A csökkenő kamatszint felpörgette a lakáshitelpiacot, a támogatott hitelek is jól mennek, a babaváró támogatásra is megmaradt a kereslet. A 13. havi nyugdíjból sokan fizették vissza a hiteleiket, az állampapírkamatokkal pedig a jelek szerint a befektetők egy része még nem tudja, mit kezdjen, mert még a bankszámlákon hevernek.
38273452
Januárban felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között.
37761646
A családtámogatásokhoz a legtöbb esetben házasságkötésre is szükség van, és a feltételek változása nagy változást okozhat abban is, hogy éppen mennyi házasságot kötnek a fiatalok. Ezt igazolják a friss statisztikai adatok is, amelyek jól mutatják a babaváró hitel módosulásának hatását.
37695523
Nem könnyű eligazodni a gyermeket vállaló fiataloknak a 2024-től alaposan átszabott állami támogatásokban, mert a babaváró hitelt, a falusi CSOK-ot és a CSOK Pluszt akár együtt is fel lehet venni, de több ponton is csak eltérő feltételekkel. Összefoglaltuk a legfontosabb eltéréseket.
37276618
Felpörgött a hitelpiac 2023 végén. A lakáshiteleknél a kamatplafon is hozott némi fellendülést, de igazán a személyi kölcsönök és a 2024 januárjától már csak jelentősen szigorított feltételekkel felvehető babaváró támogatásra lett nagy igény. 
37088302
A lakáshiteles kamatplafon és a babaváró szigorítása meghozta a várva várt eredményt, az év végére felpörgött a hitelpiac. A bankok visszajelzése alapján pedig a december még erősebb hónap lehetett. 
36642463
6780 gyermek született 2023 novemberében, ez 6,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal hétfő reggeli tájékoztatójában. A házasságkötések száma éves szinten jelentősen csökkent tavaly óta, az őszi hónapokban azonban mintha erőre kapott volna a házasodási kedv.
36363571
Tízmillió forint a tét azoknak a gyermekvállalást tervezőknek, akik az év végével elvesztik a jogosultságukat a babaváró hitelre. A bankoknál megkezdődött a hajrá, van, ahol már csak napok maradtak az igénylésre, ezért nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni a jelentkezést. 
36246031
A lakáshitekek és a babaváró támogatás felvétele csak enyhén nő, a személyi kölcsönöket viszont továbbra is keresi a lakosság. A kártyahitelek összege aggasztó mértékben nő, ha törlesztési problémákkal szembesülnek az ügyfelek, még több személyi kölcsönt vehetnek fel hitelkiváltásra. 
35477140
A babaváró hitel szigorítását megelőző utolsó hetekben minden bank próbál még annyi új ügyfelet szerezni, amennyit lehet, és ezért akár 150-200 000 forintos jóváírást is hajlandóak adni, mindössze a sikeres szerződéskötésért cserébe.
35461708
Mintha lassacskán éledezni kezdene a lakossági hitelpiac, de az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest azonban továbbra is nagy lemaradásban van. A személyi kölcsön népszerűsége töretlen, a babaváró hitel pedig év végére, egy kisebb hajrára még feltámadhat. A Magyar Nemzeti Bank által frissen közzétett hitelpiaci adatokat elemezzük.
34953076
Havi kétszázezer forintot is elérheti a vesztesége annak, akik jövőre a CSOK-tól és a babaváró hiteltől is elesik, és a hiányzó pénzt piaci kölcsönből kell előteremtenie a lakásvásárlásához vagy házépítéséhez.
34832338
A babaváró hitel a jelenlegi feltételekkel december 31-ig vehető fel, januártól jelentősen szűkül a jogosultak köre, és megváltozik az esetleges büntetőkamat számítási módja. A babaváró hitelesek ebben a tekintetben további táborokra fognak szakadni. 
34832341
A babaváró hitel a jelenlegi feltételekkel december 31-ig vehető fel, januártól jelentősen szűkül azoknak a köre, akik jogosultak lehetnek a támogatásra. Az igénylőknek a következő évtől hatályba lépő változások mellett a szeptembertől bevezetett változásokra is figyelniük kell. Az utolsó hónapokban igénylőknek foglaltuk most össze, hogy mely módosításokat érdemes szem előtt tartani, ha még szeretnék felvenni a 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt.
34760242
A K&H Bank adózás utáni eredménye majdnem a négyszerese lett a tavalyinak az idei első félévben, de a csoport biztosítója veszteséges maradt, miután a különadók teljesen elvitték a profitját. A bank új nagy dobása egy szuperapplikáció. 
34650694
A töredékére eshet vissza a babaváró támogatás jövőre - mondják a bankok. A lakáshitelezés is csökkenhet emiatt. Az is kiderült, hogy a gazdagok a lakásukra felvett hitelből állampapírt vettek, a szegények pedig egyre nagyobb adósságba keveredtek az idén. 
34566055
A magas kamatok ellenére a háztartások egyre nagyobb adósságot halmoznak fel, de nem lakást vesznek, hanem a fogyasztásra kell az extra pénz. A banki betétek összege drasztikusan csökken, bár vannak, akik befektetik a pénzt, és nem felélik. 
34478506
Számos ponton módosulnak az állami családtámogatások feltételei szeptember elsejétől a Magyar Közlönyben közzétett változtatások szerint. Egyszerűbbé válik az igénylőknek a CSOK felvétele és az építkezés is. A támogatáshoz szükséges gyermekvállalás feltételeiben enyhített és szigorított is a kormány.
34478500
Az állami családtámogatási rendszerbe idáig számolatlanul öntötte a pénzt a kormány, akkor is, ha az eredmények nem mindig úgy jöttek, ahogyan azt elképzelték. 2024-től azonban jelentősen szűkülnek a gyermekvállalást ösztönző támogatások, ami a 30-40 év közötti városi középosztály számára lesz a legfájdalmasabb. A szegényebb településeken élők hiába vállalnának több gyermeket, nagy részük nem tud hozzájutni a támogatásokhoz, sem 2024 előtt, sem pedig utána.
34124003
A bankbetétekre hatalmas csapást mért a szocho és az infláció, százmilliárdokat vesznek ki a háztartások a bankokból, hogy befektessék valamilyen jobb hozammal kecsegtetőkbe. A friss banki adatok szerint a lakáshitelpiac továbbra is gyenge, a személyi kölcsönök viszont jól fogynak, és a babaváró támogatás iránt is nő a kereslet. 
34065548
A babaváró hitel lehetősége sokak számára megszűnik az év végével. A támogatás összege ugyan nő 2024-től, de januártól jelentősen szűkül a jogosultak köre, szigorodnak a feltételek. Emellett a bankok is kevesebb pénzt fognak kapni az igénylők után, de ez a jelenlegi feltételeken még nem látszik. A bankok egy része az elmúlt hetekben tovább emelte a babaváró hitel felvételével járó kedvezmények összegét, szinte mindenhol 150-200 ezer forint ajándékpénzt kapnak az igénylők. Ehhez minimális feltételeknek kell csak megfelelni.
33989684
Nem csak az igénylők életkorán és a felvehető összegen, de a kamattámogatás mértékén is módosított a kormány. A bankok kevesebb pénzt kapnak az államtól, és a nem teljesítők számára pedig kiszámíthatatlanná válik a visszafizetendő büntetés.
33801122
Minden hiteligénylőknek meg kell felelnie a JTM szabályozásnak is, ami a havi jövedelem terhelhetőségét maximalizálja. A szabályok 2023. július 1-től szigorodtak.
3895983
A még mindig magas büntetőkamat hamarosan jelentősen csökkenhet, ezért a babaváró hitelért hajrázó harmincasoknak érdemes várni egy-két hónapot, mielőtt az év végi első kapuzárás előtt még akár terhesség nélkül is benyújtják az igénylésüket.
33560492
Szigorít a családtámogatásokon a kormány. A babaváró hitel csak 30 év alatti nőknek jár majd, a CSOK-ból csupán a falusi változat marad meg a jövőben, az viszont jobb lesz. Az új szabályok 2024-től élnek, és a babavárónál lesz egy év átmenet.  
33509993
A magyar bankok állják a sarat, a támogatott hiteleket felvett családok azonban úsznak az adósságban, nagy kockázatot vállalnak, ha elválnak, vagy nem születnek meg a vállalt gyerekeik. A kamatstop a jegybank forgatókönyve szerint az év végéig maradhat meg. 
33050219
Akár több mint négyhavi törlesztőrészletnek megfelelő összeget is adnak pluszban a bankok a babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek, de így sincs tolongás a kamatmentes kölcsönért. A program indulása óta megtöbbszörözték az ajándékpénzt, ami már elérheti a 200 ezer forintot is.
32993057
Elszálltak a piaci hitelkamatok, a lakossági hiteladósok majdnem fele azonban semmit sem érez ebből, mert vagy az állam vagy a bankok fizetik helyettük a költségeket.
31957319
Az extra adóterhek és a kamatstop a tizedével vetette vissza a magyar Erste Bank profitját, de összességében véve sikeres évet zárt a bank.
31846205
A babaváró hitel évről évre egyre többe kerül az államnak, de nem csak azért, mert egyre több a szerződés, hanem azért is, mert a meredeken emelkedő kamatok miatt rakétaként lőttek ki a kamattámogatás költségei.
31687019
A gyermeket tervező pároknak a jelenlegi magas kamatkörnyezetben jelentős segítség a 2024 végéig 10 millió forint összegben igényelhető Babaváró hitel, amely kamatmentessé válik már az első gyermek 5 éven belüli megszületése esetén. A hitelt a legkényelmesebben, teljesen digitálisan a Gránit Banknál lehet igényelni, ahol a szerződéskötéshez sem kell kimozdulni otthonról, mert VideóBankon keresztül lebonyolítható. A gyors és könnyű ügyintézéshez most 180 ezer forint feltétel nélküli jóváírás párosul a Gránit Bankban április végéig befogadott kölcsönigénylések esetében.
31686209
A folytatás bizonytalansága miatt nagyot hajráztak a babaváró hitelek igénylői 2022 utolsó heteiben. Ennek az lett a következménye, hogy csúcskamaton vették fel a kölcsönt, aminek akkor van jelentősége, ha nem tudják teljesíteni a gyermekvállalást. A jövő hónaptól már csökken az év végén végül 2023-ra és 2024-re is meghosszabbított babaváró referenciakamata, és alighanem az igénylések száma is visszaeshet.
30984653
Egy hét alatt a második jó hírt kapják a babváró hitelt felvevők. Az igénylés kétéves meghosszabbítása után most hosszú időn először csökkent büntetőkamat, így kisebb lett a kockázata a kölcsön felvételének.
30899591
A decemberi kényszerű felfüggesztések után januártól újraindították a babaváró hiteleiket a bankok, amelyek százezres kedvezményekkel csábítják a 10 millió forintos kölcsönfelvételre a gyermeket vállaló családokat.
30821009
Több családtámogatási kedvezményt is meghosszabbított szerda esti rendeletében a kormány. A babaváró hitel, a falusi CSOK, valamint a lakásépítésekre igénybe vehető 5 milliós áfavisszaigénylés 2024 végéig meghosszabbodik. 
30781520
Hiába jelentették be a babaváró támogatás meghosszabbítását 2023-ra, jogszabály nem született róla, ezért a bankok már elkezdték a visszaszámlálást. Aki biztosra akar menni, annak már csak ez a hét maradt az igénylésre.
30596588
A kamatemelkedések miatt már hatmillió forintnál is nagyobb kedvezményt kell egy összegben visszafizetniük azoknak, akik nem tudják teljesíteni öt év alatt a babaváró támogatás feltételeit. Ha nem születik meg ennyi idő alatt egy gyermekük sem, akkor ráadásul a felvett tízmillió forintot személyi kölcsönnel felérő kamattal, 16,66 százalékkal kellene törleszteniük tovább.
30250466
Tülekednek a bankok, hogy babaváró hitelt nyújthassanak. Akár 100-150 ezer forintot is zsebre tehetnek az igénylők a kölcsönért cserébe, ha sietnek.
29346224
A Facebookon jelentette be a kormány, hogy jövőre is megmarad a babaváró hitel és a csok. Az év végén lejáró lakásfelújítási támogatás sorsa még kérdéses.
28641296
A sorozatos kamatemelések után már a legdrágább kölcsönök, a hitelkártya-adósságok költségeivel számolják az elmaradt gyerek miatti büntetést a csokra, a babaváró büntetőkamatával pedig már személyi kölcsönt is kapni. 
28139909
Nem csökken az érdeklődés a lakásfelújítási támogatás iránt egy friss kutatás szerint. Már csak az a kérdés, hogy az elvileg az év végéig tartó állami segítséget meghosszabbítja-e kormány valamilyen módon 2023-ra is.
25389505
Tovább emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamata, így minden eddiginél többet fizethetnek a házaspárok, ha nem teljesítik a gyermekvállalásukat.
25185184
Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciamutató, emiatt az esetleges büntetés mértéke is egyre csak nőtt. Ebben az ügyben lépett most a kormány, és egy százalékponttal csökkentette a büntetőkamat mértékét.
20876431
A gyermekvállalási cél megszegéséhez egyre magasabb büntetőkamatok társulnak.
19519258
Összegyűjtöttük, hogy az egyes támogatásoknál milyen feltételek vannak.
18736441
Féloldalas helyreállás jellemezte a lakossági hitelpiac 2021-es évét a Bank360 gyorsértékékelése alapján. A két évvel ezelőtti válságban is talpon maradó lakáshitelek valósággal kirobbantak tavaly az MNB friss adatai szerint, a személyi kölcsönök és babaváró statisztikák azonban kevésbé mutatnak erős hitelpiacot.
18570064
A babaváró hitel válás esetén piaci kamatozású hitellé válik, a kamat a válás napjától számolva kezd ketyegni.
18378061
A lekérdezés egyszerűen megoldható, az igazolás pedig kiváltható a KOMA-hoz való csatlakozással.
18301942
A gyermekvállalási támogatásnak köszönhetően a babaváró hitel részben vagy akár teljesen vissza nem térítendő támogatássá alakítható, vagyis ideális esetben a felvett hitelt nem kell visszafizetni.
18165652
A gyerekeseket vagy gyereket vállalókat segítő állami támogatások jelentősen megkönnyítik a lakáshoz jutást. Ha azonban kiszámoljuk a költségeket, akkor kiderül, hogy így is jelentős terhet kell vállalniuk, és a kedvezmények az induláshoz szükséges pénz előteremtésében jelentik a legnagyobb előnyt azokhoz képest, akik ilyen támogatást nem tudnak igénybe venni.
18132208
Várhatóan még 2022 első felében kimerül a Zöld Otthon Program 200 milliárd forintos kerete
17924398
Összefoglaltuk, melyik állami támogatás esetén mire számíthatunk, ha felbontjuk a házasságot.
17531605
Szeptemberben ismét nőtt a lakáshitelek folyósítása az MNB közlése alapján. A 125,4 milliárd forintos havi hitelkihelyezés alig marad el a nyár eleji rekordtól, vagyis a jelzáloghitelek terén még a drágulást okozó alapkamat-emelés sem tudta lehűteni a kedélyeket.
17045881
Kiszámoltuk, hogyan lehet zöld hitelből megvásárolni egy 60 millió forintos ingatlant.
16709020
Ismét emelkedett a babaváró hitel ügyleti kamatát meghatározó referenciakamat, az ÁKK által közzétett új érték 2,22 százalék - ez 18 bázispontos emelkedésnek felel meg az előző havi referenciaértékhez képest.
16562431
Júniusban ismét 50 milliárd forint feletti folyósítást ért el a babaváró hitel, az MNB közlése szerint 52,7 milliárd forintot helyeztek ki a bankok az egy gyermek vállalása után kamatmentes, államilag támogatott kölcsönből.
15652990
1,89 százalékról 1,98 százalékra, a szeptemberben igénylőkre már a magasabb érték fog vonatkozni.
15652624
A lezárások kezdete óta nem alakult érdemben 50 milliárd forint felett a babaváró kölcsön felvétel, vagyis tartós törést szenvedett el a hiteltípus.
15311146
A büntetés mértékét meghatározó ügyleti kamat ugyanis nem kötődik az MNB által meghatározott legfontosabb kamatszinthez.
15252361
Márciusban ismét növekedni tudott a babaváró hitel az MNB közlése szerint, a tavasz első hónapjában ugyanis 53,8 milliárd forint volt az állami kedvezményes, gyermekvállalást segítő hitel havi folyósítása.
14408140
A babaváró támogatás legvonzóbb eleme a kamatmentes törlesztés, ami az első öt évben minden igénylőt megillet - ezután csak azokat, akik teljesítették a gyermekvállalás feltételeit. Kiszámoltuk, hogy egy személyi kölcsönnel vagy a babaváró hitellel járunk-e jobban abban az esetben, ha nem tervezünk gyermekvállalást.
14238040
A piaci és az állami kamattámogatással igényelhető hiteleknél is találkozhatunk a referenciakamat fogalmával. Mit jelent ez, pontosan mit és hol kell keresni, ha figyelemmel akarjuk követni az értékeket a válság idején? Összefoglalónkban ehhez adunk útmutatót.
13141114
A pénzügyi szektorban meglehetősen aktívan telt a 2020-as év. Elindult az azonnali fizetési rendszer, rendkívüli intézkedések, mentőcsomagok jöttek a koronavírus-járvány miatt, négy év után pedig változott a jegybanki alapkamat. A Bank360.hu elemzői az év legfontosabb pénzügyi eseményeit foglalták össze, és tették idővonalra.
11563436
Babaváró hitellel már több mint 130 ezer család élt, csok-hitellel 17 ezer. Elmondjuk, miért olyan népszerűek az otthonteremtési támogatások.
11562479
Az állami támogatások többsége a gyermeket vállaló házaspárokat célozza meg - ezek akár több millió forintot is jelenthetnek a családoknak és jellemzően valamilyen ingatlancélra használhatók fel. A feltételeknek azonban nemcsak a folyósításnál kell megfelelni, hanem évekkel utána is. Ez akkor sem mindig sikerül, ha a párok törekszenek erre, előfordul ugyanis, hogy a támogatás igénylése után néhány évvel a válás mellett döntenek az igénylők. Mi a teendő ebben a helyzetben? Biztosan vissza kell fizetni a támogatást? Ha igen, pontosan mennyit? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána a cikkben.
11481197
Megjelent a meghosszabbított hitelmoratóriumról szóló törvény a Magyar Közlönyben. Nagyjából 752 000 hitelszerződés érintett. A Bank360.hu összegyűjtötte, amit a folytatódó szüneteltetésről tudni érdemes.
10653128
A családtámogatási program több elemét is érintette a 2020. május 29-én közzétett rendeletmódosítás: a hatályba lépés után változnak a babaváró hitel, a CSOK és a jelzáloghitel elengedés feltételei is. Összefoglaltuk, pontosan milyen módosítások történtek, és hogy ezek hogyan és mikortól érintik az igénylőket.
9086390
Összefoglaltuk, milyen segítségre számíthatsz fiatal házasként. Minden tudnivaló az állami támogatásokról, kedvezményekről, kamattámogatott hitelekről és egyéb lehetőségekről. Azt is elmondjuk, hogy mit kell tenned az igényléshez.
8989499
A babaváró hitel hónapok óta pörög, de még mindig sok kérdés érkezik hozzánk, ami az elvárt társadalombiztosítási jogviszonnyal kapcsolatos. Cikkünkben ízekre szedjük a rendelet erre vonatkozó részét, tisztába tesszük a feltételeket, és összegyűjtjük a leggyakoribb tévhiteket a témával kapcsolatban.
6121614
Megvizsgáljuk, milyen lehetőségeink vannak egy hasznát, 25 millió forintba kerülő lakás megvásárlására ha nem rendelkezünk önerővel. Megnézzük, milyen állami támogatásokat vehetünk igénybe a gyerekek után.
5024841
Milyen lehetőségeink vannak egy 32 milliós újépítésű lakás megvásárlására 3 millió forint önerővel? Milyen állami támogatásokat lehet igénybe venni a gyerekek után? A cikkből kiderül.
5014251
Július 1. óta több ezer házaspár adta be a babaváró hitel igénylést, sokan már a folyósításon is túl vannak. A nagy érdeklődés azonban még mindig tart, de többen azért nem tudták még megkötni a szerződést, mert az első próbálkozásnál elutasította őket a bank. Ők megtehetik, hogy az elutasítás után újra beadják az igénylést egy másik hitelintézetnél. Összefoglaltuk, hogy mire érdemes odafigyelni, vagy min érdemes változtatni, hogy biztosan megfelelj minden feltételnek.
4575069
Elvesztél a babaváró hitelhez szükséges TB jogviszony igazolásra vonatkozó részletekben? Összefoglaltunk minden fontos információt, amire szükséged lehet.
4234848
Az indulás óta megközelítőleg 13 ezer kalkulációt végeztek a Bank360 oldalán a babaváró hitel iránt érdeklődők. A kalkulációk alapján készítettünk egy részletes összefoglalót, melyben megmutatjuk, hogy a fiatal házaspárok hány gyermekkel számolnak az igénylés után, mekkora az átlagos havi nettó jövedelmük, mennyi hitelt szeretnének igényelni és milyen hosszú futamidőre.
4208694
A Bank360 összefoglalta, hogy melyek lehetnek a kamatmentesség megszűnésének az okai, és hogy ez milyen pénzügyi következményekkel jár egy házaspár számára.
4140357
Július 1-től startolt a babaváró hitel igénylése, és már több bank is jelezte, hogy induló kedvezményekkel várja az igénylő házaspárokat. Ezzel kapcsolatban foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat.
4126722
A 10 millió forintos babaváró hitel kétségkívül csábító ajánlat - főleg ha a már egy gyerek után igénybe vehető kamatmentességgel is számolunk. Ne feledjük azonban, hogy alapjában véve a babaváró egy hitel termék, és mint minden ilyennek, megvannak a veszélyei és buktatói.
4126608
“Nagyjából negyed órát vártunk, gyorsan pörög a sor” - megannyi várandós anyuka közül egy jövendőbeli szülő tájékoztatta erről a Bank360 tudósítóit, akik ellátogattak július elsején a Teve utcai kormányablakba. Hogy miért pont ide? Mert a két helyszín közül ez az egyik, ahol lehet igényelni a 3 éves TB-jogviszonyról szóló igazolást, ami alapkövetelmény a babaváró hitelhez. Az átfutási idő legfeljebb 8 nap, a dokumentumot pedig mától lehet igényelni. 
4123065
A babaváró hitel igénylés összetettebb folyamat, mint egy szabad felhasználású személyi kölcsöné, ezért érdemes végiggondolni, hogy milyen teendőink vannak hitelkérelem benyújtása előtt. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és megkérdeztük a bankokat is, hogy pontosan összeszedjük, mire számíthatunk az igénylés folyamán.
4052334
A 2019. június 26-i Magyar Közlönyben megjelent egy rövid, de fontos kiegészítés a babaváró hitelre vonatkozóan. E szerint azok a párok, akiknek 2019. július 1. és 31. között születik meg a vérszerinti gyermekük, és legkésőbb 2019. július 31-ig benyújtják a kölcsönkérelmet, jogosultak lesznek a születendő gyermekük után a kamattámogatásra és a gyermekvállalási támogatásra is.
4044681
A TB jogviszony igazolásához szükséges igazolás akár 10 napig is eltarthat. Az igazolás nélkül a legtöbb bank nem fogadja be a hitelkérelmet. Ráadásul a legtöbb igénylő nem tudja, hol és hogy tudja beszerezni a szükséges igazolást. A fenti problémák miatt valószínűleg akár hetekkel is csúszhat az első babaváró hitel igénylések benyújtása.
4038315
A babaváró hitelhez szükséges minimum havi jövedelem bankonként eltérhet. Egy helyen összegyűjtöttünk minden információt a bankspecifikus babaváró hitel kalkulátorban. Így egyetlen kattintással megtudhatod, melyik banknál kapod meg a babaváró hitelt!
4035426
A bankok saját hatáskörben döntik el, mekkora igazolt jövedelemre van szükség a 10 millió forinthoz.
4026669
Folytatjuk a babaváró hitel sorozatunkat egy olyan elképzelt fiatal pár bemutatásával, akik Budapesten szeretnének közös életet kezdeni, és családot alapítani. A magas ingatlanárak miatt azonban komolyan meg kell fontolniuk, hogy hogyan kombinálják az elérhető állami támogatásokat.
3966258
A babaváró hitel szabad felhasználású, így akár egy kölcsön kiváltására is költhető. Milyen esetekben éri meg kiváltani a meglévő lakáshitelt?
3948654
A babaváró hitel iránt rengetegen érdeklődnek, nem csoda, hogy már az indulás előtt egy hónappal tíz bank is jelezte, hogy el fognak indulni az új termékkel. Többen azt is megerősítették, hogy a rendelet hatályba lépésétől kezdve, tehát 2019. július 1-től igényelhető lesz náluk a babaváró hitel. Megnéztük, melyik bank milyen feltételekkel kínálja a 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt.
3948240
Sokan érdeklődtök a babaváró támogatással kapcsolatban, így a kalkulátorunk mellett elindítjuk a Babaváró cikksorozatot is, ahol választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Nézzük, mi a helyzet a már meglévő gyermekkel? Beleszámítanak a vállalásba?
3947772
Július 1-től igényelhető a babaváró hitel, amelynek az első számú feltétele a házastársi viszony. Ha ez hiányzik, a bankok elutasítják a hiteligényt, akkor is, ha egyébként minden más feltételnek megfelel a pár. Megnéztük, hogy lehet-e még üres időpontokat találni július 1. előtt az anyakönyvi hivatalokban.
3891138
Akár 8 millió forintot is bukhatunk, ha elszámítjuk magunkat: menj biztosra, és kalkulálj Magyarország első valódi babaváró hitel kalkulátorával. Tudd meg, hogy megfelelsz-e a feltételeknek és mennyi állami támogatásra számíthatsz!
3875487
Lázban tartja a fiatal házasokat a babaváró hitel. A Bank360-hoz is rengeteg kérdés érkezik az igénylés feltételeivel kapcsolatban, ezek közül gyűjtöttük össze azt az ötöt, amivel legtöbbször találkozunk.
3860289
A babaváró támogatásra azok a fiatal házasok jogosultak, ahol a feleség már elmúlt 18, de még nem töltötte be a 41. életévét. Ez a leírás sok párra igaz, de ha megnézünk minden feltételt, kiderül, hogy sokan elesnek a babaváró támogatás lehetőségétől. Ezek a babaváró hitel buktatói.
3860085
Utánajártunk, valóban befolyásolhatja-e az Európai Bizottság a babaváró támogatás feltételeit.
3858984
Utánajártunk, milyen feltételek vonatkoznak azokra a párokra, akik július elejére várják a babát, és igénybe szeretnék venni a babaváró hitelt.
3850698
Ha nem jön a gyerek, a babaváró hitel kamattámogatását vissza kell fizetni. Néhány esetben még így is megérheti felvenni a babaváró személyi kölcsönt. Nézzük a számokat!
3810330
Az utóbbi időben rengeteg hír jelent meg a családvédelmi akcióterv intézkedéseiről, elsősorban a CSOK-ról és a babaváró támogatásról. Összegezzük, mennyi vissza nem térítendő állami támogatást lehet igényelni a már megszületett illetve a 2019. július 1. után születendő gyermekek után.
3591909
Rengeteg kérdést kapunk a CSOK-kal és a babaváró támogatással kapcsolatban. Ezek alapján összefoglaltuk, hogy melyek a leglényegesebb különbségek a családvédelmi akcióterv két eleme között.
3602469
A lakástakarékok állami támogatásának megszüntetésével felmerül a kérdés: milyen megtakarítási és kölcsön lehetőségek maradtak, amelyek segíthetnek abban, hogy minél hamarabb lakáshoz jussunk? A Bank360 hitelkalkulátor adatai segítségével szemezgettünk a lehetőségek közül.
2757195
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!