Januárban elindultak lefelé a referenciakamatok, ez azonban a lakáshitelek árán még nem látszik. A nagy bankoknál beálltak a kamatok, így az ingatlanszerzés továbbra sem lett olcsóbb a kölcsönből vásárlóknak. Ha azonban tartósan alacsonyak maradnak a referenciakamatok, az a lakáshitelek árazására is ki fog hatni.
31179161
A kamatemelések jelentősen feltornázták a lakáshitelek árát: az új kölcsönöknél 30 százalékkal nőttek a törlesztőrészletek bő fél év alatt. Egy 20 millió forintos lakáshitel csaknem 10 millióval többe kerül. 
29026004
Az MNB magasabb fokozatba kapcsolta a kamatemeléseit, és ez a már eddig is kézzelfogható hiteldrágulásokat szintén felgyorsítja. Kiszámoltuk, mi vár a kölcsöntörlesztőkre.
19917934
Jelzáloghitel igénylésnél mindig felmerül a kérdés: kedvezőbb kamatozással vegyünk fel változó kamatozású hitelt vagy válasszuk a biztonságosabb konstrukciót valamivel drágábban? Előre nem tudjuk száz százalék pontossággal megjósolni, hogy melyikkel járnánk jobban, de közelebb kerülünk a megoldáshoz, ha igénylés előtt összehasonlítjuk az elérhető ajánlatokat. A Bank360.hu ebben segít, ezenkívül azt is megnéztük, hogy az elmúlt négy-öt évre visszamenőleg hogyan alakultak a jelzáloghitelek kamatai.
9841460
Április elején ismét emelkedni kezdtek a referenciakamatok, amit már a törlesztőrészleten is érezhetnek azok az adósok, akiknek változó kamatozású hitelük van. Ilyenkor érdemes elgondolkodni a lehetőségen, hogy egy biztonságosabb, kiszámítható kamatozású kölcsönnel váltjuk ki a meglévőt - különösen, ha a meglévő hitelünk drágább, mint a jelenleg elérhető kölcsönök. A Bank360.hu lakáshitel körképe alapján most megéri váltani, hiszen a biztonságosabb konstrukciókat csaknem azonos kamatozással igényelhetjük, mint a változó kamatozású jelzáloghiteleket.
8364221
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!