Az állampapírokból kifelé vitték a pénzt februárban. Az államtól érkezett pénzeső a befektetési alapokat, a folyószámlákat és a külföldi értékpapírokat öntözte meg.
38291713
A csökkenő kamatszint felpörgette a lakáshitelpiacot, a támogatott hitelek is jól mennek, a babaváró támogatásra is megmaradt a kereslet. A 13. havi nyugdíjból sokan fizették vissza a hiteleiket, az állampapírkamatokkal pedig a jelek szerint a befektetők egy része még nem tudja, mit kezdjen, mert még a bankszámlákon hevernek.
38273452
A kifizetett kamatokat és tőkét csak részben tették vissza állampapírba a lakossági ügyfelek. Az új állampapírok közül most már a FIXMÁP a sláger, a PMÁP és a BMÁP csillaga leáldozóban van. Áprilistól újabb kamatcsökkentésre készülhetnek a befektetők.
38141809
Sajátos védekezést választott a Magyar Államkincstár a kiberbűnözők támadásai ellen. Miután több ügyfélnek lenullázták a csalók a számláját, aki most utalni szeretne onnan pénzt, 48 órát várhat, miután megadta a bankszámlaszámát.
38040136
Tömegek vásároltak Babakötvényt a gyerek nevére, amikor megszűnt a jól fizető PMÁP. A februári és márciusi pénzeső előtt hirtelen bezárta az állam a kiskaput, hogy a gyereke számláján ne kereshessen sokat a gazdag szülő. 
37386151
Olyan magasra ugrott a legjobb hozamot adó állampapír kamata, hogy a kormány éjszakai rendeletében évi 1,2 millió forintban maximalizálta azt az összeget, amennyiért egy kiskorú számára Babakötvényt lehet venni.
37292929
A lakosság az állampapírokat reklámozó edukációs levelet a szemétbe dobta, inkább befektetési alapokat vagy OTP-részvényt vásárolt a karácsonyfa alá.
37222627
Kedden vásárolható meg utoljára a 9,9, százalékos kamatú PMÁP, szerdától már csak a 7,9 százalékos kapható. Nem tudni, mi történt a sok kamattal, amit januárban kifizetett a kisbefektetőknek az ÁKK, de az értékesítések szerint nem állampapírba fektették az összes pénzt. 
37167847
Egy éve még 16 százalékos kamatot fizetett a PMÁP, az új sorozat évesítve mindössze 7,9 százalékot fog. Február 6-ig lehet vásárolni a régebbi, éves szinten 9,9 százalékos kamatot fizető sorozatból. 
37055695
Az első negyedévben fizeti ki az állampapírokra a lakossági befektetőknek a legtöbb kamatot a magyar állam. A pénzt nem fektetik be automatikusan új kötvényekbe, mindenkinek magának kell intézkednie a kamatokról és a lejárt állampapírok után kapott összegről. 
36942430
Aki jól bevásárolt az elmúlt években az inflációt követő állampapírokból, az idén különösen jól jár. A közzétett hivatalos 2023-as inflációs adat alapján 18-19 százalékos kamatot fizet majd a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP). A kamatfordulóknál érdemes odafigyelni, mert a kifizetett kamatot nem fektetik be automatikusan, arról nekünk kell dönteni. 
36758722
Az állampapírok egyre alacsonyabb kamatot fizetnek, de a tőzsdén sokat keresett a lakosság novemberben is. A befektetési alapokat továbbra is szeretik a kisbefektetők, az OTP árfolyamnyereségének is sokan örülhettek. A lakosság novemberben még bezsákolt a magas kamatú PMÁP-ból, mert onnantól már csak 10 százalék alatti kamatú állampapírt talál, köztük a január 8-tól megvásárolható két új konstrukciót.
36690361
Tíz százalék alatti éves kamattal hirdette meg az új inflációt követő állampapír-sorozatot az Államadósság Kezelő Központ. A kamatprémium legalább nőni fog, főleg a futamidő második felében. 
35850673
Alanyi jogon minden magyar állampolgárnak lesz ingyenes kincstári értékpapírszámlája az államapapír-vásárlásokhoz. Ez a lehetőség már most is létezik, ilyet bárki nyithat, de ezután az állam automatikusan megteszi mindenkinek, már csak élni kell a lehetőséggel. 
35784079
Október elejétől már küldhetnék a bankok az állampapírok tájékoztató levelet az ügyfeleknek, de a legtöbb hitelintézet csak decemberben postázza ki a dokumentumot. A tartalma már régen köztudott, de az abban szereplő kamatokat aligha kapja meg majd az ügyfél.
35283250
A jövő héttől egy százalékponttal alacsonyabb kamattal forgalmazza az Államadósság Kezelő Központ az Egyéves Magyar Állampapírt és a Kincstári Takarékjegyeket. A sima diszkontkincstárjeggyel jobban járhat a lakosság. 
34479055
Összekapták magukat a magyarok a pénzügyi krízisben. A pénzt nem szórják el, befektetik, a hitelt meggondolják, spórolnak, ahol tudnak. A GDP és a hitelezés ennek nem örül, de az értékpapírszámlák szépen híztak a második negyedévben is. Három hónap alatt csaknem kétezer milliárd forintot tett félre a lakosság.
34318628
Rákaptak a magyarok az állampapír-vásárlásra, hogy védjék a megtakarításaikat az inflációtól. A jobb eligazodás érdekében bemutatjuk a lakossági állampapírokat.
18179515
Több százezer magyar már lépett, és megpróbálta megvédeni a megtakarítását az inflációtól, emiatt rekord mennyiségű értékpapírszámla nyílt. Sokan azonban hezitálnak, a pénzek egy része az információhiány miatt marad a cihában vagy hever a bankszámlákon kamat nélkül. 
34116077
A jövő héten jön az új inflációkövető lakossági állampapír, ami már tízéves futamidejű lesz. A futamidő nő, de kamatbónusz tovább csökken, már csak 14,75 százalékos lesz az induló kamat, és mindössze 25 millió forintnyit adnak el egy ügyfélnek. 
34022840
Megjelent annak a jogszabálynak a tervezete, amelyben a kormány tollba mondja a bankoknak, milyen állampapír-vásárlásra buzdító levelet kell küldeniük a bankszámlás ügyfeleiknek. Az erről szóló üzenetből éppen a jelenleg legvonzóbb lakossági állampapír marad ki.
33909155
Ott van már az új sarc a megtakarításokon, de a 13 százalékos szocho a jelek szerint senkit sem zavar. A kisbefektetők ugyanúgy vásárolják a befektetési alapokat, mint eddig, az állampapírok iránt pedig nem ugrott meg a kereslet.
33887549
Lenyomta a devizát az állampapír a lakossági befektetések rangsorában. Az infláció alaposan átrendezte a megtakarításokat, a megtakarítási képességet azonban a szerényebb jövedelmű családoknál visszavetette. 
33801116
Hiába magasak a hitelkamatok, a befektetések még többet fizetnek. Ilyen helyzetben, érdemes kihasználni ezt a különbözetet, és annak is felvennie a lakáshitelt, aki egyébként készpénzért venne ingatlant. A készpénznek egyelőre jobb helye van bankbetétben vagy állampapírban. 
33210101
Spórol az állam a legnépszerűbb állampapíron: az inflációkövető Prémium új sorozatainak valamivel kisebb lesz a hozama és egy évvel hosszabb a futamideje. Az államkincstár alighanem azzal számol, hogy a csökkentett kamatprémiummal is éppen elég vonzó marad a PMÁP.
33023648
A bankbetéteknek hátat fordító lakosság az értékpapírpiacon keresett helyet a pénzének az ijesztő inflációs adatok láttán. Az állampapír-eladások és a befektetési alapok nyertek sokat az árak emelkedésén. 
31847258
A befektetési alapok és az OTP-részvény voltak a kisbefektetők tavalyi kedvencei. Az állam csak ősszel hozott vissza valamennyit az állampapírpiacról elpártolt pénzekből. Sokan új értékpapírok után néztek, de az adózásra kevesen figyelnek. 
31517879
Indul az akár 16 százalékos kamatot fizető új Prémium Magyar Állampapírok (PMÁP) jegyzése. Az Államadósság Kezelő Központ két új sorozatot bocsát ki 500-500 milliárd forint értékben, ezeket január 19-től lehet jegyezni. 
31211849
Az energiazabáló házakat vétek nem felújítani. Még magas kamatú hitelt is érdemes felvenni erre, mert behozza az így elérhető rezsimegtakarítás. Jelzáloghitelből most akár inflációkövető állampapírt is nyereséggel vásárolhatunk.
31211855
Alighogy közölte a KSH a friss inflációs adatokat, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) máris lezárta a régi Prémium Magyar Állampapírok értékesítését. Jövő hét csütörtöktől már az új sorozatokat jegyezhetik a befektetők.
31123793
A 2022-ben 14,5 százalékos átlagos éves infláció az eddiginél is vonzóbbá teszi az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 2023-ban ehhez igazodó hozamát. Aki most kap kedved vásárolni, megteheti az interneten is. Megmutatjuk részletesen.
31122734
Ettől a héttől már megvásárolhatók azok az állampapírok, amelyekkel legalább 7 százalékos éves kamattal próbálják a kisbefektetőket továbbra is rábírni a költségvetés finanszírozására.
29393096
Közzétették, mekkora kamattal csábítják a befektetőket állampapír-vásárlásra a szárnyaló infláció idején. Jön a 3 éves Bónusz 11 százalék feletti induló kamattal. Az állam az OTP betétakciójára is válaszolt a kamatemelésével.
29198384
Már szeptemberben kétszámjegyű kamatot kínáló állampapírt hoz forgalomba az állam, és más állampapírok hozamát is megemeli.
29198225
Árnyalatnyival csökkenti a Prémium Euró Állampapír hozamát az ÁKK. Akik viszont az elmúlt hónapokban ebbe fektettek, azok egyébként is a forintgyengülésen kaszáltak nagyot.
24587776
Az infláció megugrásával elvesztette korábbi vonzerejét a Magyar Állampapír Plusz, amelynek most megdrágul a visszaváltása is, így költségesebb lesz átvinni a pénzt belőle az inflációkövető állampapírba.
21438625
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!