Amióta megszűnt a novemberi kötelező biztosításos kampány, egyre kevesebben váltanak az évfordulójukon. A csúcsidőszakban évente 1,5 millióan is lecserélték a biztosítójukat, ma sokan azt sem tudják, mikor van erre lehetőségük.
41410723
Az árvíz nemcsak az ingatlanokra jelent veszélyt, hanem az autókra is. Az ezekre kötött casco biztosítás ilyenkor csak bizonyos esetekben fizet. Megnéztük, mire számíthatunk, ha víz miatt megy tönkre az autónk.
41091763
A nagyobb megtakarítási hajlandóság elérte a biztosításokat is: főleg a nyugdíjbiztosításokra befizetett összeg ugrott meg az első félévben. A lakásbiztosításokból is sokkal több volt a díjbevétel, ráadásul a károk nem nőttek tavaly óta.
40759792
A nagy teljesítményű autókkal gyakrabban okoznak kárt másoknak, és ezek értéke is nagyobb - derül ki a friss káradatokból. A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.
40095430
Akár új, akár használt gépjárművet veszünk, kötelező felelősségbiztosításra szükségünk lesz. 2024. július 16-tól már az elektromos rollerekre és hasonló járművekre is. Tudj meg mindent a termékről és lehetőségeidről!
14994811
Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az olyan mikromobilitási eszközökre, mint például az elektromos roller. A biztosítók egy része már közzétette az új díjakat, a részleteket szabályozó kormányrendelet azonban egyelőre nem jelent meg, így vakon tarifálnak, és olyan cég is van, amelyik inkább megvárja a jogszabályt.
39570247
Egy év alatt 11 százalékkal emelkedett a személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos díja, ami 56 ezer forint, a fővárosaiknál pedig 80 ezer. A biztosítók jobban drágítottak, mint amennyivel a károkra kifizetett összegek nőttek.
39132034
Július közepétől minden olyan, nem emberi hajtású járműre kötelező felelősségbiztosítást kell kötni, amely gyorsabban tud menni 25 km/h-nál. Készülhetnek az elektromos rolleresek is, de a biztosítók még csak most alakítják ki az ajánlataikat
38805286
A különadók elvitték a biztosítók profitját, a díjbevétel is stagnált, az egyszeri díjas életbiztosítások különösen nagy ütést kaptak. Az utasbiztosítási piac viszont minden korábbi rekordot megdöntött, a külföldi utazásokon nem spóroltak, akiknek maradt rá pénzük.
37872460
Mindössze 368 forinttal emelkedett 2023 utolsó negyedévében egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díja. Az éves díjnövekedés a korábbi nagyobb, de csökkenő drágulás miatt a budapestieknél 12, a vidékieknél 11 százalék volt.
37550725
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, amelyeknek akár a teljes nyereségét elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
36122800
Az infláció a kárkifizetések növekedése miatt az autósok kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak díjára is hat. Egy év alatt ezek 12 százalékkal nőttek ugyan, mostanra viszont már szinte teljesen leállt a drágulás. Az átlagos kgfb díj szeptember végén 52,5 ezer forint volt.
36080527
Tíz év alatt meghétszereződött a nagy teljesítményű személyautók száma Magyarországon, az általuk okozott káresetek pedig több mint négyszeresükre ugrottak. A közutak rémei tavaly is a pótkocsis kamionok voltak, ezek okozták saját hibájukból a legnagyobb károkat. A személyautók közül a legnagyobb teljesítményűek a legveszélyesebbek, de a nagymotorosok még náluk is nagyobb rombolásra képesek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adataiból.
33968342
Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett a normál használatú személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves állománydíja az egy évvel korábbival összevetve. A biztosítói kárráfordítások eközben 12 százalékkal nőttek 2022 tavaszához képest, ami változatlanul elmarad az inflációtól, illetve a szervíz- és alkatrészköltségek drágulásától – olvasható az MNB friss KGFB-indexében.
33135143
Egyre több biztosítás köthető meg már akár mobiltelefon keresztül is szinte pillanatok alatt. A biztosítók és összehasonlító kalkulátoros szolgáltatók kínálata mellett a mobilbankokba is beköltöznek ezek a termékek.
32302532
Tavaly év végén már 47,3 ezer forint volt egy átlagos autó kötelező felelősségbiztosítása, a kárkifizetések viszont még gyorsabban nőnek, mint a díjak - derül ki az MNB friss KGFB-indexéből.
31773659
Jövőre jön a lakásbiztosítási váltási kampány, emellett szeretnék kiterjeszteni a kötelező felelősségbiztosítást az olyan elektromos mikromobilitási eszközökre is, mint például a gombamód terjedő e-rollerek. 
31744709
A január 1-jei évfordulósok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díját március 1-ig rendezni kell, ha el akarják kerülni az autósok a büntetést. Aki nem fizet, naponta akár 1400 forintos büntetést is kaphat, a biztosítóváltás is meghiúsulhat.
31689314
Egyre többe kerül a feledékenység az autósoknak: izzasztó költségekbe futhatnak bele azok, akik nem kötötték meg időben a kötelező biztosítást. Az inflációval emelkedő fedezetlenségi díjakon túl is csőstül jöhet a baj.
30997364
A járvány elmúltával többet használjuk az autónkat, ezért több a baleset is. Ez pedig a kötelező felelősségbiztosítások árában és a kárkifizetésekben is meglátszik a friss adatok szerint. 
29580551
A második autónk akkor is nulláról kezdi velünk a kötelező biztosításos életét, ha a másik kocsinkkal eminensen balesetmentesek vagyunk - és nem ez az egyetlen kgfb matek, amire figyelnünk kell eladáskor és vételkor.
29040815
Az autójavítás és az alkatrészek inflációnál is jóval nagyobb áremelkedésével párhuzamosan egy év alatt kiugróan megemelkedtek a kötelező biztosítások kárkifizetései. Ez azonban ezúttal nem drágította a biztosítások átlagdíját.
25503775
A nyaralás tervezésekor biztosan nem lehet kihagyni a számításból az idén az ukrajnai háborút. Ez még akkor is befolyásolhatja a vakációnkat, ha az több ezer kilométerre lesz tőle.
21323614
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!