A kormányzati tervek szerint a gyermeket nevelők a teljes 2021-es szja befizetésüket visszakapnák, ha a gazdasági növekedés legalább 5,5 százalékos. A visszatérítésre az átlagbér szintjéig van lehetőség, így a magas jövedelemmel rendelkezők sem kaphatnak ennél többet.
15031090
A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódóan 2021. januártól több kedvezmény is elérhető: használt és új lakás vásárlása esetén nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, új lakás vásárlásánál pedig visszaigényelhető az 5 százalékos általános forgalmi adó, azaz az áfa is. Csak ez a két támogatási forma több millió forintos segítséget jelenthet a családok számára, az óvatosság azonban nem árt.
13546702
A jelzáloghitel elengedés azoknak a családoknak nyújt támogatást, akiknek van jelzáloghitele, illetve ahol a második vagy harmadik gyermek születik. Nem mindegy azonban, hogy milyen típusú hitele van a családnak, illetve, hogy pontosan mikor kötötték meg a hitelszerződést, mert eltérő feltételek vonatkozhatnak az egyes jelzáloghitelekre. Összegyűjtöttük az erre vonatkozó feltételeket.
10492328
A nagyszülői GYED a Családvédelmi akcióterv egyik eleme, mely idén januártól érhető el. Összefoglaltunk mindent, amit érdemes tudni róla.
6965503
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!