utasbiztosítás síbiztosítás Ausztria

Az osztrákok nyerték a magyar telet, de a legtöbben mégsem síelni utaztunk

utasbiztosítás síbiztosítás Ausztria

Az osztrákok nyerték a magyar telet, de a legtöbben mégsem síelni utaztunk

Vrazsovits Rita
2024-03-11 Frissítve: 2024-06-12
2024-03-11 Frissítve: 2024-06-12
37878751

Ezen a télen sem lehetett megverni Ausztriát a magyar utazóknál, akik közül viszont már többen mentek városnézésre, mint síelni - derül ki a Bank360.hu utasbiztosítási adatainak elemzéséből. A téli üdüléseink rövidebbek voltak, mint a nyáriak, a gyors online biztosításkötést pedig már közvetlenül az indulás előttre hagyjuk.

 

Ausztriát választották a legtöbben azok közül, akik a három téli hónapban a Bank360.hu oldalán kötötték meg az utasbiztosításukat. A nyugati szomszédunkhoz az utazók 27 százaléka látogatott el. Ez az arány szinte be van betonozva, hiszen tavaly is hasonló eredmény született, akkor is minden negyedik magyar utazott télen Ausztriába. 

 

A második helyen Szlovákia végzett az utasbiztosítást kötőknél, a harmadik legnépszerűbb ország pedig Lengyelország volt ezen a télen. Tavaly a második és a harmadik helyezett még fordítva szerepelt ugyanezen a listán, de a dobogós helyezettek nem változtak. Szlovákiába és Lengyelországba az utazók 17 százaléka kötött biztosítást összesen, így is 10 százalékkal elmaradva az első helyezettől. Olaszország, mely általában a tavaszi és az őszi hónapokban a legnépszerűbb, egy nagyon vékony hajszállal végzett a negyedik helyen.

 

Az adatokból az látszik, hogy egyre gyakrabban kötnek biztosítást az utazók távoli, egzotikus országokba utazva, többek között Vietnam, Omán, Nepál, Kambodzsa és Curacao is szerepelt a listán.

 

Városnézés és síelés - így töltöttük a telet külföldön

 

Meglepetésre nem a síelés végzett az első helyen az utazási célok között, habár a három leglátogatottabb ország télen kifejezetten a síelő turisták célpontja. A legtöbb biztosítást mégis városnézésekre kötötték meg, az összes szerződés 41 százalékát tette ki az arányuk. 40 százalékkal szorosan következik a síelésre és más téli sportokra megkötött biztosítás. 

 

 

Az utazók 12 százaléka tengerparti nyaralásra ment a téli hónapokban, a fennmaradó 8 százalék pedig üzleti út, munka vagy valamilyen extrém sport tevékenység miatt kötötte meg a biztosítást. Utóbbi kategóriába tartozhatnak azok is, akik valamilyen extrém téli sportot űztek, esetleg versenyzés miatt választották az extrém sportos kiegészítőt.

 

A többség autóval vagy repülővel indult útnak, előbbi utazási mód mellett az utazók 42, utóbbi mellett 41 százaléka döntött. 

 

Az átlagos utazás hossza valamivel rövidebb volt, mint ami a nyári hónapokra jellemző. Míg a nyaralást 7-8 napra tervezték az utazók a tavalyi eredmények alapján, a téli üdülések átlagosan 4-5 naposak voltak.

 

A legtöbb utasbiztosítást egy vagy két főre kötötték meg az utazók: 36-36 százaléknak a kötvénye egy vagy két főre szólt, három vagy négy főre összesen az utasbiztosítások 33 százaléka.

 

A síbiztosítást is az utolsó napokra hagytuk

 

biztosítás megkötése és az elutazás időpontja között az utazók több mint félénél egy nap vagy még annyi sem telt el. Egy nappal az utazás előtt az utazók 39 százaléka intézte el a szerződést, 20 százalékuk pedig csak az utazás előtt közvetlenül, már az indulás napján. 10 százalék két nappal az indulás előtt kötötte meg a biztosítását. A nyári hónapokkal összehasonlítva arányaiban többen voltak azok, akik az utolsó pillanatokra hagyták a biztosítás megkötését. 

 

A biztosításkötési szokások azt mutatják, hogy az utazók többsége már tudja, hogy az utasbiztosítását egyszerűen és gyorsan megkötheti online, ezért már az utazás előtti utolsó tennivalók egyikeként tekint rá.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!