A lezárult lakásfelújítási támogatáshoz hasonló programot tervez a kormány. Az új változatban is támogatást és kedvezményes hitelt lehet majd igényelni, de másként, mint korábban - csak az energiafogyasztása csökkentésére.
34611871
Az állami Otthonfelújítási program tavalyi kifutása után nagyon visszaesett a lakosság lakáskorszerűsítési kedve. Az ÉVOSZ máris egy új, energiamegtakarítást célzó állami programot javasol, kamattámogatott hitellel. Eközben az új lakások építése padlót fogott az első félévben. 
34044470
Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben. Ha ennél nem lesz több változás, akkor ez a támogatás valóban megszűnik december 31-én.
30779033
Mindössze egy hónap van hátra a legfeljebb hárommillió forintos otthonfelújítási támogatás beadási határidejéig, így aki még szeretne élni a lehetőséggel, annak gyorsan kell lépnie.
30487196
A járvány okozta mélypontról 2021-ben egyértelműen visszakapaszkodtak a személyi kölcsönök, és 2022-ben már elérheti a folyósításuk a 2019-es szintet - derül ki a Bank360.hu összeállításából. Az otthonfelújítási támogatás ugyan elvileg konkurense is lehetne ennek a hitelnek, de a valóságban sok esetben még növelte is a keresletet iránta.
18109696
Várhatóan még 2022 első felében kimerül a Zöld Otthon Program 200 milliárd forintos kerete
17924398
A lakásfelújítási támogatás akár 3 millió forinttal, de legfeljebb a felújítási költségek felével segítheti otthonunk korszerűsítését, költségeinket azonban mindenképpen számlákkal kell igazolnunk. Az elszámolt számlákra vonatkozó feltétel pedig az, hogy az anyagköltségnek és a munkadíjnak fele-fele arányban kell azokon szerepelniük. A való életben persze ritkán jön ki a tűpontos felezés, de ez nem is feltétlenül baj. A Bank360 elemzésében egy szoba, az előtér és a fürdőszoba felújításán keresztül szemléltetjük, hogy mi történik, ha a munkaigényesség és anyagköltség szempontjából különböző költségű felújítási munkákat végeztetünk el.
13198138
Folyamatos a bankoknál az érdeklődés az otthonfelújítási hitel iránt. Van pénzintézet, ahol a személyi kölcsön iránt nőtt meg a kereslet a felújítás kapcsán, és olyan is akad, amelyik felújítási célú személyi hitelt dobott a piacra.
13184218
Mire számíthat az, aki a lakásfelújítási támogatáshoz nem az állami ingatlanfedezetes otthonfelújítási hitelt hívná segítségül, hanem egy szabad felhasználású személyi kölcsönnel teremtené elő az önerőt? A márciusi konstrukciókat hasonlította össze a Bank360.
12897694
A nagybankok többsége elindult februárban a lakásfelújítási hitellel, mellyel legfeljebb hatmillió forint kamattámogatott jelzáloghitelhez juthatnak azok az igénylők, akik megfelelnek a lakásfelújítási támogatás feltételeinek is. A hitelképességről a hitelintézetek döntenek, de az államilag támogatott konstrukciókra speciális feltételek is vonatkoznak. Összefoglaltuk, hogy mire érdemes odafigyelni a lakásfelújítási kölcsön igénylésénél.
12827003
A kedvezményes otthonfelújítási hitel nem csak azok számára bizonyulhat hasznosnak, akik saját önerő híján máshogy nem tudnák igénybe venni az lakásfelújítási támogatást. A hitel felvétele azoknak is jó döntés lehet, akiknek teljes egészében rendelkezésre áll a felújítás megkezdéséhez szükséges hatmillió forint, ha abból állampapírt vesznek belőle. 
12683588
Érdemes összehasonlítani, hogyan változnak a támogatáshoz felvehető hitel költségei, ha egy vagy kétmillió forint saját megtakarítással is be tudunk szállni a költségekbe.
12683564
Van olyan bank, ahol nem probléma, ha van jelzálog a fedezetként felajánlott ingatlanon, máshol az otthonfelújítási hitel helyett egy alternatív termékkel rukkolnak elő. Színesen reagálnak a hazai bankok az új lakásfelújítási slágerre.
12380159
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!