Módosította a jegybank a hitelfedezeti arányokról szóló rendeletet, ami alapján januártól az első lakásukat vásárló fiataloknak elég lesz a lakáshitelükhöz 10 százalék önrészt felmutatni, ha ehhez a bankjuk is hozzájárul.
36361642
A lakáshitel és autóhitel esetében a felvehető legmagasabb összeget a hitelfedezeti mutató (HFM) határozza meg. Ez a felkínált fedezet arányában korlátozza a hitel összegét. A jegybank az első lakást vásárló fiataloknál 20 százalékról 10-re viszi le a HFM-et.
35259484
Megkönnyítené az első lakásukat vásárló fiatalok számára az otthonhoz jutást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azzal, hogy a jelenlegi minimum 20 százalékról 10 százalékra csökkentené náluk a kötelező minimális önerőt. A hitelkiváltással kapcsolatos költségeket is visszavágná a jegybank - derül ki a friss Makroprudenciális jelentésből. 
35259442
A jegybanktörvény év végi módosítása újabb jogosítványokat ad az MNB-nek a hitelezési feltételek szigorítására. Ha a magas kamatok miatt hosszabb futamidőt választanak az ügyfelek, a jegybank bevetheti az új fegyvert.
31092542
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!