A különadók elvitték a biztosítók profitját, a díjbevétel is stagnált, az egyszeri díjas életbiztosítások különösen nagy ütést kaptak. Az utasbiztosítási piac viszont minden korábbi rekordot megdöntött, a külföldi utazásokon nem spóroltak, akiknek maradt rá pénzük.
37872460
Mindössze 368 forinttal emelkedett 2023 utolsó negyedévében egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díja. Az éves díjnövekedés a korábbi nagyobb, de csökkenő drágulás miatt a budapestieknél 12, a vidékieknél 11 százalék volt.
37550725
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, amelyeknek akár a teljes nyereségét elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
36122800
Az infláció a kárkifizetések növekedése miatt az autósok kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak díjára is hat. Egy év alatt ezek 12 százalékkal nőttek ugyan, mostanra viszont már szinte teljesen leállt a drágulás. Az átlagos kgfb díj szeptember végén 52,5 ezer forint volt.
36080527
Tíz év alatt meghétszereződött a nagy teljesítményű személyautók száma Magyarországon, az általuk okozott káresetek pedig több mint négyszeresükre ugrottak. A közutak rémei tavaly is a pótkocsis kamionok voltak, ezek okozták saját hibájukból a legnagyobb károkat. A személyautók közül a legnagyobb teljesítményűek a legveszélyesebbek, de a nagymotorosok még náluk is nagyobb rombolásra képesek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adataiból.
33968342
Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett a normál használatú személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves állománydíja az egy évvel korábbival összevetve. A biztosítói kárráfordítások eközben 12 százalékkal nőttek 2022 tavaszához képest, ami változatlanul elmarad az inflációtól, illetve a szervíz- és alkatrészköltségek drágulásától – olvasható az MNB friss KGFB-indexében.
33135143
Egyre több biztosítás köthető meg már akár mobiltelefon keresztül is szinte pillanatok alatt. A biztosítók és összehasonlító kalkulátoros szolgáltatók kínálata mellett a mobilbankokba is beköltöznek ezek a termékek.
32302532
Tavaly év végén már 47,3 ezer forint volt egy átlagos autó kötelező felelősségbiztosítása, a kárkifizetések viszont még gyorsabban nőnek, mint a díjak - derül ki az MNB friss KGFB-indexéből.
31773659
Jövőre jön a lakásbiztosítási váltási kampány, emellett szeretnék kiterjeszteni a kötelező felelősségbiztosítást az olyan elektromos mikromobilitási eszközökre is, mint például a gombamód terjedő e-rollerek. 
31744709
A január 1-jei évfordulósok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díját március 1-ig rendezni kell, ha el akarják kerülni az autósok a büntetést. Aki nem fizet, naponta akár 1400 forintos büntetést is kaphat, a biztosítóváltás is meghiúsulhat.
31689314
Egyre többe kerül a feledékenység az autósoknak: izzasztó költségekbe futhatnak bele azok, akik nem kötötték meg időben a kötelező biztosítást. Az inflációval emelkedő fedezetlenségi díjakon túl is csőstül jöhet a baj.
30997364
A járvány elmúltával többet használjuk az autónkat, ezért több a baleset is. Ez pedig a kötelező felelősségbiztosítások árában és a kárkifizetésekben is meglátszik a friss adatok szerint. 
29580551
A második autónk akkor is nulláról kezdi velünk a kötelező biztosításos életét, ha a másik kocsinkkal eminensen balesetmentesek vagyunk - és nem ez az egyetlen kgfb matek, amire figyelnünk kell eladáskor és vételkor.
29040815
Az autójavítás és az alkatrészek inflációnál is jóval nagyobb áremelkedésével párhuzamosan egy év alatt kiugróan megemelkedtek a kötelező biztosítások kárkifizetései. Ez azonban ezúttal nem drágította a biztosítások átlagdíját.
25503775
A nyaralás tervezésekor biztosan nem lehet kihagyni a számításból az idén az ukrajnai háborút. Ez még akkor is befolyásolhatja a vakációnkat, ha az több ezer kilométerre lesz tőle.
21323614
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!