Minden harmadik bankkártyás ügyfél mobillal fizet, a kártyás vásárlások értéke pedig már a duplája a készpénzfelvételekének, és egyre többen jönnek rá, milyen praktikus szolgáltatás a teljesen ingyenes fizetési kérelem.
37993435
Egyre kevesebb lakossági adós szerepel a banki feketelistán. Ha a nem fizetők tartozása eléri a minimálbér összegét, három hónap múlva felkerülnek a negatív KHR-be. Márpedig az idén nagy a kockázat, hiszen tavaly magas kamat mellett sokan vettek fel hitelt napi kiadásokra.
37126264
A háztartások hitelportfóliói alapvetően jó minőségűek, de a megélhetésre felvett kölcsönökkel egyre több a probléma, és úgy tűnik, a babaváró támogatás törlesztése is egyre több családnak okoz gondot. 
36439864
A karácsonyi ajándékokra és más extra kiadásokra az emberek többsége már jó előre készül, akár már hónapokkal korábban elkezd spórolni rá. Az ajándékok beszerzését 3-4 héttel az ünnep előtt kezdik meg. Sokan hajlamosak a túlköltekezésre, amiért aztán hitelért nyúlnak.
36439849
Három év alatt a 19-szeresére nőtt a bankkártyás károk értéke. A banki átutalásos csalások összege és száma az utolsó negyedévben több volt, mint tavaly egész évben. Jobban teszi minden banki ügyfél, ha nagyon vigyáz a bankszámla- és bankkártyaadataira.
36361657
Akinek folyószámlahitele van, egyre nagyobb mínuszba kerül a hónap végére. A kártyahiteleknél is növekszik az átlagos összeg, és gyakoribb a késedelem. A csúcsot döntő személyi kölcsönöket is egyre nehezebben törleszti a lakosság.
34832560
Rekord számú bankszámlát nyitottak a magyarok az idén, a magas infláció miatt visszaszorul a készpénzhasználat, és egyre többen fizetnek mobillal. Sajnos a csalók sem restek, sok ügyfelet átejtettek az idei második negyedévben is. 
34703137
A K&H után az Erste Banknál is elindult a Garmin Pay és a Xiaomi Pay. Az ügyfelek mind a Mastercard, mint a Visa kártyákat regisztrálhatják a mobiltárcájukba, így mostantól a karóráikkal is fizethetnek a boltokban. 
34534504
Hitelkártya-akciók alig vannak az iskolakezdés előtt, pedig a kártyahitel is jó eszköz lehet ilyenkor. Igazán azonban azok járnak jól vele, akik kamatmentesen tudják használni a bankok pénzét. Akik nem figyelnek a visszafizetésre, azoknak viszont sokba kerül ez a pénzforrás. 
34446661
Többféle és nagyon különböző feltételű hitelfajtából választhatnak a családok, ha megszorulnak az iskolakezdés előtt a kiadások miatt, vagy éppen máskor van szükségük gyorsan pénzre. Megmutatjuk, mit kell mérlegelnünk előzetesen, melyik hitelnek mi az előnye és a hátránya. 
34377713
Spórolunk a karácsonyi ajándékokon az idén. Hiába drágább minden, egy friss kutatásban a megkérdezettek 53%-a mondta azt, hogy kevesebbet költ ajándékra, mint szeretne. Van azonban olyan eszköz, amelynél nem tudunk ellenállni a legújabb szériáknak.
30582026
Január elsejétől 37 százalékra emelkedik a személyi kölcsönöknél a maximum teljes hiteldíjmutató, a hitelkártyák esetén pedig 52 százalékot is elérheti ez a mutató.
30528323
Kamatmentes gyorssegélyt vezet be az Erste az Easypayt használó ügyfeleinek. Az igazán könnyű pénzt most három hónapig adja így százezer forintig, jövőre pedig a közműszámlákra már 150 ezer forintig.
30077738
Magyarországon is elindul a külföldön már évek óta hódító a BNPL, azaz a Vásárolj most, fizess később! szolgáltatás a lakossági ügyfeleknek. Mire ez megjött hozzánk, már a bankok is hasonlókba kezdtek.  
29258963
Megállíthatatlanul növekszik a magyarok kártyahasználata belföldön és a külföldi utazásaikon is. Miközben egy-két másodperc alatt lezajlik egy ilyen fizetés, az adataink bejárják a fél világot. 
28953551
Az infláció és a családi adóvisszatérítés is kellett hozzá, de ezzel együtt is kirobbanóan nő tovább a kártyahasználat Magyarországon. Az elektronikus fizetések járvány adta lendülete a járvány után is kitart. 
28952909
Györgyön keresztül 135 ezer ügyfél kapott vissza pénzt két hónap alatt. Azaz a magyar Erste George-ot használó számlatulajdonosainak a Moneyback program 54 milliót forintot írtak jóvá.
28332554
A jövő üzletében már se kártya, se mobil nem kell a fizetéshez. A mosolyunk, szemünk vagy ujjlenyomatunk sem kell a kasszánál. Mert nem is lesz kassza. Csak vásárlunk, kisétálunk a boltból, és kész. 
28243112
A vakációt tervezők130 ezer forinttal többet szánnak nyaralásra, mint a Covid-járvány előtt. A nyaralást tervezők aránya is nőtt, és többségüknek már természetesen, hogy utasbiztosítást is kötnek ilyenkor.
26591735
Júliustól jelentősen emelkedik a teljes hitelköltség mutató (thm) maximuma, ami többek között a személyi kölcsönök és a hitelkártyák drágulásával is járhat.
26432474
Amerikai turistautak esetében nem kötelező az utasbiztosítás, azonban erősen ajánlott, mert az USA-ban minden egészségügyi szolgáltatás fizetős, és a világon az egyik legdrágább. 
26333309
Külföldi út vagy nyaralás előtt örök téma, hogy mennyi pénzt váltsunk. Már nem kell vastag bukszával útnak indulnunk, de valamennyi készpénz, apró azért legyen nálunk.
23553781
A nyári vakáció előtt nem árt megnéznünk, jár-e, köthető-e utasbiztosítás a bankkártyánkhoz, vagy előnyösebb és egyszerűbb külön kötni ilyet. 
23369908
A bankkártyás forgalom drasztikus bővülése közben az okoseszközös fizetések még látványosabban bővülnek Magyarországon. 
21143662
Május elején startol el az Erste Bank új fejlesztése, a Moneyback. Az ügyfelek vásárlásaik után akár 5-10 százalékos pénzvisszatérítéssel is számolhatnak hitelkártya nélkül.
21039340
Rohamléptekkel terjed a mobilos fizetés Magyarországon. különösen a fiatalok és az iPhone-osok imádják.  
20903467
A járvány okozta gazdasági nehézségek miatt a magyar párok jelentős része spórolni próbált a közös programokra vagy ajándékokra költött kiadásokon. Ezzel együtt sokan érzik úgy, hogy megsínylené a kapcsolatukat, ha nem költenének ajándékra, ezért akár hitelfelvételre is hajlandóak.
18827848
Több mint öt év után ismét emelkedik a fogyasztási hitelek maximum thm-je.
17572330
Az eredetileg megállapított kamathoz képest alacsonyabb szinten kell a teljes moratórium költségét újraszámolni ezeknél a hiteleknél.
16151644
Az emberek többsége külön köti meg az utasbiztosítását az utazás előtt, pedig sokan már eleve rendelkeznek utasbiztosítással, még ha erről nem is feltétlenül tudnak. Több magasabb presztízsű bank- és hitelkártya ugyanis tartalmaz beépített utasbiztosítást, ami fedezi azoknak a káreseményeknek egy részét, amelyeket az utasbiztosítások is - mint például a járatkésés, a poggyászkésés, illetve a különböző téli és nyári sportok során elszenvedett balesetek. A biztosítások között azonban jelentős eltérések lehetnek, a Bank360 elemzői annak jártak után, hogy melyek ezek.
14546305
Sokan vágtak felújításba a legfeljebb 3 millió forintos állami támogatás segítségével. Egy új lakószoba kialakítása vagy a már meglévők rendbetétele viszont nem várt költségekkel járhat, amelyek után már nem biztos, hogy marad pénz a berendezésekre. Érdemes körüljárni a lehetőségeket, ha elfogyott az önerő és külső finanszírozásból folytatnák az otthonszépítést.
13291900
A lakosság nagy része évek óta a decemberi fizetéséből fedezi az egyre magasabb karácsonyi kiadásokat. A mostani helyzetben sokaknak eszébe juthat a hitel, mint áthidaló megoldás. Lehet megalapozott döntés hitelből karácsonyozni? Ennek jártunk utána.
11534456
Kis mértékben csökkent a Magyarországon forgalomban lévő bankkártyák száma az MNB statisztikája szerint: az idén a második negyedév végére 9,56 millió kártya volt forgalomban, ami néhány ezer darabbal marad csak el az első negyedévi számtól. Soha ennyi kártyája nem volt még a magyaroknak, mint 2020-ban.
11500349
A járvány már az első hullám során tönkrevágta a hitelkártya-piacot, köszönhetően a rendeletben meghatározott THM-plafonnak. Szinte alig maradt bank, ami kínált idén ilyen terméket. A Bank360.hu ugyanakkor úgy tapasztalja: az üzletpolitikai döntések miatt azok is nagyon pórul járhatnak, akik a meglévő szerződésükön akarnának módosítani.
11200511
Több bank is kínál olyan konstrukciót, amellyel egy nagyobb összegű hitelkártyás vásárlást fix részletekben fizethetünk vissza. Mik a feltételek és mik a buktatók? Mikor éri meg részletben fizetni? Mikor jobb gyorskölcsönt felvenni?
10759931
Az Erste hitelkártyás tranzakciók esetében is elérhetővé vált a Mastercard Részletfizetés. Az ügyfelek a boltokban a POS terminálon, a webáruházakban online is választhatják a fizetendő összeg fix részletekben történő kiegyenlítését a vásárlás pillanatában.
10477991
A koronavírus-járványt követően gyakorlatilag eltűnt a hitelkártya igénylés lehetősége a magyar bankok kínálatából, azonban – ha fokozatosan is – a korábbi mélyponthoz képest egyre több pénzintézet biztosítja ismét a hitelkártya kibocsátásának lehetőségét. Ez esetben beszélhetünk olcsóbb és drágább hitelkártyákról. A Bank360.hu megvizsgálta, milyen ajánlatokat találhatunk a piacon.
10179494
A hitelmoratórium és a maximált hitelkamatok bevezetése miatt egyelőre csak néhány banknál lehet hitelkártyát igényelni. Ezek a Budapest Bank, az Erste Bank, a K&H Bank és az OTP Bank. A moratórium csak a már márciusban is meglévő szerződések esetében jöhet szóba, a kedvezményes, legfeljebb 5,75 százalék THM azonban minden esetben, így a hitelkártya-tartozások esetében is kötelező.
10128812
A hiteltörlesztési moratórium bár minden hitelfajtára érvényes, bizonyos esetekben egyáltalán nem éri meg élni vele. A személyi kölcsönök és lakáshitelek, szabad felhasználású jelzáloghitelek vagy autóhiteleknél mérlegelés kérdése, hogy mi a jobb megoldás, de egy-két speciális terméknél jobban járunk, ha proaktívan nem vesszük igénybe a könnyítést, ha az megoldható.
8334836
A jegybank eloszlatta a régóta nem tisztázott kérdéseket a hitelkártya-tartozások és a folyószámlahitelek körül.
8065958
A magyarok nagyjából fele köt utasbiztosítást, ha külföldre megy. Akinek van hitelkártyája, gondolkodhat úgy, hogy felesleges külön biztosítást is kötnie, hiszen a kártyához automatikusan jár egy beépített biztosítás. Vagyis nagy baj már nem lehet. De valóban így van ez? Akkor is, ha síelni megy a család?
6833254
Az igazán tudatos vásárló már nyáron elkezd spórolni a karácsonyi szezonra, így a nagy értékű bevásárlást különösebb gond és kisebbfajta anyagi csőd nélkül meg tudja úszni. Persze október végén ez nem a leghasznosabb tanács, így is van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni a karácsonyi őrület, illetve a Black Friday előtt.
5381958
Mint a legtöbb bank, az OTP Bank is több féle hitelkártyát kínál ügyfeleinek: ezek körül két kártya szerepel a bank promóciójában. Ezek az OTP Bonus és az OTP Bonus Gold kártyák. Mindkét OTP hitelkártya igénylésének feltétele, hogy a leendő kártyabirtokos rendelkezzen legalább három hónapja munkaviszonnyal, legyen nagykorú, legyen magyarországi állandó lakcíme és legyen bármelyik banknál vezetett folyószámlája.
5310834
A hitelkártyák alapvetően mind ugyanarra valók: a bank meghatározott hitelkeretet nyújt az ügyfélnek, aki ezt a keretet a kártyájával veheti igénybe. Fizethet vele, készpénzt vehet fel vele, csoportos beszedési megbízást adhat. Mindez persze nincs ingyen.
5159460
A hitelkártya a legegyszerűbb módja annak, hogy a havi jövedelmünknél magasabb összeg felett rendelkezzünk teljesen szabadon. Meghatározott keretig akár ingyen költekezhetünk, és nem kell bankfiókba járkálni hitelkérelmet töltögetni. A számos előny mellett ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a hitelkártya sem ajándék. Bár adott keretek között valóban kamatmentes, ha nem törlesztünk határidőre, annak elég magas ára van.
4512657
A vásárlásaink egyre nagyobb hányadát bonyolítjuk online, ami nem véletlen: kényelmes, gyors és még csak fel sem kell kelnünk érte a karosszékből. Az online fizetéshez azonban érzékeny adatokat kell megadnunk, így mindennél fontosabb, hogy ezt biztonságos környezetben tegyük. Ennek az egyik eszköze a 3D Secure biztonsági kód, amit a Visa és a MasterCard vezetett be még 2012-ben. Te használod már ezt a megoldást?
2952222
Az Erzsébet-utalványokat körülbelül 3 millióan használják, valamely formájával pedig már 60 ezer elfogadóhelyen vásárolhatsz országszerte. A népszerű utalványcsalád tagjai elérhetőek elektronikus formában is, az úgynevezett Erzsébet-utalvány Plusz kártyára feltöltve. Az ide kapott jövedelem több zsebre osztódik szét – attól függően, hogy mire lehet a juttatást felhasználni, a kártyán lévő egyenleget pedig ugyanolyan egyszerűen követheted, mint egy folyószámlához tartozó bankkártya esetében.
1972928
Megszámlálhatatlan oka lehet annak, hogy hitelhez nyúlunk. Lehet szó lakásvásárlásról, egyszerű bevásárlásról, családi eseményről vagy autóvásárlásról, a paletta igen színes. Mégis kiemelkedik néhány hitelcél, amelyek miatt a leggyakrabban nyúlunk valamilyen kölcsönhöz. Ügyfeleink visszajelzése és a banki tapasztalatok alapján összegyűjtöttük, hogy melyek a leggyakoribb hitelcélok és ezeken melyik kölcsön segíthet a legtöbbet. Bármilyen hitelre is legyen szükségünk, a legkedvezőbb ajánlatok összehasonlításához érdemes egy hitelkalkulátort segítségül hívni.
1960205
Az életben szinte mindenki kerül olyan helyzetbe, amikor nagyon is jól jönne, ha kicsit több pénz lenne a számláján, mint amennyi valójában van. Megcsúszunk olykor-olykor a pénzügyekkel, vagy valamilyen kisebb összegű, de azonnali kiadás merül fel, ilyenkor pedig nyúlnunk kell valamihez. A legjobb az lenne, ha rendelkeznénk vésztartalékkal, éppen az ilyen esetekre. Ha azonban nincs megfelelően elkülönített pénzünk a befőttes üvegben vagy egy borítékban, más eszközökhöz kell folyamodnunk. Amit a legtöbben ilyenkor választanak az a hitelkártya vagy a folyószámlahitel. Mostani cikkünkben a két termékkategóriát hasonlítjuk össze és megnézzük, melyik mire alkalmas igazán.
1204922
Hosszú évekig jelentett hatalmas presztízst, ha valakinek dombornyomott bankkártyája volt: egyes helyeken csak az ilyen plasztikot fogadták el, különböző kedvezmények jártak mellé, de egy időben például interneten is csak ilyen kártyával lehetett fizetni. Persze az exkluzivitásért magasabb kártyadíjat is kellett fizetni. A dombornyomott plasztik maradt a bankok kínálatában, másfajta kártyák pedig bekerültek. Éppen ezért járunk utána most annak, hogy megéri-e manapság a többletköltséget ez a kártyatípus, vagy csak felesleges pénzkidobás?
902288
Egy csapásra könnyebbé válik azon Cetelem ügyfelek élete, akik részletfizetéssel rendeztek volna egy vásárlást. A Mastercard és a hitelintézet új fejlesztése hamarosan lehetővé teszi, hogy hitelkártyás vásárlásnál egy érintéssel eldöntsük a pénztárnál: teljes árat fizetünk vagy részletre szeretnénk vásárolni? Az Európában másodikként bevezetett fejlesztést egyelőre 2000 kiválasztott ügyfél használhatja, de 2018-tól szinte minden kártyás fizetésnél elérhető lesz.
601874
Rengeteg oka van annak, amiért megéri a vásárlásainkat hitelkártyával intézni, pláne most, hogy az elmúlt időszakban a bankok is impozáns akciókkal csábítják az ügyfeleket. Azonban ne felejtsük el, hogy ezek a plasztikok sincsenek ingyen. Mutatjuk, mire kell feltétlenül odafigyelned.
252617
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!