A magyarországi bankok adózott eredménye 2023-ban csaknem a triplája lett az előző évinek, és a dolgozók bérét is jól megemelték a pénzintézetek. A hitelezés viszont nem ment jól, és a betétállomány is csökkent. 
36968485
A pénzüket az infláció ellen védő ügyfelek kitömték profittal a brókercégeket. A befektetési szolgáltatók kilenc hónap alatt csaknem akkora nyereséget értek el, mint tavaly egész évben. Több százezren nyitottak értékpapírszámlát, és ezek közül sok landolt a brókercégeknél.   
36163993
Soha nem látott nyereséget értek el a magyar bankok az idén, de ennek a nagy része virtuális profit. A hitelezett ügyfelek száma csökken, és a betéteseké is - egy kisvárosnyi lakossági ügyfél szüntette meg a betétszámláját három hónap alatt. Fiókbezárások és elbocsátások is voltak a szektorban.
34522723
Már 1500 bankfiók sincs Magyarországon. A nyereségadatok elsőre ugyan kiválónak tűnnek, de valójában a hitelintézetek számára ez az év nem indult jól: csökkent a számlák száma, a hitelezés lelassult, a kamatráfordítások pedig másfélszer olyan gyorsan nőnek, mint a kamatbevétel.
33249023
A várakozásoknál jobb első negyedéves eredményt tett közzé a legnagyobb magyar hitelintézet, az OTP Bank. Sok magyar kisbefektető is örülhet, hiszen a részvény árfolyama is emelkedett, az OTP mégsem maradéktalanul boldog: a magyarországi profitot ugyanis teljesen felemésztik a különadók, a kamatmarzs pedig változatlanul alacsony. 
32748968
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!