A javuló gazdasági kilátások és a mérséklődő kamatok hatására idén többen dönthetnek lakásvásárlás mellett. Az MBH Index szakértői 4-8 százalékos nominális áremelkedésre számítanak az idén. A vonzóbb elhelyezkedésű, falusi CSOK-képes, illetve stabil munkaerőpiacú településeken jobban nőhet a kereslet.
37465957
A januári újabb kamatplafon bevezetése óta egymást előzgetik a bankok a legolcsóbb lakáshitelekért folyó verseny élmezőnyében. Most a korábbi első vette vissza a helyét egy lendületes kamatvágással. Utoljára 2022 májusában láthattunk ekkora THM-eket.
37424725
Már átlagos jövedelemmel hozzájuthatunk 7 százalék alatti THM-es lakáshitelhez. 15 millió forintos, 20 éves futamidejű kölcsön havi törlesztésében pár ezer forint bankonként a különbség, még akkor is, ha 300 ezer vagy 600 ezer forint nettó jövedelemmel igényeljük.
37126252
A januártól élő új kamatplafonnal kínált lakáshitelek törlesztőrészlete több tízezer forinttal kisebb, mint a kamatplafon előttieké. Az járt jól, aki kivárt, a kölcsönt három hónapja felvevők viszont verhetik a fejüket a falba. Egyre több adósnak lehet vonzó megoldás a hitelkiváltás. 
36511702
Az elmúlt években infláció felett nőttek a lakásárak, amelyek az idén ugyan megtorpantak, de az albérleti díjak tovább nőttek, így a kiadással elérhető hozam is emelkedik. Mutatjuk, mennyi a törlesztője a 18 milliós lakáshitelnek, ha ennyi hiányzik a befektetési célú lakásvásárláshoz.
35913148
Havi kétszázezer forintot is elérheti a vesztesége annak, akik jövőre a CSOK-tól és a babaváró hiteltől is elesik, és a hiányzó pénzt piaci kölcsönből kell előteremtenie a lakásvásárlásához vagy házépítéséhez.
34832338
Négy nagybank is változtatott a hitelei kamatain szeptember elsejétől. Kettő azonban a jegybanki emelés ellenére is csökkentette azokat, ami azt mutatja, hogy ilyen drágán egyre nehezebb eladni a kölcsönöket az ügyfeleknek. 
29108474
Várhatóan még tovább drágulnak az új lakáshitelek a következő hónapokban, a kamatstop miatti pajzs pedig semmilyen körülmények között sem tarthat örökké. Így aki le szeretné váltani lakáshitelét, még most is megteheti. A Bank360 bemutatja, milyen törlesztőrészletek mellett.
19458694
A lakáshitelek kamatait szinte naponta emelik a bankok, ami miatt drágulnak a hitelek, ezért érdemes a szokottnál nagyobb gyakorisággal ellenőrizni a feltételeket, ha valaki kölcsönfelvételre készül. Most 10 millió forint lakáshitel esetén vizsgáltuk meg december harmadik hetében az ajánlatokat.
17639230
Az államilag támogatott és a piaci lakáscélú jelzáloghitelek iránt is csökkent szeptemberben az érdeklődés a Bank360.hu tapasztalatai alapján, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest azonban emelkedés volt jellemző. Cikkünkben a Bank360.hu lakáshitel kalkulátor eredményeit foglaljuk össze.
16480729
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!