Zuhant a kereslet szeptemberben a lakáshitelek iránt. Piaci kamatozású kölcsönökből feleannyi fogyott, mint egy éve, miközben a költségük csaknem duplájára nőtt. Tovább csökkent az érdeklődés a személyi kölcsönöknél is. A lekötött betétek átlagos kamata viszont emelkedett, ami felhúzta az összegüket is - derült ki a Magyar Nemzeti Bank friss adataiból.
30206141
Még két évig marad a kedvezményes lakásáfa, aminek az eddig 2022 végére tett megszűnése miatt alaposan belehúztak a beruházók az új építési engedélyek megszerzésébe az első félévben. Ezzel szemben viszont az első hat hónapban kevesebb lakást épült, aminek főleg a  budapesti visszaesés az oka.
28628303
Nőtt az idén a lakásépítési kedv az előző, még pandémiás évhez képest, de így is jócskán elmarad a néhány évvel ezelőtti szinttől. Ráadásul a lendületet csak Budapest adja. 
21413347
A csok támogatás és kamattámogatott lakáshitel nemcsak ingatlanvásárlásra igényelhető, hanem építési célra is. Összefoglaltuk, milyen szabályok vonatkoznak a csokra, ha építkezni szeretnénk belőle.
14828521
2021 januártól újra lehet országszerte új lakás építésére áfa-visszatérítést igényelni, maximum 5 millió forintig. 2020-ban csak a falusi csok által érintett településeken építkezők élhettek ezzel a lehetőséggel. Mutatjuk mi változott.
10179392
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!