Ezen a télen sem lehetett megverni Ausztriát a magyar utazóknál, akik közül viszont már többen mentek városnézésre, mint síelni. A téli üdüléseink rövidebbek voltak, mint a nyáriak, a gyors online biztosításkötést pedig már közvetlenül indulás előttre hagyjuk.
37878751
Majdnem másfélszeresére, 1585 milliárd forintra nőtt egy év alatt az az összeg, amit a magyarok külföldi utazásokon elköltöttek. A kint tartózkodási idő is jelentősen, 25 százalékkal, 65,4 millió napra nőtt tavaly. Aki megteheti, hogy utazik, nem spórol a kiadásokon.
37770478
A síelés ma már csak egy a számos lehetőség közül, amit a síterepek nyújtanak. A téli sportok közül azonban nem mindenre térítenek még a síbiztosítások sem. Elmondjuk, mit érdemes megnézni a kötés előtt.
37523716
A síelés és snowboardozás azonban nem veszélytelen. Egy rossz mozdulat is elég lehet a sérüléshez, ami akár rögtön több milliós költséget is okozhat, ha hegyi mentésre van szükség. Speciális síbiztosítást ellenben mindössze napi néhány száz forintért is köthetünk.
36827614
Utasbiztosítás nélkül nem érdemes elindulni külföldre síelni, hiszen számos olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol jól jön a biztosító segítsége. A síszezonban elérhető ajánlatok között azonban jelentős különbségek vannak, ugyanarra az ausztriai síútra lehet kötni biztosítást négyezer és húszezer forintért is, attól függően, hogy milyen szempontokat tartunk fontosnak.
36416803
Az infláció nem törte le a magyarok külföldi utazási kedvét. A síutak jóval keresettebbek, mint tavaly ősszel. Egyre népszerűbbek “a télből nyárba” egzotikus utak és a rövidebb adventi, szilveszteri utazások is. Van, amin nem spórolnak az utazók.
36080533
Újra itt az idő felcsatolni a síléceket vagy snowboardot, hiszen mindjárt itt a tél! A magasabban fekvő sípályákon már el is kezdődött a szezon, indulás előtt azonban érdemes átnézni, mire lesz szükség a kiránduláshoz, és a felszerelésünkre milyen fedezetet nyújtanak az utasbiztosítások.
35834962
A hetekkel előre lefoglalt nyaralásoknak egy buktatója biztosan van, amit nem tudunk befolyásolni: az időjárás. Azt, hogy mennyit süt a nap vagy hányszor ázunk bőrré, nagyrészt szerencse kérdése, de már erre is lehet biztosítást kötni. 
32427035
A síszezon a végéhez közeledik, a téli sportok kedvelői közül sokan még márciusban is igyekeznek megragadni az utolsó alkalmat a lesiklásra. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint a hazai síelők idén a drágulás miatt a hozzánk közelebbi célországokat részesítették előnyben és rövidebb időt töltöttek az üdülőhelyeken, mint a megelőző években. Ezt igazolják a Bank360 oldalán kötött biztosítások adatai is.
31957295
Ausztria volt a magyarok legnépszerűbb úti célja decemberben az utasbiztosítások alapján. A legdrágább szerződést két hónapos ausztráliai nyaralásra kötötték 160 ezerért, míg a legolcsóbbakat 225 forintért egynapos osztrák utakra.
31457834
A hullámzó síszezon most újabb lendületet kaphat, sok magyar indulhat útnak a környező országok síterepekre. A hóhelyzet mellett a külföldi utazás megkezdése előtt figyeljünk az utasbiztosításra is. Ha síelni indulunk, akkor ne elégedjünk meg akármilyen utasbiztosítással: annak limitjét és tartalmát is nézzük meg.
31306493
A téli sportos utazások során jelentősen megnő a balesetveszély, ami nemcsak azt jelenti, hogy mi eshetünk el rosszul, hanem azt is, hogy esetlegesen miattunk következik be a baj és sérül meg valaki más - még ha nem is állt szándékunkban balesetet okozni. Emiatt sportoláshoz, például síeléshez kifejezetten ajánlott felelősségbiztosítást is tartalmazó síbiztosítást kötni, sőt van, ahol ezt kötelezővé is teszik.
30715496
Ha biztonságban akarjuk tudni magunkat síeléskor, akkor a jó felszerelés és a megfelelő biztosítás mellett ismernünk kell a sí KRESZ-t is. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy a sípályákon is balesetmentes legyen a közlekedés.
30396413
Nyugati szomszédainknál már hetekkel ezelőtt havazott, a népszerű sípályák egy részét már októberben friss hótakaró borítja. A téli sportok szerelmesei így már most készülődhetnek, hogy felcsatolják a léceket. Ellőtte azonban fontos, hogy a síeléshez igazodó utasbiztosítást kössünk, hiszen egy ilyen túra több veszéllyel jár, mint egy tengerparti nyaralás.
30106829
Síelés az Alpokban, hórafting Szlovákiában, esetleg a snowboardot próbálnánk ki? A sport szeretetén túl is van közös jellemzője a felsoroltaknak: mindegyiket jobb utasbiztosítással csinálni. Egy jó biztosítással továbbá nem csak az utazás és sport közben felmerülő kellemetlenségeket háríthatjuk el könnyebben, de a koronavírussal kapcsolatos megbetegedésre is térít.
19175890
A járvány miatt a külföldi síelésre készülőknek alaposan fel kell készülniük az aktuális és országonként változó szabályokból, ha nem akarnak belecsúszni kellemetlen és drága meglepetésekbe. Ilyen az utasbiztosítás is, aminek a megkötésére és tartalmára most különösen érdemes odafigyelni.
18519574
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!