588
Közel a felére esett vissza a lakáshiteleknél az új szerződések összege az előző évihez képest, és már a személyi kölcsönök iránt is csökkent a kereslet. A babaváró hitel pedig még soha nem teljesített ilyen rosszul. Az átlagos hitelköltség mutató közben októberben már a 10 százalékot is meghaladta a lakáscélú kölcsönöknél.
30560207
A lakossági hitelezésben már egyértelműen látszik a kereslet csökkenése, csak a személyi kölcsönök tartották magukat, a vállalatok hiteléhsége ellenben még nagy volt az év első kilenc hónapjában - derült ki az Erste számaiból.
30270257
A kamatemelkedések miatt már hatmillió forintnál is nagyobb kedvezményt kell egy összegben visszafizetniük azoknak, akik nem tudják teljesíteni öt év alatt a babaváró támogatás feltételeit. Ha nem születik meg ennyi idő alatt egy gyermekük sem, akkor ráadásul a felvett tízmillió forintot személyi kölcsönnel felérő kamattal, 16,66 százalékkal kellene törleszteniük tovább.
30250466
Zuhant a kereslet szeptemberben a lakáshitelek iránt. Piaci kamatozású kölcsönökből feleannyi fogyott, mint egy éve, miközben a költségük csaknem duplájára nőtt. Tovább csökkent az érdeklődés a személyi kölcsönöknél is. A lekötött betétek átlagos kamata viszont emelkedett, ami felhúzta az összegüket is - derült ki a Magyar Nemzeti Bank friss adataiból.
30206141
A bankok úgy dobálják a babaváró hitelért a százezreket, mintha év végén lejárna. Most újabb nagyágyú szállt versenybe a kedvezményes kölcsönt igénylőkért, több bank pedig meghosszabbította a lejáró akcióját.
29847221
A személyi kölcsönök és a lakáshitelek költségei is jelentősen nőttek augusztusban az MNB adatai szerint. A betétek átlagos kamata is emelkedett, mégis csökkent a bankban lekötött pénzek összege.
29699840
Az MKB Bank 130 ezer forint egyösszegű jóváírást ad az akció alatt sikeresen babaváró kölcsönt igényelő ügyfeleknek.
29530745
Tülekednek a bankok, hogy babaváró hitelt nyújthassanak. Akár 100-150 ezer forintot is zsebre tehetnek az igénylők a kölcsönért cserébe, ha sietnek.
29346224
A Zöld Otthon Program doppingjával még tudott nőni a lakáshitelezés az első félévben, de enélkül már egyértelmű a kereslet csökkenése, ami a fogyasztási kölcsönöknél is látható.
29114765
Júliusban csökkent a bankok hitelezése, különösen a jelzáloghiteleknél szembetűnő a visszaesés. A betéti kamatok kilőttek az előző hónaphoz képest, az inflációtól azonban továbbra is jelentősen elmaradnak.
29072996
Az emelkedő kamatok már a hitelezési számokon is meglátszanak. Az MNB friss adatai szerint júniusban az előző havi és a tavalyi kereslethez képest is csökkent a hitelezés a bankoknál.
28718450
A Facebookon jelentette be a kormány, hogy jövőre is megmarad a babaváró hitel és a csok. Az év végén lejáró lakásfelújítási támogatás sorsa még kérdéses.
28641296
A sorozatos kamatemelések után már a legdrágább kölcsönök, a hitelkártya-adósságok költségeivel számolják az elmaradt gyerek miatti büntetést a csokra, a babaváró büntetőkamatával pedig már személyi kölcsönt is kapni. 
28139909
Hiába drágultak májusban már jól láthatóan a hitelek, a legnépszerűbb kölcsönökből több fogyott. A lakáscélú szerződéseknél a zöld hitel roham még nagyon meglátszik a számokon, a babaváróban és a személyi kölcsönben inkább a kereslet stabilizálódásáról lehet beszélni az elmúlt hónapokban.
28123286
Az állami támogatások kiszélesítése kezdetben sokat segített a családosoknak a lakáshoz jutásban, de ha nem emelik az összegüket, akkor a babavárót és a csokot megeszi az ingatlanárak emelkedése. 
26116486
Nem csökken az érdeklődés a lakásfelújítási támogatás iránt egy friss kutatás szerint. Már csak az a kérdés, hogy az elvileg az év végéig tartó állami segítséget meghosszabbítja-e kormány valamilyen módon 2023-ra is.
25389505
A kamatstop vége nem okoz a devizahitelezéshez hasonló válságot, de például a nyugdíjasoknak és a gyermeket nevelők egy részének továbbra is szükségük lesz valamiféle támogatásra az MNB szerint.
23317819
144 javaslatot fogalmazott meg a Magyar Nemzeti Bank legújabb vitairatában, ezeknek egy része a családtámogatási rendszert is érintette. Összefoglaltuk a dokumentum alapján, hogy milyen javaslatokat fogalmazott megy a jegybank a családokra és a lakáspiacra nézve.
22706842
A lakásárak, albérleti díjak és hitelkamatok egymással versenyezve emelkednek. Kiszámoltuk, mire elég, ha az albérlet helyett inkább megpróbálunk kölcsönből lakást venni magunknak.
21595876
Feltámadt a babaváró hitel, de a fogyasztási kölcsönök és a jelzáloghitelek is szépen teljesítettek márciusban. A kamatemelések negatív hatását ellensúlyozták az egyre vonzóbbá váló támogatott hitelek. 
21431182

A 4,6 ezer milliárd forintos 2021 végi lakáshitel-állomány, mely a GDP 8,3%-át tette ki, nominális értéken meghaladta a 2010. évi csúcsot. 2008 óta nem engedélyeztek ilyen sok új lakáscélú hitelt, de még így is messze a 2000-es évek elejének devizahiteles csúcsa.

 

21211801
Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciamutató, emiatt az esetleges büntetés mértéke is egyre csak nőtt. Ebben az ügyben lépett most a kormány, és egy százalékponttal csökkentette a büntetőkamat mértékét.
20876431
Ahogy drágulnak a piaci kamatozású személyi és lakáskölcsönök, úgy lehet egyre többet nyerni az állam által támogatott hitelek. Aki ezeket igénybe tudja venni, az most már akár sok millió forintot is megspórolhat.
20780119
Amilyen vonzó, olyan veszélyes tud lenni a babaváró hitel. A kamattámogatást elvesztő igénylőkre akár 3,8 millió forintnál is nagyobb büntetés várhat, ha nem teljesítik a kölcsön feltételeit.
20715130
A kormánypárt és az ellenzék is a családtámogatások folytatását ígéri. Több program az idén magától kifut. Összesítettük, mi a tét a családtámogatásokban. 
20411956
Egymásra licitálva versengenek a bankok azért, hogy a gyereket vállalók náluk vegyék fel az egyébként kamatmentesen igényelhető babaváró hitelt. A legalább százezer forint ajándék pénz szinte már alap, de akár kétszázezerig is feltornászható ez az összeg. Ráadásként van olyan bank, amelyik még a babaholmik vásárlásához is ad kedvezményt.
19945360
A gyermekvállalási cél megszegéséhez egyre magasabb büntetőkamatok társulnak.
19519258
Kitartott a tavalyi folyósítási kedv januárban is, de új erőre nem tudott kapni a hitelpiac. A lakáshitelekből már majdnem egy éve 100 milliárd forint feletti összegeket folyósítanak a bankok, amihez most először a zöld hitelek is érezhetően járultak hozzá. A személyi kölcsönök kihelyezése mérsékelt, de stabil, a babaváró kölcsönök azonban már elindultak a program kifutását jelző lejtő felé. A háborús feszültség várhatóan a hitelpiacot sem hagyja érintetlenül, a kamatemelési ciklus mellett komoly felfutásra az év első részében nem érdemes számítani.
19409239
A sberbankos ügyfelek mindenhonnan záporozó kérdéseire 20 válaszból álló tájékoztatást adott ki az MNB. Ebben sok kérdésre valóban megtudhatják a választ a károsultak, mégha nem is mindegyikre.
19391989
2022. januárban a fogyasztói árak átlagosan 7,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Utoljára 2007. augusztusban volt ennél nagyobb az infláció. Ez a hitelfelvétel és -fizetés feltételeit is tovább ronthatja az elkövetkező hónapokban.
18788791
Összegyűjtöttük, hogy az egyes támogatásoknál milyen feltételek vannak.
18736441
Nyolc százalék fölé emelkedett a babakötvény kamata, ami nagyon vonzó megtakarítási lehetőséget jelent az újdonsült szülőknek. A születendő babákhoz kötött támogatásokkal azonban érdemes óvatosan bánni, hiszen a kamatemelés nemcsak a kedvezményes megtakarítás hozamait növelte, hanem a babaváró hitel lehetséges büntetőkamatát is jelentősen megdobta.
18642499
Féloldalas helyreállás jellemezte a lakossági hitelpiac 2021-es évét a Bank360 gyorsértékékelése alapján. A két évvel ezelőtti válságban is talpon maradó lakáshitelek valósággal kirobbantak tavaly az MNB friss adatai szerint, a személyi kölcsönök és babaváró statisztikák azonban kevésbé mutatnak erős hitelpiacot.
18570064
A jelenleg hatályos törvények szerint június és december végén több állami támogatás és kamattámogatott hitel is megszűnne. Orbán Viktor miniszterelnök a héten azonban azt ígérte, hogy ha kormányon maradnak, akkor velük együtt a családtámogatási elemek is maradnak.
18485572
A babaváró hitel válás esetén piaci kamatozású hitellé válik, a kamat a válás napjától számolva kezd ketyegni.
18378061
A lekérdezés egyszerűen megoldható, az igazolás pedig kiváltható a KOMA-hoz való csatlakozással.
18301942
A pandémia második évét összességében jóval a válság előtti érték alatt zárta az index.
18296935
A gyermekvállalási támogatásnak köszönhetően a babaváró hitel részben vagy akár teljesen vissza nem térítendő támogatássá alakítható, vagyis ideális esetben a felvett hitelt nem kell visszafizetni.
18165652
A gyerekeseket vagy gyereket vállalókat segítő állami támogatások jelentősen megkönnyítik a lakáshoz jutást. Ha azonban kiszámoljuk a költségeket, akkor kiderül, hogy így is jelentős terhet kell vállalniuk, és a kedvezmények az induláshoz szükséges pénz előteremtésében jelentik a legnagyobb előnyt azokhoz képest, akik ilyen támogatást nem tudnak igénybe venni.
18132208
Az állami családtámogatások folyamatos bővülése igazi pénzesőt hozott a gyerekesek vagy gyermeket vállalók számára, de a programok közül 2022-ben több is véget ér. Így aki szeretne kihasználni minden lehetőséget, annak már sietnie kell. Összesítettük, mennyi pénzt lehet kapni támogatásként lakásépítésre vagy vásárlásra.
18109684
A bevezetése óta csaknem a leggyengébb eredményt produkálta a babaváró hitel a friss folyósítási adatok szerint. Most ráadásul rekord mértékben emelkedett a speciális büntetőkamatát meghatározó referenciamutató.
18088900
Enyhe mérséklődés jellemezte a hitelpiacot novemberben az MNB friss adatai szerint. A süllyedő kölcsönkihelyezés alól egyedül a még mindig rendkívül magas összegben folyósított lakáshitelek jelentettek kivételt. A személyi kölcsönök folyósításának csökkenése azonban folytatódott, az új babaváró hitelek összege pedig az őszi esés után alig haladja meg a valaha volt legalacsonyabb értékét.
18058552
Várhatóan még 2022 első felében kimerül a Zöld Otthon Program 200 milliárd forintos kerete
17924398
Összefoglaltuk, melyik állami támogatás esetén mire számíthatunk, ha felbontjuk a házasságot.
17531605
Ismét rekordot döntött, 2,98 százalékra emelkedett a babaváró hitel referenciakamata, ami a támogatás elvesztése esetén a visszafizetendő összeget határozza meg.
17481292
Októberben nagyot zuhant a lakáshitelek folyósítása. A bankok által kihelyezett 108,2 milliárd forint ugyan még így sem mondható alacsonynak, de az október 4-től induló kedvezményes zöld lakáshitelek még nem jelentek meg a folyósításokban.
17481199
Módosulnak 2022. januártól a jövedelemarányos törlesztési mutató szabályai, ami érinti a babaváró hitel önerőként való felhasználását is, emellett gördülékenyebbé válik a hitelbírálat folyamata is.
17284114
Októberben sem tudott visszazárkózni a lakossági hitelkereslet a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index alapján, amely a főbb lakossági hiteltípusok iránti érdeklődést az internetes keresések alapján vizsgálja.
17188009
Szeptemberben ismét nőtt a lakáshitelek folyósítása az MNB közlése alapján. A 125,4 milliárd forintos havi hitelkihelyezés alig marad el a nyár eleji rekordtól, vagyis a jelzáloghitelek terén még a drágulást okozó alapkamat-emelés sem tudta lehűteni a kedélyeket.
17045881
Kiszámoltuk, hogyan lehet zöld hitelből megvásárolni egy 60 millió forintos ingatlant.
16709020
Ismét emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciakamat, az ÁKK által közzétett új érték 2,22 százalék - ez 18 bázispontos emelkedésnek felel meg az előző havi referenciaértékhez képest.
16562431
Február közepéig visszakapják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót a gyermeket nevelő szülők, legfeljebb 809 ezer forintig. Az összeg viszont csak a befizetett adóra jár vissza, így a családi adókedvezmény miatt már megspórolt adót nem kaphatja vissza még egyszer a családos munkavállaló. De ha elegendően nagy az adóalapja, akár mindkettő beleférhet. A Bank360 kiszámolta, mekkora fizetés kell ehhez.
16480726
Augusztusban először volt magasabb a személyi kölcsönök folyósítása a babaváró hitelekhez képest. A két népszerű szabad felhasználású hitel helycseréjét indokolhatja, hogy a személyi hitel népszerűsége már hónapok óta töretlen, a babaváró kölcsön folyósítása pedig hónapok óta 50 milliárd forint alatt marad, emellett a nyári születésszámok sem voltak magasak.
16480732
A nyár eleji rekordok után augusztusban csökkent a havi lakáshitelezés az MNB közlése alapján.
16206745
Az Erste Bank a babaváró hitel 2019-es indulása óta több mint 200 milliárd forint kölcsönt folyósított ügyfeleinek, ez az összes folyósított babaváró hitel 12 százalékát teszi ki - derül ki az Erste Bank közleményéből. A házaspárok több mint 90 százaléka a maximális, 10 millió forint mellett döntött, a hitelek 50 százalékánál pedig már fel is függesztették a törlesztést, mert a magzat elérte a 12 hetes kort. Az új igénylők most akár 100 ezer forintos kedvezményt is igénybe vehetnek.
16107172
Tovább emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciamutató - az előző hónaphoz képest 1,98 százalékról 2,04 százalékpontra - 2 százalék feletti mutatóra a támogatás bevezetése óta nem volt példa. Cikkünkben annak számoltunk utána, hogy a magasabb referenciakamat mekkora visszafizetendő összeget jelentene abban az esetben, ha az igénylő házaspárnak mégsem születne gyermeke.
16032130
Júliusban négy hónap után először nem döntött rekordot a havi lakáshitelezés az MNB csütörtök reggeli közlése alapján. A 132,5 milliárdos havi kihelyezés azonban így is alig marad el a korábbi rekordtól, és továbbra is pezsgő lakáshitelpiacra utal. A személyi kölcsön és a babaváró hitel folyósítása is kis mértékben csökkent az előző havi értékhez képest, ugyanakkor mivel a nyár elején nagy intenzitás jellemezte a lakossági hitelfelvételt, ez a nyár közepi mérséklődés is még magas szintű folyósításokat hozott a legnépszerűbb lakossági hiteleknél.
15798616
Júniusban ismét 50 milliárd forint feletti folyósítást ért el a babaváró hitel, az MNB közlése szerint 52,7 milliárd forintot helyeztek ki a bankok az egy gyermek vállalása után kamatmentes, államilag támogatott kölcsönből.
15652990
1,89 százalékról 1,98 százalékra, a szeptemberben igénylőkre már a magasabb érték fog vonatkozni.
15652624
Eddigi legalacsonyabb értékét vette fel júliusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index, mely a nagyobb lakossági hiteltípusok iránti online keresletet méri.
15578842
Ismét rekordösszegű lakáshitelt folyósítottak a hitelintézetek Magyarországon – derült ki az MNB hétfő reggeli adataiból. A személyi kölcsönök volumene is nőtt az előző hónaphoz képest, amivel a válság előtti szinthez közelítenek, emellett a babaváró hitel is újra 50 milliárd forint felett teljesített.
15404941
A lezárások kezdete óta nem alakult érdemben 50 milliárd forint felett a babaváró kölcsön felvétel, vagyis tartós törést szenvedett el a hiteltípus.
15311146
A büntetés mértékét meghatározó ügyleti kamat ugyanis nem kötődik az MNB által meghatározott legfontosabb kamatszinthez.
15252361
Tovább emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciaérték, 1,89 százalékra az előző havi 1,83 százalékról. Ez azt jelenti, hogy az augusztusban igénylők szerződésébe magasabb ügyleti kamat kerül be, mint azoknak, akik még júliusban veszik fel a kölcsönt - ez az esetlegesen visszafizetendő kamattámogatás összegére van hatással. Kiszámoltuk, mennyit kellene visszafizetnie az igénylőknek, ha elveszítenék öt év után a kamattámogatást, emellett azt is összefoglaltuk, hogy az éppen kétéves kölcsön hogyan teljesített az elmúlt időszakban.
15200632
Az utóbbi másfél év legalacsonyabb internetes érdeklődése jellemezte a lakossági hitelpiacot májusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adatai szerint. A lakáshitel, a babaváró, és a személyi hitelek iránti netes keresések száma is csökkent.
15080362
Július elsején pontosan két éve indult el a babaváró hitel, mely legfeljebb 10 millió forint kamattámogatott kölcsön igénylését teszi lehetővé a fiatal házaspárok számára. A kezdeti nagy érdeklődés néhány hónap alatt alábbhagyott, a folyósítás viszont azóta is átlagosan havi 50 milliárd forint körül alakul - a keresletet a koronavírus-járvány sem tudta visszafogni. Összefoglaltuk a gyermekvállalást ösztönző hitel legfontosabb eredményeit az elmúlt két évből.
15010324
Március és április után újabb rekordot állított be a lakáshitelezés Magyarországon – derült ki az MNB csütörtök reggeli adataiból. A személyi kölcsönök már majdnem visszakúsztak a válság előtti szintre, a ma kétéves babaváró esetében viszont továbbra sem látszik visszapattanás.
14958283
Áprilisban enyhén visszaesett a babaváró hitelek folyósítása az MNB adatai alapján. A gyermekvállalás mellett kamatmentes hitelből ugyanis 49,7 milliárd forintot helyeztek ki a tavasz közepén.
14828509
Hónapok óta emelkedő tendenciát mutat a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciaérték - a korábbi 1,70 százalékos érték 1,83 százalékra nőtt júniusban; utoljára a támogatás indulásakor volt ilyen magas a referenciamutató. De mit jelent ez az igénylőkre nézve? Mit befolyásol az emelkedő referenciamutató és mikor jelenthet hátrányt az új igénylőknek a jelenlegi trend? Cikkünkben a babaváró hitel aktuális kérdéseit jártuk körbe.
14771587
Hiába a harmadik hullám tavaszi lezárásai, a lakáshitel áprilisban újra 100 milliárd forint feletti havi folyósítást könyvelhetett el, csakúgy, mint márciusban. A személyi kölcsön mindeközben stagnált, a babaváró hitel pedig enyhe mértékben visszaesett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtök reggeli közlése alapján – áll a Bank360 gyorselemzésében.
14575600
Enyhe mértékben emelkedett a hitelek iránti online érdeklődés áprilisban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index legújabb havi adatai szerint.
14329213
A babaváró támogatás legvonzóbb eleme a kamatmentes törlesztés, ami az első öt évben minden igénylőt megillet - ezután csak azokat, akik teljesítették a gyermekvállalás feltételeit. Kiszámoltuk, hogy egy személyi kölcsönnel vagy a babaváró hitellel járunk-e jobban abban az esetben, ha nem tervezünk gyermekvállalást.
14238040
Tovább emelkedett a babaváró hitel kamatát meghatározó referenciaérték, ami azt jelenti, hogy a júniusi igénylőknek magasabb ügyleti kamattal fogják tudni felvenni a kölcsönt, ez pedig az esetleges visszafizetésnél jelenthet gondot. Kiszámoltuk, mekkora összeget kell visszafizetni azoknak, akik az első öt évben nem tudják teljesíteni a gyermekvállalásra vonatkozó feltételeket.
14183650
Átlépte a 100 milliárd forintot a 2021. márciusban folyósított lakáshitelek összege, amire még nem volt példa. Új erőre kapott a babaváró hitel is, a személyi kölcsön pedig elérte a tavaly márciusi, járvány előtti szintet - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett folyósítási adatokból. A Bank360.hu elemzői összefoglalták a márciusi eredményeket.
14042869
Februárban visszakapaszkodott mélypontjáról a havi babaváró hitelfolyósítás az MNB közlése alapján, az év második hónapjában ugyanis 46,8 milliárd forint volt az államilag támogatott, gyermekszületés esetén kamatmentes hitel folyósított volumene. Bár ezzel egyértelműen javított a babaváró, így is elmarad a tavalyi átlagos havi hitelkihelyezéstől. A születésszámok alapján pedig lassan körvonalazódik a hiteltípus jövőbeli lejtmenete, hiszen ugyanannyi gyermekszületésre már kevesebb hitelfolyósítás esik.
13792669
A koronavírus harmadik hullámával jelentősen megcsappant az érdeklődés a főbb lakossági hitelek iránt – derül ki a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index márciusi adataiból. A 2021 februárjában indított statisztikai mutató havi rendszerességgel jelzi internetes keresési adatok, valamint a Bank360 saját adatai alapján, hogy miképpen változik az online kereslet a főbb lakossági hiteltípusok iránt.
13707847
A kilábalás korai jeleit mutatta a lakossági hitelpiac februárban az MNB ma reggeli közlése alapján. A lakáshiteleket és a babaváró hiteleket azonnali visszapattanás jellemezte a gyenge januári adatok után, a személyi hitelek folyósítása pedig utoljára tavaly márciusban volt magasabb. Összességében mindhárom fő hiteltípus alatta maradt még a koronavírus előtti szinteknek, de talán megtették az első lépést a kilábalás felé.
13329652
Januárban negatív rekordot ért el a babaváró hitelfolyósítás az MNB közlése alapján. Az év első hónapjában ugyanis a babaváró hitelek új szerződéses összege mindössze 35,6 milliárd forint volt, ami az eddigi legalacsonyabb folyósítási érték az akár tízmillió forintos, kamatmentes állami hitel 2019 nyári indítása óta. A Bank360 megvizsgálta, hogy lehet-e összefüggés az év eleji alacsony folyósítás és a születési adatok között, amik szintén csökkenést mutattak januárban.
12940705
Akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is igényelhetnek a gyermeket nevelő szülők saját ingatlan felújítására, ha okosan terveznek. De hogyan érdemes belevágni? Mit érdemes végiggondolni a felújítás előtt és hogyan érdemes gazdálkodni? Cikkünkben sorvezetőt adunk a felújításhoz, hogy minél gördülékenyebben menjenek a munkálatok és az igénylés.
12924889
A lakosságnak szóló állami támogatások egy részével valamilyen lakáscél valósítható meg. A támogatásoknak azonban speciális feltételei is vannak, ráadásul ezeket több esetben nemcsak az igényléskor, hanem utána még évekig teljesíteni kell. A Bank360 elemzői összegyűjtötték, milyen következményekkel jár, ha valamilyen körülmény miatt vissza kell fizetni a különböző állami támogatásokat.
12906061
A januári biztató adatok után februárban visszaesett az internetes érdeklődés a fontosabb lakossági hitelek iránt – derült ki a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index adataiból. A 2021 februárjában elindított statisztikai mutató mostantól havi rendszerességgel jelzi internetes keresési adatok, valamint a Bank360 saját adatai alapján, hogy miképpen változik az online lakossági hitelkereslet, és milyen folyamatok rajzolódnak ki lakáshitelek, személyi kölcsönök és a babaváró hitel tekintetében.
12924844
Januárban sem tudott kikászálódni a lakossági hitelpiac a koronavírus-járvány okozta visszaesésből. Lanyha hitelfolyósítás jellemezte továbbra is a hazai hitelezési folyamatokat, ami a babaváró hitelnél és a lakáshiteleknél mind éves, mind pedig havi összehasonlításban jelentős csökkenést jelentett, a személyi hitelek pedig csak 2020 decemberéhez képest tudtak valamelyest javítani.
12822584
2020-ban a második és harmadik negyedévi visszaesés után a negyedik negyedévben magasabb volt a számlaforgalom, mint 2019 negyedik negyedévében a K&H Bank vállalati ügyfelei körében. Tavaly dübörgött az innováció a banknál, ami piaci átlag feletti eredményt tudott elérni.
12539888
Eddig kizárt családok számára válik elérhetővé a babaváró hitel egy jogszabály-változásnak köszönhetően. A legfeljebb 10 millió forint hitel vissza nem térítendő támogatássá is alakítható.
12426422
Egyre több választási lehetősége van azoknak a családoknak, akik a meglévő ingatlanjukat szeretnék bővíteni vagy felújítani. Több célra speciális állami támogatás vehető igénybe, de akár szabad felhasználású kölcsönből is megoldható a felújítás, ha úgy jön ki a lépés. Nem mindegy, hogy egy ilyen helyzetben melyiket választja a család, hiszen akár több százezer forintos eltérés is lehet a végösszeget tekintve. Megnéztünk néhány életszerű szituációt, ami segíthet a döntésben, illetve azt is összefoglaltuk, hogy mire érdemes odafigyelni a felújítás előtt.
12418904
Ahogy várható volt, rajta hagyta a nyomát a koronavírus-járvány a hitelpiacon is 2020-ban - derül ki a Bank360 gyorselemzéséből, melyet a Magyar Nemzeti Bank szerdán publikált adataiból készítettek. A lakáshitelek ugyan tudtak szépíteni az őszi hónapokban, a személyi kölcsönök ugyanakkor alacsony szinten ragadtak.
12366794
Jelentős eltérések vannak az állami támogatások között abból a szempontból, hogy az igényléshez szükséges, megfelelő időtartamra érvényes társadalombiztosítási jogviszonyba beszámítható-e a hallgatói jogviszony időtartama, valamint, hogy igényelhető-e az adott támogatás diákként vagy hallgatóként. A Bank360 elemzői megvizsgálták, pontosan milyen szabályok vonatkoznak e tekintetben a legnépszerűbb állami támogatásokra.
12090314
Az állami család- és lakástámogatásokat a kormány szigorú feltételekhez köti, különösen a társadalombiztosítási jogviszonyt illetően. Az egyes támogatásoknál eltérhet, hogy pontosan milyen hosszú jogviszonyt kell igazolni, ezen belül pedig azt is több esetben megszabják, hogy az igazolt jogviszonyt milyen arányban fedheti le közfoglalkoztatotti jogviszony. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik támogatás vehető igénybe közmunkásként.
12059135
A kormány családpolitikájának évek óta részét képezi a lakástámogatási rendszer folyamatos bővítése - laikusként egyre nehezebb eligazodni az elemek között. Melyik kire vonatkozik, mennyi pénzt jelent és mit kell tenni, hogy igénybe lehessen venni? Ezekre a kérdésekre választ adva segítünk eligazodni a jelenleg elérhető állami támogatások útvesztőiben.
11814242
Vegyes képet mutatnak a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent, 2020 novemberére vonatkozó hitelstatisztikái – derül ki a Bank360.hu gyorselemzéséből. Bár a babaváró hitelek mérföldkőhöz érkeztek, a személyi kölcsönökön még a Black Friday sem tudott segíteni.
11660336
Az idei évre hitelezési szempontból is rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány, ez az elmúlt hónapok folyósítási adatain is megmutatkozott. Megnéztük, mi olvasható ki az októberi folyósítási adatokból és mire számíthatunk a lakossági hitelezésben 2021-ben.
11531714
A csecsemőgondozási díj (CSED) összege a bruttó fizetés 100 százaléka. A Bank360.hu összegyűjtötte a legfontosabb részleteket a CSED-ről.
11500352
Szerda délelőtt derült ki, hogy lényeges kedvezményeket tesz a kormány az otthonteremtési támogatások tekintetében. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette: meghosszabbítják a lejáró határidőket és kitolják az életkori határokat a veszélyhelyzet lejártát követő 30. napig.
11445734
6 híján 1000 milliárd forintnyi babaváró hitelt folyósítottak a bankok 2019 júliusa óta.
11445686
A házassági szerződés sokunk fejében valami olyat jelent, ami csak a gazdagokat érinti, akik nem szerelemből házasodnak, és akkor kerülünk a legközelebb hozzá, ha valamilyen sorozatot nézünk a tévében. Pedig ez egyáltalán nincs így. A Bank360.hu megmutatja, melyek azok az esetek, amikor a legigazabb és tartósabb szerelem mellett is megéri házassági szerződést kötni.
11069813
Az elmúlt hónapokban több fiatal házaspár is azzal a kérdéssel fordult a Bank360.hu szakértőihez, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy külföldről hazatérve fel tudják venni a babaváró hitelt. Utánajártunk, milyen nehézségekkel szembesülhetnek a külföldről hazatérő fiatal házasok, illetve, hogy mire érdemes odafigyelniük az igénylés során.
11068559
Az elmúlt időszakhoz képest rekordmagasra, 1,66%-ra emelkedett a babaváró hitelhez tartozó referenciakamat - derül ki a Bank360.hu elemzéséből. Az ÁKK által közzétett statisztikák alapján tavaly augusztus óta nem volt ilyen magas ez az érték.
10978004
A koronavírus-járvány továbbra is sújtja a fogyasztási hitelpiacot: a személyi kölcsönök folyósítása továbbra is alulmúlja a tavalyi eredményeket. A lakáshitelek terén viszont még a tavalyinál is nagyobb az aktivitás az ügyfelek részéről - kérdés, hogy ez kitart-e év végéig, vagy inkább megvárják a vevők az Otthonteremtési program 2021-ben induló elemeit. Cikkünkben a Magyar Nemzeti Bank 2020 szeptemberére vonatkozó folyósítási adatait foglaltuk össze.
10899302
A babaváró hitel szigorúbb feltételei közé tartozik a társadalombiztosítási (TB) jogviszony igazolása; az igényléshez legalább a házaspár egyik tagjának három év folytonos jogviszonnyal kell rendelkezni. Mely esetekben felel meg a jogviszony, és melyekben nem? A kérdés összetett, és még mindig vannak olyan tévhitek, amelyekről érdemes beszélni - ezeket tisztázzuk ebben a cikkben.
10853780
Az otthonteremtési program öt új elemmel bővült az utóbbi hetekben, valamint maximalizálni akarja a kormány a jelzáloghitel felvételekor esedékes közjegyzői díjakat is. Összefoglaltuk a tudnivalókat, és kiszámoltuk, milyen megtakarítások jelenthetnek egy ingatlan vásárlásnál.
10853720
Az előző hónapok stabilitása után újra emelkedni kezdett a babaváró hitelhez kapcsolódó referenciakamat - derült ki a Bank360.hu elemzéséből. Ezzel az emelkedéssel visszakúszott a májusi 1,5 százalékos szint közelébe, ami rossz hír lehet azoknak, akik fontolgatják a hitelfelvételt.
10492442
Bár lehet, hogy egyelőre más dolgok sokkal fontosabbnak tűnnek, mégis érdemes már fiatalon elkezdeni a jövő tervezését anyagi szempontból. Minél korábban kezdi el valaki tudatosan kezelni a pénzügyeit, annál kisebb ráfordítással tud jó eredményeket elérni. Ráadásul a magyar állam sok esetben támogatásokkal segít.
10259624
Egy jól időzített hitelkiváltással akár több százezer forintot is lehet spórolni, ennek ellenére még mindig kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik a legelőnyösebb módja jelenleg egy meglévő lakáshitel elő- vagy végtörlesztésének.
10250264
Továbbra is alacsony, mindössze 1,4% a babaváró hitel referenciahozam értéke - derült ki a Bank360.hu elemzéséből, amelyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hónap elején közzétett statisztikái alapján készített.
10223432
A cikkben részletesen elmondjuk, hogyan működnek a Bank360 hitel kiszámoló kalkulátorai és mire érdemes figyelni, amikor használjuk őket.
10135013
A Magyar Nemzeti Bank részletes statisztikákat vezet a lakossági hitelállományról. Ezeket az adatokat most belesűrítettük egy infografikába, így egyetlen rövid videóban nézhetjük meg termékekre bontva, hogyan változott a lakossági hitelpiac az elmúlt tíz évben.
9293639
Bár a járvány a lakossági hitelezésben is éreztette a hatását, hiszen majd 60%-kal csökkent a fogyasztási hitelek iránti érdeklődés, addig ez a szám a babaváró hiteleknél csupán 20% volt. A babaváró hitel tavaly júliusi indulása óta már százezer házaspár élt a kedvezményes hitel lehetőségével, a folyósított hitel összege meghaladja a 700 milliárd forintot. Cikkünkben megnézzük, miben rejlik a termék sikere.
10084715
A múlt hónaphoz hasonlóan ismét csökkent a babaváró hitel kamatát meghatározó referenciaérték, 1,48 százalékról 1,40 százalékra. Ez azt jelenti, hogy a szeptemberi igénylők alacsonyabb kamattal számolhatnak, ha esetlegesen vissza kell fizetniük a támogatást - cikkünkben annak jártunk utána, hogy mennyivel.
9955361
A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint személyi kölcsönből, lakáshitelből és babaváró hitelből is többet folyósítottak a bankok júniusban, mint az azt megelőző hónapban. A jelzáloghiteleknél március óta először nőtt a kihelyezett hitelösszeg, a személyikölcsön-kihelyezés pedig 10 milliárd forinttal haladta meg az áprilisi szintet. A babaváró hitel a vírus ellenére is kiegyensúlyozott eredményeket mutat.
9837854
A koronavírus járvány a hiteligénylőket és a bankokat is óvatosabbá tette: az előbbiek egy része későbbre halasztotta az igénylést, a hitelintézetek többsége pedig szigorúbb feltételekhez kötötte a kölcsönfelvételt. A Bank360.hu annak járt utána, hogy a járvány milyen hatással volt a jövedelmi feltételekre, valamint, hogy a szigorúbb feltételek mellett nehezebb-e kölcsönhöz jutni.
9693506
Átlépte a százezret a babaváró támogatást igénylő házaspárok száma. A bankok összesen 784 milliárd forintot folyósítottak a magyarok új kedvenc kölcsönéből. A népszerűség nem meglepő, a Bank360.hu összefoglalta, hogy miért vált a fiatal házasok kedvencévé a kölcsön.
9666764
Idén először csökkent a babaváró hitel referenciakamata, 1,50 százalékról 1,48 százalékra. Az állami támogatással igényelhető kölcsön ügyleti kamata tavaly novemberben érte el a mélypontot, azóta emelkedő tendenciát mutatott - ennek szakadt most vége. A Bank360.hu annak járt utána, hogy mit jelent a referenciamutató változása azok számára, akik babaváró hitel igénylés előtt állnak.
9607220
A hazai bankok az állami támogatású hitelekhez sok esetben előírják a hitelfelvevő adótartozásmentességének és büntetlenségének bizonyító okiratát. A Bank360.hu most megnézte, melyik hitelhez kell erkölcsi bizonyítványt is csatolni, és melyik esetében elegendő csak egy nyilatkozat az eredeti dokumentum helyett. Bár az erkölcsi bizonyítvány beszerzése nem annyira bonyolult, mégis plusz feladatot jelenthet az ügyfeleknek.
9291548
Egy éve igényelhetik a fiatal házaspárok a babaváró hitelt, mely a Családvédelmi akcióterv részeként indult el tavaly júliusban. Az évforduló alkalmából a Bank360.hu sorra vette a legfontosabb eredményeket és tapasztalatokat. Kiderül többek között, hogy érezhető-e már a babaváró hitel hatása, illetve hogy az igénylők hány százaléka élt a szüneteltetés és a tartozás elengedés lehetőségével.
9288428
A koronavírus járvány fontos kérdés elé állította a nagy napra készülő jegyespárokat: polgári szertartás szűk körben vagy halasztás? A statisztikák arra utalnak, hogy sokan döntöttek az utóbbi mellett, és inkább az év második felére vagy jövőre halasztották a lakodalmat. Milyen felmerülő költségekkel kell számolniuk a pároknak a lemondott szolgáltatások miatt? Mit tehetnek a szerelmesek ebben a helyzetben? Ezekben a kérdésekben segít eligazodni a Bank360.hu, hogy az újraszervezéshez tervezhetőbbek legyenek az anyagiak.
9209288
A családtámogatási program több elemét is érintette a 2020. május 29-én közzétett rendeletmódosítás: a hatályba lépés után változnak a babaváró hitel, a CSOK és a jelzáloghitel elengedés feltételei is. Összefoglaltuk, pontosan milyen módosítások történtek, és hogy ezek hogyan és mikortól érintik az igénylőket.
9086390
Alaposan rányomhatta bélyegét a koronavírus az áprilisi hitelezésre, ha az érdeklődések alakulásából indulunk ki - derül ki a Bank360.hu vizsgálatából.
8733131
Jelentős engedményeket vezetett be a kormány a lakás- és családtámogatásokkal kapcsolatban. A cél egyértelmű: ne essenek el az igénylők a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a CSOK-tól, a babaváró hiteltől és a többi népszerű családtámogatástól. De vajon elég segítséget jelent az igénylőknek az állami segítség, vagy így is sokan szorulhatnak ki a jogosultak köréből? Ennek járt utána a Bank360.hu.
8442338
CSOK, babaváró hitel, jelzáloghitel-elengedés és nagycsaládos autóvásárlási támogatás is érintetlen marad a koronavírus ellenére is.
8242676
Ahol már van kettő, ott elfér a harmadik is – szokták mondogatni szülők, amikor a harmadik gyermek tervezéséről beszélgetnek. Valószínűleg igen, és a jelenlegi állami támogatásoknak köszönhetően még pénzügyileg is számottevően jobban járhatnak a családok, ha vállalnak egy harmadik gyermeket.
8156123
A jegybank azt szeretné, ha a bankok a vírushelyzetben olyan online felületet alakítanának ki, amelyre az ügyfelek feltölthetik elektronikusan kiállított dokumentumaikat.
8065061
Az OTP Bank a mai naptól befogadott hiteligénylések esetén jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit - értesült a Bank360.hu. A szigorítás előszele lehet annak, ami az 5,9 százalékos THM-ű személyi kölcsön igénylőire vár.
7640604
A legfrissebb jegybanki adatok szerint bár két számjegyű ütemben bővült a lakossági hitelezés 2019-ben, nincs ok az aggodalomra, a túlfűtöttség jelei nem látszanak. Azért a babaváró hitel miatt alaposabban figyelnek a hitelkockázatokra. Megnéztük 2020 januárra vonatkozó fejleményeket, de az is kiderül, hogyan teljesítettek a lakáshitelek, fogyasztási hitelek és az állami termékek tavaly.
7249159
A novemberi mélypont óta folyamatosan emelkedik a babaváró hitelre vonatkozó referencia kamat. Összefoglaltuk, mit jelent ez azok számára, akik most szeretnék igényelni az államilag támogatott kölcsönt.
6929206
A hiteligénylési kedv 2019-ben is felülmúlta az előző évet - ezt nemcsak az MNB statisztikái támasztják alá, hanem a Bank360.hu oldalán elvégzett kalkulációk is. Közel kétszer annyian keresték nálunk a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatot, mint 2018-ban, ezenkívül az átlagosan kalkulált hitelösszeg is nőtt.
6838162
2020-ban a bruttó miminálbér 161 ezer forint, a bankok azonban arra kíváncsiak, mennyi ebből a nettó. Ez adókedvezmények nélkül 107 065 Ft. Ez az összeg vajon mekkora hitelhez elegendő?
6629731
A babaváró hitel igénylés első lépése a TB jogviszony igazolás beszerzése, enélkül nem lehet elindítani a bankoknál a folyamatot. Az elvárt 3 éves folyamatos jogviszony a legszigorúbb feltétel, így nem véletlen, hogy az igénylők egy részének gondot jelent ennek a teljesítése.
6500623
Rohamtempóban fejlődik a bankszektor, hatalmas változások jönnek a lakossági szegmensben 2020-ban. A Bank360.hu összegyűjtötte az idei évre szóló várakozásait és azokat az újdonságokat, amelyek nagy hatással lehetnek a lakossági pénzügyek világára.
6481675
Egy 10 millió forintos kölcsönt szinte bármelyik banknál felvehetünk, az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy melyik terméket választjuk, mert akár milliós különbség is lehet a teljes visszafizetendő összegben. A Bank360 utánajárt, hogy mire számíthatunk, ha személyi kölcsönt, jelzáloghitelt, esetleg a babaváró hitelt választjuk.
6467785
A babaváró hitel hónapok óta pörög, de még mindig sok kérdés érkezik hozzánk, ami az elvárt társadalombiztosítási jogviszonnyal kapcsolatos. Cikkünkben ízekre szedjük a rendelet erre vonatkozó részét, tisztába tesszük a feltételeket, és összegyűjtjük a leggyakoribb tévhiteket a témával kapcsolatban.
6121614
A babaváró hitel termékenységre és születésszámra gyakorolt hatása egyelőre nem mérhető, az azonban igen, hogy lecsaptak a családok a lehetőségre. Az MNB a babaváró hitel bevezetése után azt prognosztizálta, hogy éves szinten hozzávetőleg 250-300 milliárd forint értékben igényelnek majd a családok kedvező kamatozású babaváró hitelt, ami 25-40 ezer ügyletet jelent.
6103404
Az év első hat hónapjában brutális mennyiségű pénz áramlott az új szuper-állampapírba: 882,7 milliárd forint, ami nagyjából annyi, mint amennyi lakáshitelt kihelyeztek a bankok ugyanezen idő alatt. A rendkívül kedvező hozamokkal bíró állampapír el is csábított jónéhány befektetőt a lakáspiactól.
5914413
A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat folyamatosan csökken az indulás óta: a júniusban közzétett 2,10 százalékos érték novemberre 1,00 százalékra apadt. A legutóbb közzétett 1 százalékos érték december elejétől aktuális, így a korábbinál is kisebb összeget kell visszafizetni azoknak, akik elvesztik a kamattámogatást. Megnéztük, mennyit jelent a visszafizetésnél a kedvezőbb kamatláb.
5914356
Megfeleltek minden feltételnek, beadtátok az összes szükséges dokumentumot, mégis elutasított a bank? Sajnos ez előfordulhat, de nincs veszve semmi: mutatjuk, mit tehettek, ha elsőre nem jött össze a babaváró hitel igénylés.
5365473
A babaváró hitel indulásakor a legtöbb bank jóváírási akcióval igyekezett minél több ügyfelet magához csalogatni, így akár több tízezer forintot is spórolhattak az igénylők. Néhány bank azóta meghosszabbította vagy módosította az akciót. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik banknál meddig élhetünk az akciós ajánlatokkal.
5160483
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közlése szerint október 1-jén 1,16%-ra csökkent a babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat. Ez azt jelenti, hogy a novemberben igénylők minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a 10 millió forintos kamatmentes hitelt. Összefoglaltuk, mennyit lehet nyerni a babaváró hitel kamatcsökkentéssel.
5137506
Megvizsgáljuk, milyen lehetőségeink vannak egy hasznát, 25 millió forintba kerülő lakás megvásárlására ha nem rendelkezünk önerővel. Megnézzük, milyen állami támogatásokat vehetünk igénybe a gyerekek után.
5024841
Kitűzted magad elé a következő célt, már csak a megfelelő pénzügyi termék kiválasztása van hátra? A banki hirdetések között könnyű elveszni, ezért készítettük ezt az iránytűként szolgáló cikket - így felkészülten érkezhetsz a bankba és egyszerűbben tudod kiválasztani a számodra megfelelő hitelt. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a személyi kölcsön, a lakáshitel és a babaváró hitel jellemzőit, illetve azt is eláruljuk, hogy melyiket milyen élethelyzetben érdemes felvenni.
5028105
Milyen lehetőségeink vannak egy 32 milliós újépítésű lakás megvásárlására 3 millió forint önerővel? Milyen állami támogatásokat lehet igénybe venni a gyerekek után? A cikkből kiderül.
5014251
36 ezer igénylést adtak be közel két hónap alatt a Családvédelmi akcióterv valamelyik elemével kapcsolatban. Vajon hogyan teljesített az indulás után a babaváró hitel, a falusi CSOK és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása? Cikkünkben a júliusban induló Családvédelmi akcióterv részeredményeit foglaltuk össze.
4845039
Ebben a cikkben azt nézzük meg, mik a lehetőségeink akkor, ha egy használt 60 négyzetméteres lakást néztünk ki 38 millióért. Most is 5 millió forint megtakarítással számolunk önerőként. Lássuk, mihez tudunk kezdeni gyerekkel és gyerekek nélkül!
4746060
Július 1. óta több ezer házaspár adta be a babaváró hitel igénylést, sokan már a folyósításon is túl vannak. A nagy érdeklődés azonban még mindig tart, de többen azért nem tudták még megkötni a szerződést, mert az első próbálkozásnál elutasította őket a bank. Ők megtehetik, hogy az elutasítás után újra beadják az igénylést egy másik hitelintézetnél. Összefoglaltuk, hogy mire érdemes odafigyelni, vagy min érdemes változtatni, hogy biztosan megfelelj minden feltételnek.
4575069
A babaváró hitel a rendeletben leírtak alapján leginkább a szabad felhasználású személyi kölcsönre hasonlít, hiszen az igényléshez nem kell önerő és ingatlanfedezet, a felvett összeget pedig bármilyen célra fel lehet használni. A gyakorlatban azonban nem ennyire egyszerű, ha ingatlant szeretnénk vásárolni, vagy a meglévő hitelünket szeretnénk kiváltani a babaváró hitel segítségével.
4459533
A várakozásoknak megfelelően ismét brutális albérlet árakkal lehet találkozni a fővárosban - vajon ki tudja ezeket kifizetni? Mennyit “bukunk” a bérléssel? A lakásárak is az egekben - jogosan merül fel a kérdés: vajon mikor lesz nekünk is lakásunk? És hogyan? Főként akkor, ha nincs sok megtakarításunk?
4419075
Számtalan információ kering a Babaváró kölcsönnel kapcsolatban az igénylési időszak elindultával, a bankok egyik tapasztalata azonban, hogy némely esetben lelkesen, ám kissé felkészületlenül érkeznek az igénylők a fiókokba. Bár kecsegtető, hogy a konstrukció révén a kötelező 10 napos elbírálási idő miatt gyorsan lehet nagy összeghez jutni, egy hitelügylet hosszú időre, akár évtizedekre szóló szerződést jelent a pénzintézettel. Annak érdekében, hogy minél inkább felelős döntést tudjanak hozni, a Sberbank az alábbi öt fontos dologra hívja fel a hiteligénylők figyelmét.
4308387
Elvesztél a babaváró hitelhez szükséges TB jogviszony igazolásra vonatkozó részletekben? Összefoglaltunk minden fontos információt, amire szükséged lehet.
4234848

On July 1, 2019 the Hungarian government launched its new child support program that offers a government-subsidized zero-interest loan up to 10 million HUF (around 30,000 EUR). The loan could convert into a non-repayable subsidy if three children are born during the term. 
 

4208874
Az indulás óta megközelítőleg 13 ezer kalkulációt végeztek a Bank360 oldalán a babaváró hitel iránt érdeklődők. A kalkulációk alapján készítettünk egy részletes összefoglalót, melyben megmutatjuk, hogy a fiatal házaspárok hány gyermekkel számolnak az igénylés után, mekkora az átlagos havi nettó jövedelmük, mennyi hitelt szeretnének igényelni és milyen hosszú futamidőre.
4208694
Összefoglaltunk mindent, ami miatt fontos ez a hónap a bankok naptárában.
4193121
A Bank360 összefoglalta, hogy melyek lehetnek a kamatmentesség megszűnésének az okai, és hogy ez milyen pénzügyi következményekkel jár egy házaspár számára.
4140357
Július 1-től startolt a babaváró hitel igénylése, és már több bank is jelezte, hogy induló kedvezményekkel várja az igénylő házaspárokat. Ezzel kapcsolatban foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat.
4126722
A 10 millió forintos babaváró hitel kétségkívül csábító ajánlat - főleg ha a már egy gyerek után igénybe vehető kamatmentességgel is számolunk. Ne feledjük azonban, hogy alapjában véve a babaváró egy hitel termék, és mint minden ilyennek, megvannak a veszélyei és buktatói.
4126608
Bár a rendelet mától hatályos, nem minden kereskedelmi banktól tudjuk igényelni a 10 millió forintos babaváró kölcsönt. A Bank360 összeállította az indulók listáját.
4126614
“Nagyjából negyed órát vártunk, gyorsan pörög a sor” - megannyi várandós anyuka közül egy jövendőbeli szülő tájékoztatta erről a Bank360 tudósítóit, akik ellátogattak július elsején a Teve utcai kormányablakba. Hogy miért pont ide? Mert a két helyszín közül ez az egyik, ahol lehet igényelni a 3 éves TB-jogviszonyról szóló igazolást, ami alapkövetelmény a babaváró hitelhez. Az átfutási idő legfeljebb 8 nap, a dokumentumot pedig mától lehet igényelni. 
4123065
A babaváró hitel igénylés összetettebb folyamat, mint egy szabad felhasználású személyi kölcsöné, ezért érdemes végiggondolni, hogy milyen teendőink vannak hitelkérelem benyújtása előtt. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és megkérdeztük a bankokat is, hogy pontosan összeszedjük, mire számíthatunk az igénylés folyamán.
4052334
A 2019. június 26-i Magyar Közlönyben megjelent egy rövid, de fontos kiegészítés a babaváró hitelre vonatkozóan. E szerint azok a párok, akiknek 2019. július 1. és 31. között születik meg a vérszerinti gyermekük, és legkésőbb 2019. július 31-ig benyújtják a kölcsönkérelmet, jogosultak lesznek a születendő gyermekük után a kamattámogatásra és a gyermekvállalási támogatásra is.
4044681
A TB jogviszony igazolásához szükséges igazolás akár 10 napig is eltarthat. Az igazolás nélkül a legtöbb bank nem fogadja be a hitelkérelmet. Ráadásul a legtöbb igénylő nem tudja, hol és hogy tudja beszerezni a szükséges igazolást. A fenti problémák miatt valószínűleg akár hetekkel is csúszhat az első babaváró hitel igénylések benyújtása.
4038315
A babaváró hitelhez szükséges minimum havi jövedelem bankonként eltérhet. Egy helyen összegyűjtöttünk minden információt a bankspecifikus babaváró hitel kalkulátorban. Így egyetlen kattintással megtudhatod, melyik banknál kapod meg a babaváró hitelt!
4035426
A bankok saját hatáskörben döntik el, mekkora igazolt jövedelemre van szükség a 10 millió forinthoz.
4026669
Folytatjuk a babaváró hitel sorozatunkat egy olyan elképzelt fiatal pár bemutatásával, akik Budapesten szeretnének közös életet kezdeni, és családot alapítani. A magas ingatlanárak miatt azonban komolyan meg kell fontolniuk, hogy hogyan kombinálják az elérhető állami támogatásokat.
3966258
A babaváró hitel szabad felhasználású, így akár egy kölcsön kiváltására is költhető. Milyen esetekben éri meg kiváltani a meglévő lakáshitelt?
3948654
A babaváró hitel iránt rengetegen érdeklődnek, nem csoda, hogy már az indulás előtt egy hónappal tíz bank is jelezte, hogy el fognak indulni az új termékkel. Többen azt is megerősítették, hogy a rendelet hatályba lépésétől kezdve, tehát 2019. július 1-től igényelhető lesz náluk a babaváró hitel. Megnéztük, melyik bank milyen feltételekkel kínálja a 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt.
3948240
Sokan érdeklődtök a babaváró támogatással kapcsolatban, így a kalkulátorunk mellett elindítjuk a Babaváró cikksorozatot is, ahol választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Nézzük, mi a helyzet a már meglévő gyermekkel? Beleszámítanak a vállalásba?
3947772
Gondot jelentenek a babaváró támogatás feltételei? Semmi vész! A piacon továbbra is válogathatunk a kedvező személyi kölcsönök között. Ha nagyobb összeget igényelnénk önerő és fedezet bevonása nélkül, arra is van lehetőség.
3947769
Július 1-től igényelhető a babaváró hitel, amelynek az első számú feltétele a házastársi viszony. Ha ez hiányzik, a bankok elutasítják a hiteligényt, akkor is, ha egyébként minden más feltételnek megfelel a pár. Megnéztük, hogy lehet-e még üres időpontokat találni július 1. előtt az anyakönyvi hivatalokban.
3891138
Akár 8 millió forintot is bukhatunk, ha elszámítjuk magunkat: menj biztosra, és kalkulálj Magyarország első valódi babaváró hitel kalkulátorával. Tudd meg, hogy megfelelsz-e a feltételeknek és mennyi állami támogatásra számíthatsz!
3875487
Lázban tartja a fiatal házasokat a babaváró hitel. A Bank360-hoz is rengeteg kérdés érkezik az igénylés feltételeivel kapcsolatban, ezek közül gyűjtöttük össze azt az ötöt, amivel legtöbbször találkozunk.
3860289
A babaváró támogatásra azok a fiatal házasok jogosultak, ahol a feleség már elmúlt 18, de még nem töltötte be a 41. életévét. Ez a leírás sok párra igaz, de ha megnézünk minden feltételt, kiderül, hogy sokan elesnek a babaváró támogatás lehetőségétől. Ezek a babaváró hitel buktatói.
3860085
Utánajártunk, valóban befolyásolhatja-e az Európai Bizottság a babaváró támogatás feltételeit.
3858984
Utánajártunk, milyen feltételek vonatkoznak azokra a párokra, akik július elejére várják a babát, és igénybe szeretnék venni a babaváró hitelt.
3850698
Ha nem jön a gyerek, a babaváró hitel kamattámogatását vissza kell fizetni. Néhány esetben még így is megérheti felvenni a babaváró személyi kölcsönt. Nézzük a számokat!
3810330
A lakástakarékok állami támogatásának megszüntetésével felmerül a kérdés: milyen megtakarítási és kölcsön lehetőségek maradtak, amelyek segíthetnek abban, hogy minél hamarabb lakáshoz jussunk? A Bank360 hitelkalkulátor adatai segítségével szemezgettünk a lehetőségek közül.
2757195
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!